Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zabezpieczyc szkaty ucznia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam questa albo difa, żeby po otwarciu szkaty ucznia z pełnym ekwipunkiem wypadaly itemy na ziemie na jakies 30 sekund ( z nickiem postaci, czyli zeby tylko ona mogła je podnieść) a po upływie 30 sekund przepadały ( znikały ).

Znalazłem coś takiego:

Zmiana czasu leżenia przedmiotu na ziemi (w sytuacji, gdy otwieramy szkatułkę z pełnym ekwipunkiem i item leci na ziemię) z 5 minut na 5 sekund

This difference file has been created by IDA Pro

game_2089

0004D605: 2C 05

0004D606: 01 00

i edytowałem to tak:

This difference file has been created by IDA Pro

game_2089

0004D605: 2C 00

0004D606: 01 00

Gdy tak zrobiłem to gdy itemki lecą na ziemie zaraz znikają. Pomocy

Opublikowano

Gdy masz pełny ekwipunek i otwierasz szkatułki to i tak przedmiot wypadnie na ziemię z Twoim nickiem więc nie masz o co się tu martwić jedyne co tu jest najlepiej zmienić to czas przynależności przedmiotu do właściciela a dif'a na to już zapodał Ci Terenzo ;)

Opublikowano

Ale 30 sekund bedzie na ziemi z nickiem a potem zniknie wogóle tak ?

Opublikowano

Tak dokladnie :> gdzies widzialem tez difa na 1 min ze lezy przedmiot.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Nie działa. Leży 30 sekund z nickiem postaci a potem nick się usuwa i wszyscy mogą wziąść itemki

Opublikowano

A rozumiem już o co Ci chodzi, na to też wydaje mi się że był gdzieś dif sprawdź dział Questy i Dify to może znajdziesz to czego szukasz ;)

Opublikowano

Chodzi mi oto, że jak gracz otwiera skrzynie i ma pełny ekwipunek to itemy spadają na ziemie. Wtedy jakistam czas leżą na tej ziemi z jego nickiem ( tylko on może je podnieść ) i jeżeli i ch nie podniesie w tym czasie to one przepadają ( nikt ich nie może podnieść bo już ich nie będzie )

Opublikowano

Wiem przeczytałem bardziej wnikliwie temat i już zorientowałem się o co Ci chodzi ^^ Nie wiem czy są dify na coś takiego wiem że jest na pewno dif na zmianę czasu leżenia przedmiotu i na to że jak wyrzuci się przedmiot to znika po upływie kilku sekund, ale czy na takie coś jest dif to pojęcia bladego nie mam :/

Opublikowano

Zamiast zmieniać ten czas możesz po prostu zablokować otwieranie szkaty gdy nie ma wystarczająco miejsca w eq.

if pc.get_empty_inventory_count() >= ilość_itemów then

ilość_itemów zmieniasz zależnie od ilości przedmiotów które mają wylecieć ze szkaty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy przez wylaczenie wymagania szkla intuicji nie bedzie zadnego bugu? slyszalem ze przez pokazywanie itemow mozna jakis bug z gm zrobic czy cos...

Diff który tutaj udostepnilem zamienia funkcję która pobiera ilość przedmiotów na stałą wartość (200).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...