Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

sura wp vs dt

Luq4327

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema chcę zrobić sure na metki w dt ale taką kose żebym nie bił metka po 2 minuty tylko kilkanaście sekund więc tu moje pytanie jakie eq wiadomo że truta dobre śr buff i co bonach 1-5 musi być przeszywka żeby metek szybko padał ? (staty to in i sila full a ostrze P)

Nie dawajcie mi linków gdzie jest podane eq jakie jest potrzebne do zrobienia dt bo mi nie chodzi o zrobienie dt tylko żeby metek padał w jak najkrótszym czasie czyli moze jakies roski ten lew czy cos co jest na 480 h i tp.

Dzięki temu w np 4h dziennie ubiję więcej metków a co za tym idzie więcej kamyków i jeszcze jedno pytanko jak mam rękawice z lasu na 3h co można ją ściągać i kupie z is drugą to czy one się kumulują ? i będe jechał na 2 rękawice.

xxx

Opublikowano

Jeśli mówimy o PLu,to:

1) Jak najlepsza truta,z wysokimi średnimi

2)Buty z krytykiem (przyspiesza to bicie metka,skoro i tak przy nim nie padasz,warto mieć kryta zamiast HP,chyba,że oba naraz.

3)Naszyjnik,to samo co z butami.

4)W Tarczy bon 12siła/12inta,w miarę możliwości można oba bony.

5)Hełm 8 trucie,to pomoże przy respach.

6)Bransoleta z nieb łez+9 z bonem do HP (Wbudowane 10 kryta)

7)Zbroja koniecznie 50 wartość ataku.

8)Kolczyki możesz mieć i ebonitowe,i z nieb łez. Zakładasz nieb łzy,odpalasz czarowane,i zmieniasz na ebony.Dzięki temu masz więcej do czarowanego,oraz większy DMG dzięki wbudowanej w ebo sile.

Opublikowano

Jeśli mówimy o PLu,to:

1) Jak najlepsza truta,z wysokimi średnimi

2)Buty z krytykiem (przyspiesza to bicie metka,skoro i tak przy nim nie padasz,warto mieć kryta zamiast HP,chyba,że oba naraz.

3)Naszyjnik,to samo co z butami.

4)W Tarczy bon 12siła/12inta,w miarę możliwości można oba bony.

5)Hełm 8 trucie,to pomoże przy respach.

6)Bransoleta z nieb łez+9 z bonem do HP (Wbudowane 10 kryta)

7)Zbroja koniecznie 50 wartość ataku.

8)Kolczyki możesz mieć i ebonitowe,i z nieb łez. Zakładasz nieb łzy,odpalasz czarowane,i zmieniasz na ebony.Dzięki temu masz więcej do czarowanego,oraz większy DMG dzięki wbudowanej w ebo sile.

Ale skoro biję metki z konia militara no to po co mi kryt jak kryt jest na skile a przeszywka na hity a ja wale z hitów no to po co mi ten kryt ?

xxx

Opublikowano

Kryt tez wchodzi na hity...

Przeszywka w expie/dropie jest bez uzyteczna.

Up dobrze napisał.

+buff, ktory ma wysoko dowodzenie i w PT mozesz dodac wart. Ataku

Mozna do zbroi takze dodac +50wart ataku

przydatny ten jest Mega Wierzchowic gdy masz militara. Wtedy mozesz wybrac bonus 200 ataku

Opublikowano

http://wiki.metin2.pl/index.php/Piecz%C4%99%C4%87_Dzika_Wojennego

To ten...

akurat hity miałem porównywalne. Niech się inni wypowiedzą

Opublikowano

Truta, ja daje zwykle dużo krytyka, trochę hp żeby nie padać no i bony silny przeciwko [...] według metina.

Jako, że sura nie ma żadnego skilla dodającego szybkość ataku, to polecam w butkach wsadzic te 10%, hp i krytyk. Oczywiście jeżeli uda Ci się takie coś kupić/zrobić.

Jeżeli myślisz o metku bez schodzenia z konia to trochę siły nie zaszkodzi, w zbroi wartość ataku.

Przydatne też jest x% obrażeń dodane do PŻ lub PE ( bo jak dobrze wiemy - zużywanie potów nie jest dobre, powoduje wydatki xD )

Opublikowano

Krytyk,a przeszywka to co innego

To nie tak.Kryt jest i na skille,i na hity.Jeśli masz w eq łącznie 40% na krytyka,to masz 40% szans na to,że Twoje uderzenie (Skill,lub hit) zada podwójne obrażenia.

Przeszywka,tak jakby "omija" obronę i abs,to nie to samo.

Opublikowano

Truta +9 20 na DT 40 śr +9

Zbroja : 10% do pż 2k hp 15% strzały

Hełm 20% DT , regen hp , spowolnienie

Buty : fenki+9 2k hp 15% na strzały

Białe złoto +9 , full przetopy , 10% do pż , 20% DT

Tarcza +9 na 61 20% na DT i 15% blok

Ebo+9 20% DT

Ametystowy+9 2k hp 15% strzały

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Oczywiscie fulll dt truta sr +35, na strzaly cos tam tam gdzie sie da 10 do pz, jak najwiecej kryta i cisniesz

Ps.: regeneracja pz i spowolnienie

Podobno jak siadnie na metinie spowolnienie to sie potwory wolniej respa.

Opublikowano

a czy odbicie też działa ? Jak np będę miał w tarczy 15 na blok ciosów to mi nie pomoże szybciej ubić metka nie ? xD

Szybciej, bił nie będziesz bił ale nie będziesz tak padał. : )

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

a czy odbicie też działa ? Jak np będę miał w tarczy 15 na blok ciosów to mi nie pomoże szybciej ubić metka nie ? xD

A jaki mozesz wbic bon w tarczy aby szybciej ubić metina?

Jedynie 12 siła... Wiec jesli nie masz 12siła bo np. item jest za drogi to kup już tą z blokiem ciosów. 15% to np. co ok 8/9 cios nie bedzie w Ciebie wchodzil

Opublikowano

Up wspomniał o roskach, czyli niebieska(wartość ataku), czerwona(kryt), no i jeśli się nie mylę to żółta(daje szybkość ataku)... No i jeszcze wody, tą co daje wartość ataku i na kryta... ;)

Opublikowano

Czyli krótko mówiąc chcesz mieć jak największe hity i bić jak najszybciej. Co potrzebne:

- Czarowane Ostrze na P

- Truta+9 śr największe jakie się da, najlepiej +40, kd+4: potwora, śmierci, przeszywki

- Buff z jak najlepiej rozwiniętą pomocą smoka i inteligencją. Pomoc na P z odpowiednio dużą intą potrafi dać dobre 45% na kryta

- Zielone potki (zwiększą szybkość ataku)

- Wierzchowiec z dużym % na potwory, najlepszy chyba będzie dzik wojenny (silny przeciwko potworom 20%)

- Niebieskie Rosy (zwiększają atak nawet do +120)

- Czerwone Rosy (dodatkowy kryt do 20%)

-Dużo % na kryta w eq, bon ten występuje w broniach, butach, naszyjnikach, max wartość to 10%

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...