Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Komp vs nagrywanie/ live'y

CanoNee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, to co w temacie

Specyfikacje kompa :

Win 7

Procek : Intel? Core?2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz 2x

Graficzna : nVidia GeForce 9600 GT

Ram : 4 GB

Cos jeszcze potrzebne? Pisac ;p

A co do live to moj net to

Download: 6 mb

Upload : 6 mb ; p

Opublikowano

Procek jest 2x 2,53 ; p A net to ma sie znajomosci :DD W sumie to za darmo go mam bo jedynie 1 zl na msc; p

@2x up

Przeciez pisze wyraznie ze mam upload 6 mb o.O:D

Opublikowano

na twitchu możesz sprawdzić czy da rade , ściagasz OBS'a (darmowy program do streamowania) wchodzisz na twitch robisz konto i sprawdzasz czy uciągnie :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o nagrywanie to zalezy jakim programem. Fraps na pewno bedzie ci zamulal zarowno komputer jak i gre gdy wlaczysz nagrywanie. Znam to, bo probowalem zrobc testowe nagranie w Lolu i po uuchomieniu nagrywania Frapsem fpsy mi spadly. Do tego potrzebny jest w kompie szybki dysk ktory zapisuje dane szybciej niz Fraps. Mam laptopa z procesorem 2x2,4 GhZ, 4GB RAMu i takiego Skyrima frapsem nagrywam 20-25FPSow.

Na tym samym laptopie probowalem robic testowego live z moim internetem 0,2 MB. Dzialalo, ale.co prawda opoznienie bylo. Nagrywalem wtedy pulpit i niecielo nic, ale podczas nagrywania gry zakladam, ze byloby gorzej.

Takze: nagrywac mozesz probowac, ale raczej nie Frapsem, tylko np. Bandicamem, DXTory. Robiac live z LoLa zapewne gra jak i stream bedzie mulic, ale oczywiscir nikt nie mowi, ze nie mozes sprobowac i sam sie przekonac.

37496916.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...