Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Banik :<

SnickU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu mówię: nie wiedziałem w jakim dziale to zamieścić, więc daję tutaj i proszę moda o przeniesienie w razie potrzeby.

Witam, wczoraj dostałem bana za "Używanie zewnętrznych programów". Wszystko ok itd. ale bana dostało również 2 konto ( założone na tym samym mailu ). Dałem tam niektóre itemki, żeby w razie bana się zachowały a tu "zonk". Napisałem do supportu w tej sprawie ale nie wiem czego się spodziewać. Prosiłbym o Waszą opinię, jest szansa na odzyskanie owego 2 konta, na którym żadne wspomagacze używane nie były ?

Sprawa druga : przez który program mógł zostać spowodowany ban

1) mobber or kamera

2) m2k mod ( ponoć sam blokuje hs )

Prosiłbym o szybką odpowiedź.

Pozdrawiam SnickU

Opublikowano

Myśle że jako konto powiązane nie otrzymasz UB na 2 koncie.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

Nie ma szans, Aby uniknąc czegoś takiego banują multikonta aby taki delikwent nie próbował przekładać itemów. Jeżeli używałeś hacków: ich nie obchodzi na jakim koncie, zazwyczaj leci ban na ip i wyklucza cie z oferty gry. więc nie masz opcji odzyskać drugiego konta

Opublikowano

Błędy które są w twoim postępowaniu

Założyłeś e-maila , i konta gry na 2 czemu nie założyłeś 2 konta lecz jedno i drugie na innym (osobne maile)

Przełożyłeś itemki na 2 konto , w tym problem jak napisałem na 2 konto a na tym był email na którym Cię zbanowano ;p

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Tak ale na inne konta bana nie ma, między innymi bm 61. Login, mail podobny .. logowałem się i żadnego bana.

A czy ten sam mail jak dwa pozostałe konta?

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

Mail nie, ale zastanawiam się, czy nie pomoże wymówka typu: konto kolegi poprosił mnie o założenie. Konta były zakładane w przedziale czasu około 3 miesięcy.. Inne ip , bo mam zmienne a router resetowany był wielokrotnie.

Opublikowano

Choćby nawet na inny email, to IP to samo =)

Raczej nie masz co liczyć na UB.

Publiczny Serwer Głosowy TeamSpeak3.

Już u Nas, uzyskasz swój własny pokój/kanał, zupełnie za darmo !

ifwsqp.jpg

Addres iP: Ogarowo-Ts.eu

Opublikowano

Mail nie, ale zastanawiam się, czy nie pomoże wymówka typu: konto kolegi poprosił mnie o założenie. Konta były zakładane w przedziale czasu około 3 miesięcy.. Inne ip , bo mam zmienne a router resetowany był wielokrotnie.

Nic nie pomoże liczy się ze był ten sam mail i szkoda czasu,mialem podobna sytuację kolega mieszkal na drugim koncu Polski i nic sie nie dalo zrobić oczywiście IP mielismy rózne .

Choćby nawet na inny email, to IP to samo =)

Raczej nie masz co liczyć na UB.

Opublikowano

Zapewne przekładać między 20 kontami o różnych ip ;p PS z kolegą handlowałem wielokrotnie a on bana nie dostał .. Więc logi tutaj chyba nie grają roli.

Opublikowano

tzn to nie było przed banem ;p eq ( 3 itemki -_- ) .. Szkoda bo jak na początek fajne były bardzo, butki 1,5k hp, y&y 1k hp i fmsik 33 sr, 20 orki, 20 mistyki (a ile to z nowym systemem - darmowe bodzie - na +9 wbić ) -_-. Lipa straszna, spróbuję coś zdziałać ale tak czytam Wasze odpowiedzi i nie nastawiam się na odzyskanie...

Opublikowano

Tylko problem w tym, że na tamto konto - sklepik - było odpalane na czystko a w mailu przyszło mi info o używaniu zew. programów przez nick z 2 konta ^^. Poza mailem nie mają żadnego połączenia.

Opublikowano

Brawo. Kazdy podstawowy gracz ktory uzywa cheatow powinien wiedziec ze nie zaklada sie konta na tym samym mailu. Leniem jestes strasznym bo za pewne nie chcialo Ci sie pofatygowac zeby zalozyc drugiego maila -.- Zapamietaj sobie na zawsze ze dostaniesz bana na kazdym koncie na ktorym masz ten sam email.

+ Dodam jeszcze to ze nie warto handlowac postaciami miedzy soba kiedy jedna postac uzywala hackow. lepiej wymieniac sie z kolega tak na przyszlosc bo po logach pojdzie i tez dostaniesz bana ; )

do drugiego pytania - Bardziej blokowanie hackshielda. Support ma logi w ktorych jest wyraznie opisane jak masz odpalona gre. Jesli hackshield sie nie wlaczal tzn. ze grasz na hackach i latwo wylapac bana.

Polecam m2bob platny ale porzadny - Nie blokuje hackshielda Pozdro

Opublikowano

Jestem leniem ale konta na tym samym mailu to czysty przypadek, 3 miesiące odstępu, nie wiedziałem czy mam na tym mailu jakieś konto. Czyli teorytycznie jeśli zrobię konto na osobnym mailu i nie będę handlował z innymi kontami to dostanę bana tylko na to 1 konto tak ?

Opublikowano

Ban jest tylko i wylacznie na ten mail, na ktorym masz konta co bylo juz powiedziane. Po 2 polecam strone 10minutemail.net jesli nie chce Ci sie zakladac nowych maili. Jesli handlujesz pojdynczymi itemami nawet z glowna postacia to nie sadze, ze ktos sie tym w ogole zainteresuje. Za handel to mozesz dostac i tak tylko na pare dni a nie staly ban. Wiem cos o tym bo gdy 4 boty chodzily 24/7h i przekladalem po pare set medali na 1 konto i po pewnym czasie na 1 konto poszedl ban i na "magazynierze" na 3 dni tylko dostalem za powiazanie wiec jesli nie przekladasz itemow masowo to nie masz co sie martwic. Same nazwy kont, maili, hasel itp nie maja wplywu na to czy ktos Cie bedzie sprawdzal czy nie poniewaz od ponad pol roku uzywam z 15 kont, ktore maja nazwy w stylu "Bocikmetn2" i haslo bot123 (tylko przyklad i tak nie macie co sprawdzac :)) i tylko jak narazie 1 konto poszlo do kosza :)

Moim zdaniem samo blokowanie HS'a nie jest znaczaco grozne chyba, ze komus "z gory" by zalezalo na tym abys dostal bana. Nie polecam uzywac zadnych mobberhackow, lurhackow poniewaz z mojego doswiadczenia jest to latwo wykrywalne i ryzykowne :)

Majac mail [email protected] i [email protected] i jak na jednym koncie dostaniesz bana to na 2 nie ma szans zebys dostal nawet jak bylo to samo ip :)

Tyle odemnie mam nadzieje, ze pomoglem i pamietajcie, ze to wszystko to tylko moje zdanie i moge sie mylic :)

Opublikowano

No niestety blokuja wszystkie nie po IP tylko wszystkie powiazane konta z e-mailem dobrze ze tylko 2 tam miales a handel np zucasz na ziemie i kontem na innym mailu i czystym klientem podnosisz kiedys dostalem rok temu 2 bany za kamera na miesiac i dalej mam to konto a miesiac temu pierwszy ban za FB na stale ps.ja zawsze mowie odrobi sie :) nq

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...