Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w złożeniu komputera

DJ Tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was:D

Miałbym do was prośbe mianowicie chodzi o pomoc w złozeniu komputera do gier. mam obecna w szafce nowiutka plyte gigabyte h61m-s1 i teraz chciałbym abyscie pomogli mi wybrac reszte, procesor grafike, zasilacz dysk ok 500gb i 8 gb ramu. Fundusz na wydanie wynosi 1000zl. z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

1GB geforce nic nie mówi. Pamięci się nie liczy. Masz płytę, ok, to odchodzi +/-200 złotych jednak za 1000 złotych z reszty części nie złożysz zupełnie nic ciekawego. Przyjdź jak będziesz miał chociaż 1500 złotych a najlepiej to ze 2000.

Opublikowano

No I co z Tego jak nie jest wart tej ceny nie wiesz ze sie nie kupuje kompa w sklepie? Zasilacz 100% czarna lista i jak mówiłem nie wart swej ceny po co ci 16gb na gry :x

Opublikowano

zasilacz zawsze mozna zmienic i komp za 2 tysiace o ktorym mowie nie do gier tylko grafiki komputerowej i produkcji muzycznych a tysiac zlotych na jakis komputerek do plyty glownej ktora opisalem i z tego co patrze moze wsadzic Procesor Intel Core G860 2x3,0 GHZ 8 gb ramu DYSK TWARDY SEAGATE 500GB Zasilacz Corsair CP-9020049-EU a grafika bedzie zintegrowana oid procka

Opublikowano

CPU: G550 ok. 150 zł Można G860 :)

HDD: WD Blue 500GB ok. 200 zł

GPU: HD4850 Vertex3D ok. 150 zł

RAM: 8GB DDR3 ok. 100 zł

PSU: GPA-500S8 ok. 150 zł

Nagrywarka: Jakaś najtańsza ok. 50 zł

CASE: Brutus 410 ok. 150 zł

To takie minimum jest ;)

Opublikowano

wkoncu jakas konkretna odpowiedz, dziekuje !

a za 2 tysiace jaki moge miec? na ten mam osobne pieniadze.

ale jesli patrze na grafike to ona jest po 260zl nie ok 150

Opublikowano

Geforce gorszy jest ;) AMD będzie lepszy w takim zestawie. W sklepie gorszy nie patrzy się na liczby, tylko na benchmarki. Tam jest słaby zasilacz, obudowa piekarnik, najtańsza płyta główna.

Opublikowano

plyta taka najtansza nie jest, jutro napisze jakie tam sa te czesci.. nawet jesli mialbym wybrac grafike nie geforceto procek intel i3 w szczegolnosci wybiore

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...