Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Ferdinand czyli mit o pamcerzu i porady jak TYM grać

yeTtiii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

doszedłem wlaśsnie do ferdinanda, kupiem go i zamontowalem 10.5 cm z jgp ale jestem rozczarowany tm czlogiem jego pancerz jest niby mocny a odbija tylko VII tiery i kw 5 oraz SP mit o jego super pancerzu to joke wchodzi KT z pierwszm dzialem w dodatku jst wolny a mam zaloge ma 95 % i 2 umiejentnosci off road i to na szybszy obrut umiejentnosci prosze o porade jak tm grac i grac bo mi sid niedobrze robi co bitwa to -5000 na czsto macie jakies sposoby na ten czolg i jego wady sorry za bledy i skladnie itp. Ale ppisane na zwalonym telefonie :P

Opublikowano

Mit to jest od czasu wprowadzenia ammo premium za kredyty. Jasne, ze zwykłej też da się przebić, ale kiedy kierowca gra nieumiejętnie. Ze względu na układ pancerza, korzystnie jest ukrywać jego dolną część i grać podobnie jak jagdtigerem. Superstruktura odbija dużo albo wchodzą hity za 0.

Na pewno nie jesteś frontem ataku, ze względu na działo robisz bardziej za TD wsparcia. Natomiast w dobie ammo premium za kredyty, IMO lepsze wyjście to Jagdpanther II. Też nie odbija, za to jest szybszy i jest w stanie uzupełnić szybko braki na danej flance.

Opublikowano

Wady czołgu to:

-Stockowy bardzo wolny.

-Duży rozmiar sprawia ,że jest głównym celem dla artylerii.

Jak nim grać? Tak jak resztą TD'ków.Na pewno nie jedź na 1 linię.Trzymaj się z tyłu.

Opublikowano

ok a pytanie czy ta MPCa plyta z jarzmem dziala nalezy jo wystawiac czy nalezy raczzej chhowac a jako wsparcie jest ok tylko wrzuca do X tierow

MPCa plyta sorry telefon sie psuje

Opublikowano

Nadbudówka jest twardsza od podwozia [od tigera p], możesz ja wystawiać ale pamiętaj że nic nie jest nie przebijalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...