Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Komputer

Frezze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całkiem dobry. Tylko ja bym brał inną pamięć, bo do good rama jakoś nie mam przekonania. Miałem z nim kiedyś taką historię - do starego PC kupiłem sobie 2x2 GB 800MHz CL6 i po prostu jedna kość była dupnięta, że wszystko działało niby, było 4gb ale co jakiś czas blue screeny wyskakiwały. Odesłałem, dostałem nowe - i to samo :O Potem sprzedałem jedną kość koledze i działa jakoś :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up nic nie trzeba zmieniać, jeżeli nie planuje rozbudowy to PSU w postaci TT wystarczy. Zostań przy brutusie, który jest większy. Wywalił bym nawet chłodzenie na box'ie kręcą tak do 4,0.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

@up nic nie trzeba zmieniać, jeżeli nie planuje rozbudowy to PSU w postaci TT wystarczy. Zostań przy brutusie, który jest większy. Wywalił bym nawet chłodzenie na box'ie kręcą tak do 4,0.

To ty, a ciebie o zdanie nikt się nie pytał...

i5 2500K jedzie się co najmniej do 4,5Ghz, bo inaczej się go marnuje.

PSU może i wystarczy, ale za nie wielką dopłatą można mieć 70W na linii 12A i lepsze wykonanie (Mówię tu o XFX 550W)

Ja bym brał Z5 plus tak czy siak.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Flap

Ustaw mi max detale w np. GTA IV albo FC3 na grafice z pamiecia 1GB. Nie chodzi tutaj o wydajnosc ale o to ze poprostu grafika nie ma tyle pamieci zeby zaladowac wszystko do niej). Z reszta podrzuce Ci pozniej screena ode mnie z kliku gier, ktore w FHD wykorzystuja na max detalach wiecej niz 1GB pamieci.

Opublikowano

To ty, a ciebie o zdanie nikt się nie pytał...

i5 2500K jedzie się co najmniej do 4,5Ghz, bo inaczej się go marnuje.

PSU może i wystarczy, ale za nie wielką dopłatą można mieć 70W na linii 12A i lepsze wykonanie (Mówię tu o XFX 550W)

Ja bym brał Z5 plus tak czy siak.

Cry more... Przeczytaj mój post jeszcze raz

jeżeli nie planuje rozbudowy to PSU w postaci TT wystarczy.

Lepiej wykonany może jest, lecz TT to dobra marka, żadnej krytyki do niej nie mam posrałeś się z tym XFX jak każdy myślisz, że jest tylko jeden zasilacz najlepszy ze wszystkich? Jego własnie alternatywąjest także dobrze wykonany Thermaltake, który odskakuje od niego tylko mocą...

Brać mniejszą budę, w Brutusie dostajesz dwa wentylatory, Brutusik także USB 3.0 z przodu.

i5 2500k każdy go będzie kręcił jak chce... Także zależy od sztuki jak się kręci, ostatnio słychać, że aktualne wersje się słabo kręcą.

@up

Proszę pokaże Ci coś co napisałem a chyba każdy to olał, dotyczy to tego co właśnie napisałeś (w części)

Poprostu te 2Gb da Ci szybsze ładowanie tekstur w fullhd.

Pomagam w sprawach komputerowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...