Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z 40-60 fps przy dobrym komputerze

Majronek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z Minecraftem

Wymieniając kartę z GeForca 9400GT na Radeona HD 7850 myślałem, że mi się zwiększą fps z 40-60 na jakieś 150-200, lecz tak się nie stało.

Przy nagrywaniu jak przy starej karcie graficznej spada do 25 fps.

System: Windows 7 64 bit

Karta graficzna: Radeon HD 7850

Procesor: AMD Athlon 250 X2 3.01

Ram: 8GB

Sterowniki wszyskie zaktualizowane.

Wgrany Optifine.

Ustawienia prawie wszystko na najniższe !

Nie chce słyszeć o żadnych GameBoosterach !

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

Może w programie w którym nagrywasz masz ustawione na 25 fps i wtedy gra ma tyle fps

Ustawione na 60 fps. Zresztą nawet bez nagrywania 60 fps to za mało na takiego kompa.

Opublikowano

Może karta zintegrowana? Zintegrowane karty graficzne to gówno i w nich nigdy nie ma dużo fps

Sterowniki to karty graficzne uaktualnione?

Antyvira masz?

Przeczyść kompa CCleanerem.

Przeczyść kompa od wewnątrz, sprężonym powietrzemi takimi pierdółkami.

Kiedy formata miałeś?

Javę masz 64 bit czy 32 bit? - Jak 32 bit to zmień na najnowszą 64 bit. Nie będzie Ci działać launcher piracki, będziesz musiał wziąć od Geoniga czy jakoś tak (na mpc jest). Tym samym launcherem możesz zwiększyć przydzielanie RAM'u do minecrafta. Zrób to. http://www.mpcforum.pl/topic/481266-minecraft-darmowy-launchergra/

Może nie GameBooster, ale bardzo polecam programik Advanced SystemCare.

Optifine wyreguluj na jak najwięcej fps.

Ściągnij najnowsze te pierdoły od dźwięku do mc, bo jak masz przestarzałe to masz bardzo duży spadek fps czasami: http://www.lwjgl.org/

Nagrywaj Camtasia Studio, lub BandiCam. Fraps dobra jakość i łatwa obsługa, ale strasznie RAM zżera.

Ode mnie to wszystko :)

Opublikowano

Wgraj sobię mody takie jak optifine ultra i daj więcej ramu na minecraft poradnik znajdziesz gdzieś na mpcforum

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

Opublikowano

Na przyszlosc nie rob takiego idiiotyzmu- wymienic karte graficzna dla Minecrafta? Karte za kilka stow dla... pikselowatej grafiki na najnizszych ustawieniach?! A co do wiekszej ilosci fps- zainstaluj sobie bandicam, to swietny program ktory nie pozera ramu (a glownie z ramu korzysta minecraft) tylko procesor :) wyciaga 50 fps na podobnym kompie Z NAJWYZSZA GRAFIKA!

bandiczm to oczywiscie nie mod, tylko program d9nagrywania :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Spróbuj nagrywać Camtasia Studio 8 Minecraft'a - nie obciąża to tak systemu, u mnie było 40 fps przy nagrywaniu na BandiCam a bodajże 100 z camtasią.

Nagrywał nim kiedyś minecrafta min. CTSG87 (minecraftpolska) i bardzo dobrze to wyglądało.

Opublikowano

Na przyszlosc nie rob takiego idiiotyzmu- wymienic karte graficzna dla Minecrafta? Karte za kilka stow dla... pikselowatej grafiki na najnizszych ustawieniach?! A co do wiekszej ilosci fps- zainstaluj sobie bandicam, to swietny program ktory nie pozera ramu (a glownie z ramu korzysta minecraft) tylko procesor :) wyciaga 50 fps na podobnym kompie Z NAJWYZSZA GRAFIKA!

bandiczm to oczywiscie nie mod, tylko program d9nagrywania :)

Nie kupiłem karty graficznej dla Minecrafta !

Nie chodzi mi tylko o nagrywanie ale także w grze o chociaz te stale 60 fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...