Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile można mieć max FPS ?

Elitarny-96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile można mieć max FPS ?

Ja mam dobrego pc i mam 59/60/61 fps kolega ma 80 fps

a doniosły mnie słuchy że ktoś miałpowyżej 200 fps nawet 450 fps

czy to prawda jak ktoś sie zna niech odpowie

Opublikowano

Ja kiedyś na COD:MW na multi wyciągnołem ponad 400 fps :P

Ale minimum potrzebne do płynnej gry to 30 fps ;)

Opublikowano

Mi przy powyżej 120 laggggujee, chociaż już nie mogę tyle wycisnąć nwm. why. To zalęży od komputera: )?

Opublikowano

Na niektórych radeonach nie wiem czemu nie idzie wycisnąć powyzej 70.

Na słabszej nvidi mialem kolo 90 a na mocniejszym radku mam 70

Opublikowano

Lepszy komp + wyłączona synchronizacja pionowa :). U tivolta na sprzęcie i7 3770k, gtx 670, 16 GB RAM wyciąga na streamie jakieś 200 FPS :)

I kompatybilność gry do danego sprzętu, karty graficznej. To, że ma i7 to może co najwyzej mu sie przydać w battlefield3 na ultra. 16GB ramu? Wykorzysta z lolem na W7 max 3-4GB. Mam dosyć w miarę kompa. BF3 na wysokuch/ultra mam te 50fps a w lolu nigdy nie schodzą mi klatki pon i powyżej 60. Crysis2 miałem wiecej fpsów. Ta gra jest niespecjalnie kompatybilna ale teraz to i tak nikomu nie robi. Bo powyżej 60fpsów człowiek różnicy nie widzi.

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Oglądałem stream kiedyś jak Phreak streamował (koleś od riotów) to miał ponad 250 FPS, więc możliwe, że nie ma limitu

Opublikowano

W csie po 999 miałem także to nie jest żaden problem. W lidze też masz 999 max tylko raczej nie wyciągniesz tyle. Do 200 tak myślę idzie wyciągnąc stałe :) pooglądaj streamerów np. Hotshota on ma po 180 stałe.

Gold Member

nvm

Opublikowano

FPS nie równy FPS'owi... To też zależy od monitora... Piszecie, że wam laguje jak ma 120FPS'ów to tylko dlatego, że tak szybkiego obrazu wasz monitor nie ogarnia.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

W csie po 999 miałem także to nie jest żaden problem. W lidze też masz 999 max tylko raczej nie wyciągniesz tyle. Do 200 tak myślę idzie wyciągnąc stałe :) pooglądaj streamerów np. Hotshota on ma po 180 stałe.

W lolu nie ma ograniczeń FPS, chyba, że ustawisz w opcjach 60, 80 itp

Opublikowano

Lepszy komp + wyłączona synchronizacja pionowa :). U tivolta na sprzęcie i7 3770k, gtx 670, 16 GB RAM wyciąga na streamie jakieś 200 FPS :)

GTX460, AMD Phenom II X4 Black Edition 965 3.4Ghz i 4GB RAM I wyciaga 180 :D

2536842761.png

Opublikowano

35 fpsów w zupełności wystarcza ponieważ nie liczy się ich ilość ale stabilność. Poza tym oko ludzkie jest w stanie zarejestrować maksymalnie jakoś około 50 fpsów więc chwalenie się większą ich ilością jest... żałosne?

Opublikowano

@up

To jest taka manipulacja. Pewnie mają kontakt ze sklepami w całej Polskie

"My wam damy sprzęt a wy pieprzcie ile macie fps w LoLu niech kupują nasz sprzęt"

Ja mam 60fps STAŁE teamfight czy nie cały czas 60. Po co mi wasze fps? Fps'y to nie wszystko. Macie fps ja mam skill:)

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

35 fpsów w zupełności wystarcza ponieważ nie liczy się ich ilość ale stabilność. Poza tym oko ludzkie jest w stanie zarejestrować maksymalnie jakoś około 50 fpsów więc chwalenie się większą ich ilością jest... żałosne?

Zagraj na 60 fps, a na 200, zobaczysz różnicę.

@top

Pewnie 999max.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...