Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft.

K-mObile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie użytkowników MPCForum!

Temat czytajcie do końca, ze zrozumieniem.

Mój problem polega na tym, że Minecraft się nie crashuje, tylko staje w miejscu, po jakimś czasie.

Da się wyjść do menu itd. Tak za każdym razem, gdy wejde na świat. (Gdzieś tak po 3min.) - Dziś chciałbym się spytać (nie tylko dziś bo dużo już było takich tematów, ale nikt mi nie pomógł) jak to naprawić?

Mam nowy komputer, wszystkie inne wymagające gry chodzą bez zarzutu na full detalach.

Tylko z minecraftem mam problem. Zauważyłem że mi nie laguje, bo to się dzieje dopiero po 3min. i da się z tego wyjść, i ponownie wejść. Ale za każdym razem to samo (też po 3min). Optifine nie pomógł (wg. mnie nie potrzebny dla mnie bo komputer mam dobry) Dysk nie mam zapchany.

Za pomoc, like, dobre komentarze na profil, i będę polecał osobę która mi pomoże!

Opublikowano

Nie wiem jak to działa z orginałką, ale nie powinno być najmniejszych problemów.

Utwórz plik tekstowy na pulpicie i wpisz kod:

javaw -Xmx2048m -Xms1024m -jar "ścieżka dostępu do Minecraft.exe"

Plik > Zapisz jako > Zaznaczasz wszystkie pliki, w nazwie wpisujesz start.bat > zapisz

Kiedy już Ci się zapisze, odpal start.bat.

Za Xmx2048m możesz wpisać swoją pamięć ram, jak Ci tam odpowiada.

8372383248.png
Opublikowano

A więc, nie tylko ty masz problemy z MC, mi np. komputer piszczy jak gram w MC, a komp nie jest świeżo przeczyszczony. Spróbuj usunąć zbędne gry i inne śmieci z komputera tzn. Oczyszczenie :) Co do procesów jak powiedział K-mObile to być może masz za dużo rzeczy uruchomionych. o to moje propozycje, jak nie pomoże to napisz w tym temacie a ja w tym czasie być może coś znajdę na internecie, w każdym razie się postaram :)

Problem z minecraft, uncharted 2, cs?

Napisz do mnie :) PS. To, że mam mało postów to

nie znaczy, że nie jestem osobą doświadczoną

odpowiedź=nowe konto :)

pomogłam? bardzo proszę o lajka :)

Opublikowano

@UP to dopiero mu coś siądzie. Tylko CCleanerem. Najlepiej pobierz z instalek ;)

Opublikowano

Wątpię, czy pomoże, ale możesz spróbować reinstalu Minecrafta. Niektóre problemy to naprawia.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

oooo gralem wczoraj i dzis normalnie, ale już mi się zacieło i staneło w miejscu:( - Czyli niewiem co sie dzieje. Raz dłuzej raz krócej

Pomagajcie pls!!!!

Opublikowano

@UP Nie spamuj bo raporty na ciebie idą, już ci raczej nikt nie umie pomóc, zbieraj na nowego kompa lub zrób format bo masz pewnie zawalone dyski, reinstall MC, poszukaj na bardzo znanych stronach jak

http://www.google.pl/

czy

http://www.youtube.pl/

Opublikowano

Czy czasem ci nie wyskakuje komunikat Qut of memory lub coś podobnego?

Jeśli tak to poprostu mc nie wystarcza ta ilość mb ramu i musisz przypisać więcej z 2-4gb albo poprostu zmniejszyć ustawienia np renderowanie na far/normal :D

Opublikowano

Nie, poprostu staje w miejscu, naicskam ESC, przechodzę do menu, ponownie wchodze i po 3min to samo. A jak gram na płaskim terenie to nic sie nie dzieje...

Czytajcie dokładnie temat:( 8S

Opublikowano

Odświeżam. Przy włączonym MC mam takie zużycia:

Zużycie CPU ,przy terenie płaskim (czyli przy terenie na którym normalnie gram bez żadnych problemów): 17-22 pare %

Pamięć fizyczna, przy terenie płaskim (czyli przy terenie na którym normalnie gram bez żadnych problemów): 2,43 GB.

_______________________________________________________________________________________________________

Zużycie CPU, przy normalnym terenie (drzewa, skały jaskinie, przy którym zacina gre po 3min): 40-45%

Pamięć fizyczna, przy normalnym terenie (drzewa, skały jaskinie, przy którym zacina gre po 3min): 2,64 GB

- Nagły wzrost zużycia CPU, i troszkę więcej pamięci podręcznej!

Pomagajcie!!

Opublikowano

Jak narazie problem rozwiązany. Miałem Java 32 bit a mój system nosi 64-bit. Nikt mi nie pomógł, więc 0 plusików! :( :unsure: - Jak będe miał jeszcze jakiś problem, to będziecie mieli okazje pomóc! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...