Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawiecha, bluescreen a następnie automatyczny reset...

FireLegendsPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam od pewnego czasu problem z komputerem, podczas grania w gry takie jak Assasin 3, League Of Legends, czy Minecraft komputer po 10 min. zacina się następnie wyskakuje bluescreen i sam się resetuje. Dodam jeszcze że bluescreen nie pokazywał się zanim nie zaktualizowałem sterowników do karty graficznej, wcześniej po prostu się resetował. Problem pojawił się około pół roku temu, ale zbytnio nie przeszkadzał ponieważ był obecny tylko przy grach. Ostatnio wyjąłem 1 kość ramy ( 1G) i zostawiłem samą 2G, co mnie zaciekawiło problem nie pokazywał się puki nie pograłem około 1 godzin. Dokupiłem kolejne 2G i problem się nasilił... Teraz przy włączeniu GG czy np. filmu zacina się po 3 do 5 min.

Mój PC:

System: Windows 7 Ultimate 32 bit

Procesor: AMD Sempron™ 3400+, 1799 MHz,

Rdzenie: 1

Zainstalowany RAM: 4G

Dostępny RAM 3G

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB

Zasilacz: Tracer (nie wiem dokładnie jaki)

Jeśli chodzi o bluescren to oto linki:

http://www.iv.pl/ima...31689527901.jpg

http://www.iv.pl/ima...70913387162.jpg

mca.png
Opublikowano

Czyli tak chciałem napisać że to pewnie ram... Ale jeśli wymieniałeś wszystkie kości hhhmmm może coś na płycie głównej... Tak na odległość ciężko stwierdzić... Z tym to chyba do jakiegoś serwisu po sprawdzają i będą wiedzieć :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Najlepszą pewność z RAM'em będziesz miał jak przeskanujesz go MemTestem+ więc polecam skan nim.

Może to też być dysk twardy ( ale jakoś objawy na dysk twardy dziwne ), więc możesz sprawdzić dysk bootowanym MHDD.

Wygoogluj ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam to samo tylko że jak gram w metin2.pl i mam otwarte jedno okno i jak otwieram drugie to wyskakuje bleuscreen tylko ze bez NAPISÓW... 2sekundy i restart kompa.. (tylko niebieski ekran) Byłem u informatyka i mówił ze musze zasilacz wymienić bo coś z napięciem jest nie tak.. Niekiedy nawet jak mam otwarte 1 okno i włącze google chrome to tez bluescreen.;/ moze ktoś poradził by coś jeszcze oprócz wymiany zasilacza. ?

Opublikowano

Ja mam to samo tylko że jak gram w metin2.pl i mam otwarte jedno okno i jak otwieram drugie to wyskakuje bleuscreen tylko ze bez NAPISÓW... 2sekundy i restart kompa.. (tylko niebieski ekran) Byłem u informatyka i mówił ze musze zasilacz wymienić bo coś z napięciem jest nie tak.. Niekiedy nawet jak mam otwarte 1 okno i włącze google chrome to tez bluescreen.;/ moze ktoś poradził by coś jeszcze oprócz wymiany zasilacza. ?

;)

Opublikowano

w moim przypadku okazało się że to nie zasilacz ramy ani nic tylko widocznie wejście do pamięci ram na płycie głównej jest uszkodzone i jeśli nie nagrzeje się odpowiednio to kicha.

przełożyłem w inne wejście i jest git.

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...