Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Wczoraj 150 FPS, dziś 10 FPS

RexioManTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, potrzebuje pomocy, otóż chciałem dzisiaj pograć w Minecraft'a, wszystko pięknie tylko gdy wszedłem na cokolwiek, server, świat to maks FPS wynosiło ok. 15, a zawsze miałem ok. 150 FPS - 250 FPS ( z pomocą modu OptiFine ). Jak już pisałem mam straszny spadek FPS'ów, zaktualizowałem Minecraft'a, wgrałem i skonfigurowałem OptiFine'a i nic, cały czas jest ok. 10 - 15 FPS, próbowałem wszystkiego, nie wiem czy to może mieć coś wspólnego z tym, ale wczoraj instalowałem Left 4 Dead i to własnie po instalacji Minecraft zaczął przycinać, proszę o pomoc.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Usuń gierkę. Wyczyść system i błędy cclanerem. -.-

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Opublikowano

@UP Obecnie zainstalowałem najnowsze stery NVIDIA i teraz czyszczę system ASC, a gierki nie odinstaluje bo jestem uparty i będę to tak długo męczył aż rozwiąże problem bez usuwania L4D :)

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Stery nic ci nie dadzą. Rób jak uważasz. A jakiego masz Optifina?

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Opublikowano
Opublikowano

Gra raczej nie ma nic wspólnego, ale często instalując grę, instalują się dodatkowe rzeczy typu: zmodyfikowane sterowniki, starsze wersje .NEt Framework itp. itd. i są one wymagane do poprawnego działania gry instalowanej.

Opublikowano

Jeśli masz wersję optifina multicore, ultra, light zmień na standarda. Up ma rację. Może zainstalowało ci się coś jeszcze...

Pomogłem? Daj Lubię to!

Opublikowano

Spróbuj stworzyć nowy świat i zobacz czy na nim też masz spadek fps. Ja tak miałem i mi pomogło

Opublikowano

Temat do zamknięcia, już wszystko w porządku, znowu śmiga 250 FPS, oczyściłem komputer ASC i zaktualizowałem stery do karty graficznej, dzięki wszystkim UP, każdy dostaje like!

2cf6pe0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...