Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Mega lagi

xCinek77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie . Mam nowego kompa i mam straszne lagi . W kompie 4 rdzenie 2.1 . Karta graficzna 2gb . Dysk twardy 2x 1tb . Net 6mb . Komp jest czysty . Sterowniki i jedynie warrock zainstalowany . No i antivir. Ping w granicach 30-50 .Co z tym zrobic ?

Opublikowano

2. Masz podczas gry , tzw. lagi , ściny obrazu itd. ?

• Przeczyść komputer programem CCleaner i Odkuracz.
  • Użyj programu Advanced System Care!
  • Użyj programu typu GameBooster.
  • Wyłącz wszystkie zbędne aktywne programy ( typu. gadu gadu , skype )
  • Dodaj War Rock do wyjątków antywirusa.
  • Użyj programu 5StarGameTuner
  • Zmień ustawienia gry na low lub medium .
  • Zainstaluj najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej.

Jeżeli nic z tych rzeczy nic nie pomaga , może to być wina nie nasza , lecz dystrybutora :)

W wr jest tak, że jak jesteś połączony z graczem przez serwer(Ty-serwer-InnyGracz) masz ping 999, jeżeli jesteś połączony p2p czyli od razu z graczem(Ty - Gracz)masz normalny ping. Z tym raczej nic nie zrobisz.

by. hackerX

http://www.mpcforum.pl/topic/813986-tut-najczesciej-zadawane-pytania-zwiazane-z-war-rock/#entry5991509

Punkt 2 :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Napisalem karta 1gb dedyk . Zadna interga . Komp stacjonarny . A i co jeszcze moge dodac to na wr psp lagow nie mam . Nie wiem czym sie rozni lag graficzny od lagu w dziurze pingu . Ale jak z kims sie zetkne to normalnie wr staje w miejscu <--- lekko przesadzilem ale jest mega lag. Nie gram na hakach ! . Nie mam zandego gamebostera! Mam czystego kompa .

Opublikowano

Jest to wina procesora, gdyż warrock wykorzystuje tylko 1 rdzeń. A ty taktowanie masz 2.10.

Możesz go tylko podkręcić w Biosie, zaależy od procka ile wyciągniesz. Tylko, że za ovc lecą baniki ^^

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

Teraz s a duże lagi przez serwery. Dużo osób dostało premki co też laguję grę, hackerki też lagują servery, co do servera jest praktycznie cały czas pełny i są przeciążenia. Z tym nic nie zrobisz mi tak samo ścina ostatnio grę czego wcześniej nie miałem, lecz wiem też że mam słabą grafe proca mam amd pohemon II x4 2.80 ghz karte 512mb RADEON HD 5450 - warta 120 zł xD ram 6gb ddr2;P

5656.jpg
Opublikowano

Teraz s a duże lagi przez serwery. Dużo osób dostało premki co też laguję grę, hackerki też lagują servery, co do servera jest praktycznie cały czas pełny i są przeciążenia. Z tym nic nie zrobisz mi tak samo ścina ostatnio grę czego wcześniej nie miałem, lecz wiem też że mam słabą grafe proca mam amd pohemon II x4 2.80 ghz karte 512mb RADEON HD 5450 - warta 120 zł xD ram 6gb ddr2;P

wszystko na servy zwalcie.. a na starym PC ci lagowalo?

Twoje uda czynią cuda <3

Opublikowano

Może to być połączenie z internetem.

Napisz do nich ticketa z tym problemem,na pewno pomogą ;)

Albo skontaktuj się ze swoim dystrybutorem internetu.

Innego wyjścia nie ma.

Możliwe jest uszkodzenie modemu/rutera.

1357040469-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...