Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Authme Reloaded i MySQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym spytać się osób bardziej doświadczonych o połączenie pluginu Authme Reloaded z baza MySQL. Nie znam się na tym za dobrze, jedyny plugin jaki mam skonfigurowany z tą bazą to LogBlock.

Czy mógłby ktoś wyjaśnić co dokładnie więcej daje skonfigurowanie tego pluginu z MySQL i napisać po kolei jak to zrobić dla bazy WampServer? Z tego co wyczytałem na forum baza ta lepiej zabezpiecza Server przed kradzieżą, prosiłbym o sprostowanie jeśli jestem w błędzie. Niestety z LogBlock konfiguracja była prosta - utworzenie nazwy tabeli i podanie jej, loginu, hasła. W Authme nie ogarniam ilości informacji z Configu do MySQL . Czy można prosić o szczegółowe wyjaśnienie co daje jej ustawienie i jak to zrobić?

Opublikowano

Nie wiem jak to zrobić ale jedna rada. AuthMe ma dużo bugów łatanie ich wszystkich trochę trwa. Lepszy jest CrazyLogin bo można zmieniać graczą hasła jak zapomną albo ktoś się bedzię podszywać pod nick z premium. Masz tu linka do CrazyLogin:

http://dev.bukkit.org/server-mods/crazylogin/

Sam go mam na swoim serwie i nawet pisze jak ktoś próbuje włamać się na konto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...