Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak to jest z tą Zyra?

ArT1203

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zastanawia mnie fakt, dot. postaci Zyra. wydawało mi się, że jest mocnym championem, ale... Przeszło na 100 rozegranych gier, zyra widziałem może 2/3 razy, i tylko jako support'a. I mam pytanie. Czy na chwilę obecną Zyra nadaje się tylko na support'a?

Opublikowano

Oczywiscie ze nie zyra jest bardzo silna na midzie tylko po prostu ludzie tego ie wiedza.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

zyra na poczatku byla postacia na mid ale potem wzeta ja tez na supporta ale na midzie terz potrafi przylozyc i nie jest taka slaba jak inne supporty

Opublikowano

Nie. Zyra jest zarówno dobrym miderem jak i supportem :D Polecam poczytać buildy na www.mobafire.com

Czytaj, a na pewno się nauczysz coś z mobafire >.<

jest dobra na midzie i support, podrzut, snear, dobry dmg, latwa farma

w83od2.jpg

Opublikowano

Zyra? Dzisiaj zagrałem w nią bo jest w rotacji i powiem tylko jedno: Better nerf Zyra :> Ten jej kosmiczny dmg, CC'ki, true dmg z pasywa, w ogóle całokształt czynią ją OP i chyba zbieram na Zyre ^^

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Zyra na midzie po wyjściu była broken, po nerfach była ok, ale ten ostatni nerf zyry supporta, zabolał również zyrę AP, teraz ciężko trafić z E w enemy.

Na mida się nadaje ale są imho lepsze picki.

652601399840421198520.png

Opublikowano

np jakie picki ?? a jak by kots mił wybiera zyra czy Kennen to kto Kennen pod ad albo ap

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

teraz ciężko trafić z E w enemy.

Na mida się nadaje ale są imho lepsze picki.

Jak sie nie umi skillshootami trafiać to każdym skillem jest ciężko :> Są lepsze picki? Zyra zalicza się do jednych z najlepszych na mida

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Jak sie nie umi skillshootami trafiać to każdym skillem jest ciężko :> Są lepsze picki? Zyra zalicza się do jednych z najlepszych na mida

Słyszałeś może o nerfie speeda E?

• 20px-Rise_of_the_Thorns.jpg Rise of the Thorns:
    • Damage reduced to 100-440 from 124-549.
    • Missile Speed reduced to 1900 from 2200.
    • Missile Width reduced to 70 from 90.

[*]20px-Grasping_Roots.jpg Grasping Roots:

• Missile Speed reduced to 1150 from 1325.

[*]20px-Rampant_Growth.jpg Vine Lasher:

• Fixed a bug where the plant was sometimes slowing by more than 30%.
    • I nie powiedziałbym że zalicza się do najlepszych na mida po tych nerfach, taka dianka i zyra może iść afk :_: Overnerfed.
    • @Down
    • Grałeś na noob dianę, jak ona na 6lvl powinna cie ściągnąć na qqrrw i być może jeszcze ignite.

Opublikowano

• I nie powiedziałbym że zalicza się do najlepszych na mida po tych nerfach, taka dianka i zyra może iść afk :_: Overnerfed.

Jakoś ja tam normalnie trafiam E

Tak się składa akurat, że grałem dziś Zyrą na Diane i jest na odwrót zyra i diana może iść afk :D Na koniec gry miałem 20/3 po prostu jak tylko diana podeszła to był easy kill... Wszystkie skille + ignite na twarz i kill i na pewno nie powiem, że to jest jakaś kontra na zyre bo póki zdominowałem wtedy ją na tym midzie

E6c9g1v.gif

Opublikowano

problem zyry polega na tym, ze wielu graczy poprostu ma problem nacelowac ze skilla, a zyra tylko na tym sie opiera, zeby cos zrobic najpierw trzeba z E trafic, szczerze mówiąc kiedyś ją kupiłem ale prawie wgl nie gram bo prefeferuje topa i supporta, a na supporta wg mnie słaba jest, wole wziac leone i zrobic o wiele wiecej.

Opublikowano

widze ze panowie na gorze chyba nie grali dianą po nerfie...

nadal jest op, ale nie ma to jak czytac tylko notke "NERF" i juz uwazac za trash champa

Już nie jest op, nawet sam riot przyznał że została zbyt znefiona i w next patchu dostanie buffa, to samo rengar.

Opublikowano

Już nie jest op, nawet sam riot przyznał że została zbyt znefiona i w next patchu dostanie buffa, to samo rengar.

Jak dla mnie zyra jest ok a co do rengara to buff na pewno będzie słuszny bo teraz to jest useless... Szczególnie ult

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Mi się gra Zyrą bardzo przyjemnie pomimo tego że nie bije niesamowicie dużych obrażeń. Co do Zyry supporta to nie wiem bo zawsze gram nią na midzie i dobrze się sprawdza :)

Opublikowano

Banują amumu, ze względu na ult a zyra ma nie lepsze, tylko stun jest po chwili ale za to ma większe dmg. Według mnie ma świetne skille i ta pasywka...

Tylko że amumu jest tankiem + jego ulti "wyłącza" możliwość autoattaku na bodajże 2 sec, 2 sec bez ad carry to być może przegrany tf więc wiesz..

I tak w next patchu zostanie to usunięte.

Opublikowano

Tylko że amumu jest tankiem + jego ulti "wyłącza" możliwość autoattaku na bodajże 2 sec, 2 sec bez ad carry to być może przegrany tf więc wiesz..

I tak w next patchu zostanie to usunięte.

A w ulcie zyry możesz atakować? o to też chodzi, że amumu dostaje nerfa a zyra nie.Jeszcze masz wybicie, jej ulti na prawde jest b. mocne

Opublikowano

Zyra to OP postać ;) wardziki na 30 sek ,snare , "kwiatek" z E slow (same ustawienie ich w krzakach i E dało mi 2 trupy :P )no i ult <3

Opublikowano

ja tam mam zyrę od kiedy ją wprowadzili

to był świetny pick na mida w 2 minucie mogleś wbić fb beż większego wysiłku

później zaczęli coś kombinować i dali nerfa nawet do predkosci ruchu..

jak ogarniasz mida to zyrą też da się pograć ale jako support sprawuje się nieźle

szkoda ze ostatnio zmniejszyli też prędkość ataku 'kwiatków' i albo mi się wydaje albo dodali też lub zwiększyli opóźnienie jej ulti, że nie wybija tak szybko..

ogólnie to więcej minusów i dla tego mniej ją widać.

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...