Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm a więc tak dowiedziałem się że trzeba edytować metin2client.bin/exe tak żeby nasze nieba działały na 4 nowych mapkach które niedawno wydał ymir i dowiedziałem się funkcję jakie trzeba dodać do metin2 client bin. tak aby te nieba działały na tych 4 mapkach. i o to są te funkcję:

FrontFaceFileName

BackFaceFileName

LeftFaceFileName

RightFaceFileName

TopFaceFileName

BottomFaceFileName

Jeśli ktoś mi pomoże czeka go duża nagroda ( Np w Postaći GMa na serwerze który stoi od 3 lat ), lub jakaś inna nagroda mam ich dużo, jeśli umiesz dodać te funkcję do metin2client.bin to napisz mi na gg: 45100047 a opiszę co jeszcze można dostać jeśli się nie chce zostać GMem.

Pozdrawiam

FaZa.

69sf.png

Opublikowano

@Terenzo

Też słyszałem o tych nowych mapach i śłyszałem ,że trzeba cos do binki dodać

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

dokładnie... te 6 funkcji podobno w diffie można je dodać tylko diffu nie znam i tym bardziej wgrywać diffów nie umiem do binki :s

FrontFaceFileName

BackFaceFileName

LeftFaceFileName

RightFaceFileName

TopFaceFileName

BottomFaceFileName

69sf.png

Opublikowano

O kurwa, kto Ci takich głupot nagadał? Niebo ustawia się w pliku setting, który jest w folderze z mapą.

Są nowe funkcje środowiska (msenv), do tego jest potrzebna nowa binka, problem taki że zmieniły się też pakiety logowania, i nie jest takie proste zalogowanie się na nowych bin. Sam trochę szukałem, na razie chyba nigdzie za darmo tego nie dostaniesz, można poczekać, na pewno na dniach, tygodniach, miesiącach pojawi się na epvp :D

sygnatura2.png

Opublikowano

Są nowe funkcje środowiska (msenv), do tego jest potrzebna nowa binka, problem taki że zmieniły się też pakiety logowania, i nie jest takie proste zalogowanie się na nowych bin. Sam trochę szukałem, na razie chyba nigdzie za darmo tego nie dostaniesz, można poczekać, na pewno na dniach, tygodniach, miesiącach pojawi się na epvp :D

heh, ale gafa. Nie słyszałem o tym. :D

Można spróbować skopiować całą funkcje odpowiedzialną za logowanie ze starej binki i wrzucić do nowej.

@Top. Na dzień dzisiejszy nie jest to opublikowane.:(

Opublikowano

Tak samo wygląda sprawa z mapą katakumby. Można to lekko na chwilę obecną obejść robiąc podmianę plików np. kopiujemy plik t2.msenv, zmieniamy jego nazwę na bayblacksand.msenv i otrzymujemy całkiem możliwy efekt:

H39vH.jpg

Póki nie ma Binki trzeba sobie radzić inaczej. Moim zdaniem lepsze takie niebo niż całe granatowe.

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś ten dif:

000141FE: 6F 6E

Umożliwi Ci logowanie (jeżeli zmienili to ,czyt: LOGIN PACKET)

Za niebo odpowiada klient : - )

4funmt2.pl

Opublikowano

hmm kierownik a wiesz może jak zrobić tego skyboxa? też się zaczynam domyślać że to nie w metin2.exe bo przeszukałem już tyle forum, nawet binkę rozpakowałem z structa ( metin2 beta ) i nic tam niema :/ normalnie w kliencie mam to niebo ale trzeba zrobić to jakoś żeby te funcje się czytały wiesz może gdzie to dodać/ co zrobić? bym był bardzooooo wdzięczny bo morduje się z tym od 2-3 tygodni już :(

69sf.png

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś ten dif:

000141FE: 6F 6E

Umożliwi Ci logowanie (jeżeli zmienili to ,czyt: LOGIN PACKET)

Za niebo odpowiada klient : - )

Tylko że client ignoruje funkcje z plików msenv w environment. Przykładowo gdy wstawisz coś takiego:

FrontFaceFileName "d:/MPCforum.pl"

To nawet nie zobaczysz błędu w syserr, że client nie moze odnaleźć pliku... po prostu pomija nieznane mu funkcje wyszczególnione na górze.

Teraz ludzie stosują tekstury całego nieba zamiast samych chmur i pojedyncze obiekty (np. planeta itp.) jako księżyc.

Przykład:

0102105950.jpg

0102095712.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...