Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Teemo pod AP czy typowo AS pod "E"?

kusiu67

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo

Ostatnio gralem teemo i zawsze robilem go pod trucizne z E - czyli AS/AP z tym że te AS było połączone z itemami ktore maja wbudowany dodatkowy magic damage, czyli :

- Malady

- WItsend

Potem budowałem rabadona, ten nowy itemek co 3 strzaly lecą, i maske.

No ale mam pytanie czy sie oplaca robic go pod tą truciznę/as czy bardziej pod AP? bez tych malady i witsendow.

Opublikowano

Najlepszy teemo to troche AS i full AP, wali milion obrażeń z E, a grzyby tez biją mocno

Opublikowano

Teemo należy robić pod full ap (+ ewentualne survi) na mida oraz offtank na topa.

EHEHEEHEHEHEHE, nuh.

Bruiser, trochę AS. Nigdy AP bo to chujnia. Farm na topie, nasraj grzybów, split push all day long. I trzymaj przy komputerze wiaderko bo tyle elo

Opublikowano

EHEHEEHEHEHEHE, nuh.

Bruiser, trochę AS. Nigdy AP bo to chujnia. Farm na topie, nasraj grzybów, split push all day long. I trzymaj przy komputerze wiaderko bo tyle elo

chujnie masz na twarzy >_< teemo ap as zje off tanka z palcem w dupie -,- składasz na niego butki na cd, as lub przebicie, to co daje ap i as + dodatkowy dmg z aa rabadon, frozena można dla survi ale bardziej polecam maske, zhonyie możesz, ten item co daje po 3hity z jednego i później sytuacyjnie...
304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

chujnie masz na twarzy >_< teemo ap as zje off tanka z palcem w dupie -,- składasz na niego butki na cd, as lub przebicie, to co daje ap i as + dodatkowy dmg z aa rabadon, frozena można dla survi ale bardziej polecam maske, zhonyie możesz, ten item co daje po 3hity z jednego i później sytuacyjnie...

I co? Bijesz tym na 1200 elo? Jedna gra dobrze poszła, czy dwie?

Teemo w tf to jedna z gorszych postaci, a w 1v1 jest meh. Większość nowych champów ma gap closer więc do tego wystarczy trochę mr i tego swojego teemo możesz sobie zbierać z podłogi. Wytłumacz mi na chuj 300 ap na postaci, która omija tf z daleka i ma świetny split push?

chujnie masz na twarzy >_<

Uznałbym ten post za warty porządnej odpowiedzi, ale zjebałeś już na początku.

składasz na niego butki na cd, as lub przebicie, to co daje ap i as + dodatkowy dmg z aa rabadon

Widzę, że posiadasz w chuj wiedzy. "Kup to, to i tamto i będzie tak"

Pwease, jak już zamierzasz coś komentować to upewnij się że sam to rozumiesz.

Opublikowano

Oczywiście AP i AS.

Berserki - AS

Malady - AP, AS, 15 + 10% twojego AP jako magic damage, obniżanie magic resistance przeciwnika (stackuje sie z każdym hitem)

Nashor's Tooth - AP, AS, mana regen, cd reduction

Wit's End - AS, magic resist, ataki zadają 42 magic damage i zwiększają twój magic resist

Rylaika - AP, HP, spowalnia wrogów jak ich bijesz

Rabadon - AP

Lich Bane - po użyciu skilla podstawowy atak zadaje 50 +75% AP (dobre jak masz mały cooldown i dużo AP)

Runnan's Hurricane - AS, wystrzeliwuje 2 pociski zadające 10 +50% twojego AD i nakładają efekty (czyli nawalając jednego dmg leci na 3 a na każdym stackuje się E Teemo)

Oczywiście build trzeba dostosować do przeciwników i stosować różne itemy, ważne jest też prawidłowe rozmieszczenie grzybów na mapie :)

Opublikowano

Ja go robię pod Berki i Nashors tooth ( Ząb nashora ). To jedyna itemy u mnie na AS, reszta full AP, czyli rabadon, jakis abyssal, zhonya, rylai żeby mieć trochę survi i styka.

00979453523907008934.png
Opublikowano

Pod ap as nie robisz ani dmg ani sie nie trzymasz jednym slowem gowno robisz. Mozesz zostac max wardem ktory czycha na sorake w krzakach.

Najlepszym wyjsciem jest zrobienie go pod offtanka

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

teemo mozna robic troche pod AS stak zeby bylo z 1,5 a reszte brac pod AP bo na samych hitach bedzie ciezko . A do tego dochodzi przeciez R [grzybki] co zadaja maskryczne dmg jak ma sie sporo AP wiec radze ci kup sobie itemki z AP/AS tak zebys mial z 1,5 AS a potem same pod AP

Opublikowano

Ja zawsze gralem pod ap. Wiele osob uwaza ze as jest lepszy jadnak ap teemo ma duzy dmg z "q" co daje mega focus na ad carry. Pozatym support nie wykryje oraclem wszedzie grzybow jezeli jakis papierek natrafi na takiego to nie ma pol hp :) tak wiec ja uwazam ze ap temo jest lepszy od tego pod as

u1lc.png
Opublikowano

ja zawsze skladam jeden itemek na speed atak i ap, później daje rabadona i krysztalowe bero rylai. teemo pod to i pod to jest dobry, tylko musisz miec dobrego builda. i pamietaj, zeby pod koniec skladac cos z hp. np. jak robisz AS/AP to frozena, a jak full AP to berlo rylai.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...