Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile można mieć max FPS ?

Elitarny-96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile można mieć max FPS ?

Ja mam dobrego pc i mam 59/60/61 fps kolega ma 80 fps

a doniosły mnie słuchy że ktoś miałpowyżej 200 fps nawet 450 fps

czy to prawda jak ktoś sie zna niech odpowie

Opublikowano

Ja kiedyś na COD:MW na multi wyciągnołem ponad 400 fps :P

Ale minimum potrzebne do płynnej gry to 30 fps ;)

Opublikowano

Mi przy powyżej 120 laggggujee, chociaż już nie mogę tyle wycisnąć nwm. why. To zalęży od komputera: )?

Opublikowano

Na niektórych radeonach nie wiem czemu nie idzie wycisnąć powyzej 70.

Na słabszej nvidi mialem kolo 90 a na mocniejszym radku mam 70

Opublikowano

Lepszy komp + wyłączona synchronizacja pionowa :). U tivolta na sprzęcie i7 3770k, gtx 670, 16 GB RAM wyciąga na streamie jakieś 200 FPS :)

I kompatybilność gry do danego sprzętu, karty graficznej. To, że ma i7 to może co najwyzej mu sie przydać w battlefield3 na ultra. 16GB ramu? Wykorzysta z lolem na W7 max 3-4GB. Mam dosyć w miarę kompa. BF3 na wysokuch/ultra mam te 50fps a w lolu nigdy nie schodzą mi klatki pon i powyżej 60. Crysis2 miałem wiecej fpsów. Ta gra jest niespecjalnie kompatybilna ale teraz to i tak nikomu nie robi. Bo powyżej 60fpsów człowiek różnicy nie widzi.

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Oglądałem stream kiedyś jak Phreak streamował (koleś od riotów) to miał ponad 250 FPS, więc możliwe, że nie ma limitu

Opublikowano

W csie po 999 miałem także to nie jest żaden problem. W lidze też masz 999 max tylko raczej nie wyciągniesz tyle. Do 200 tak myślę idzie wyciągnąc stałe :) pooglądaj streamerów np. Hotshota on ma po 180 stałe.

• Gold Member •

nvm

Opublikowano

FPS nie równy FPS'owi... To też zależy od monitora... Piszecie, że wam laguje jak ma 120FPS'ów to tylko dlatego, że tak szybkiego obrazu wasz monitor nie ogarnia.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

W csie po 999 miałem także to nie jest żaden problem. W lidze też masz 999 max tylko raczej nie wyciągniesz tyle. Do 200 tak myślę idzie wyciągnąc stałe :) pooglądaj streamerów np. Hotshota on ma po 180 stałe.

W lolu nie ma ograniczeń FPS, chyba, że ustawisz w opcjach 60, 80 itp

Opublikowano

Lepszy komp + wyłączona synchronizacja pionowa :). U tivolta na sprzęcie i7 3770k, gtx 670, 16 GB RAM wyciąga na streamie jakieś 200 FPS :)

GTX460, AMD Phenom II X4 Black Edition 965 3.4Ghz i 4GB RAM I wyciaga 180 :D

2536842761.png

Opublikowano

35 fpsów w zupełności wystarcza ponieważ nie liczy się ich ilość ale stabilność. Poza tym oko ludzkie jest w stanie zarejestrować maksymalnie jakoś około 50 fpsów więc chwalenie się większą ich ilością jest... żałosne?

Opublikowano

@up

To jest taka manipulacja. Pewnie mają kontakt ze sklepami w całej Polskie

"My wam damy sprzęt a wy pieprzcie ile macie fps w LoLu niech kupują nasz sprzęt"

Ja mam 60fps STAŁE teamfight czy nie cały czas 60. Po co mi wasze fps? Fps'y to nie wszystko. Macie fps ja mam skill:)

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

35 fpsów w zupełności wystarcza ponieważ nie liczy się ich ilość ale stabilność. Poza tym oko ludzkie jest w stanie zarejestrować maksymalnie jakoś około 50 fpsów więc chwalenie się większą ich ilością jest... żałosne?

Zagraj na 60 fps, a na 200, zobaczysz różnicę.

@top

Pewnie 999max.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...