Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa pytania od Krystiana

Pan Jabłko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Mógłby mi ktoś bardziej opisać to łączenie serwerów? Bo nie za bardzo kumam o co chodzi.

2. Przechadzając się dziś po rynku zauważyłem takiego oto militara. Nie wie ktoś jak można zdobyć taki wygląd?

dvhb.jpg

Opublikowano

1. Jak teraz jest 26 serwerow na mt2 pl, to bedzie z 10.

Np. Monastyr polaczy sie z Feniksem, obsydianem , twierdza, bedzie jako 1 serwer.

Potem Astral i nastepne serwery.

2. Tego nie wiem. Sprawdz w IS, moze bedzie jakis olejek :D

Opublikowano

Takie malutkie info:

Drodzy Gracze!

Nadszedł czas wyjawić Wam coś, nad czym firma Gameforge pracowała już jakiś czas. Wszyscy wiemy, że niektóre serwery znacznie się uspokoiły w przeciągu ostatnich miesięcy, zatem pomyśleliśmy, aby znów tchnąć życie w Metin2 i uczynić je bardziej ekscytującym, byłoby idealnie gdyby serwery zostały połączone.

W minionych miesiącach ciężko pracowaliśmy nad znalezieniem potrzebnych rozwiązań potrzebnych do stawieniu czoła problemowi połączenia serwerów i teraz możemy się z Wami podzielić kilkoma informacjami.

Planujemy rozpoczęcie procesu połączenia serwerów od społeczności UK w ciągu najbliższych miesięcy. Jeśli wszystko będzie działać bez zarzutu, rozpoczniemy procesy migracyjne także w innych społecznościach. Przygotujemy plan, który opublikujemy dla Was w niedalekiej przyszłości.

Poniżej przedstawiamy kilka interesujących informacji dotyczących połączenia serwerów:

Połączymy wszystkie wymagane serwery (możliwie 2 do 4) w nowy serwer

Zorganizujemy ankiety dotyczące nazewnictwa nowych serwerów

Tereny gildyjne zostaną skasowane (wiemy, że w utworzenie ich włożyliście wiele wysiłku, ale nie ma obecnie żadnej możliwości technicznej, aby przenieść tereny gildyjne z 4 serwerów na jeden wspólny)

Lista przyjaciół zostanie skasowana (jest to wymagane z powodu zmian nazw postaci)

Gildia zostanie przeniesiona tylko w przypadku, gdy jej lider był aktywny w ciągu ostatnich 30 dni przed połączeniem serwerów, a liczebność graczy w gildii wynosi minimum dwóch

W przypadku konfliktu nazw gildii, zostaną dodane suffixy do nazw np. Pr0GildiaS1 Pr0GildiaS2..itd

W przypadku konfliktu nazw postaci, po połączeniu przy pierwszym zalogowaniu, każdy z graczy ujrzy komunikat z zapytaniem o nową nazwę gracza (wymóg ten będzie dotyczyć graczy o niższym poziomie)

W przypadku posiadania większej ilości postaci na serwerach, które zostaną połączone, będzie jednorazowa możliwość wyboru tylko 4 postaci, które zostaną zachowane na nowym serwerze.

Przykładowo Monastyr i Obsydian zostaną połączone, a gracz posiada po 3 postaci na każdym z serwerów co daje w sumie 6 grywalnych postaci - po migracji będzie zobowiązany wybrać maksymalnie 4 postaci, które zostaną przeniesione na nowy serwer w obrębie jednego konta

Zostaną rozesłane specjalne wiadomości na skrzynki pocztowe, na forum pojawią się szczegółowe informacje o tym, co należy uczynić, aby zabezpieczyć swoje przedmioty i przenieść je na nowy serwer

Hala sław (ranking) ze starych serwerów zostanie zachowana na naszej stronie głównej

Prosimy potraktować to ogłoszenie jako zbiór informacji, które mogą jeszcze ulec zmianie bądź przekształcić się w coś zupełnie nowego.

Opublikowano

Właśnie patrzyłem w is i nie znalazłem raczej niczego takiego.

Info o połączeniu niezmiernie mi się podoba. Brakuje mi tego starego klimatu gdzie na raz było po 15 wojen gildii. Oby jak najszybciej się na to zdecydowali :D

Opublikowano

Polacza stare, puste serwery. Krystian - dawny klimat pla juz nie wroci ;)

Skoro na serwerach znowu będzie grało tyle ludzi to będzie co robić przynajmniej. Przyznaje, że to juz na pewno nie będzie to co kiedyś, ale na pewno urozmaici to rozgrywke.

Czekam na jakieś odpowiedzi co do militara :D

Opublikowano

Co do militara to pewnie jakiś dodatek w is lub coś choć nie jestem pewien ;) a stary klimat już nigdy nie wróci głównie przez allegro,is, i prywatne serwery ale napewno będzie się lepiej grało :P

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Skoro na serwerach znowu będzie grało tyle ludzi to będzie co robić przynajmniej. Przyznaje, że to juz na pewno nie będzie to co kiedyś, ale na pewno urozmaici to rozgrywke.

Czekam na jakieś odpowiedzi co do militara :D

No nie wiem, mi się wydaje że to jakiś bonus na 2013 rok. :)

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Fuzja serwerów podobno ma być w pierwszym kwartale roku 2013.

Co do tego wierzchowca prawdopodobnie można go wytwarzać za pomocą bodajże zwoju ewolucji/mutacji czy coś w ten deseń lecz to nie pewna odpowiedź gdyż na 100% pewny nie jestem.

Opublikowano

@UP nie prawda, nie można go wytwarzać. Był podczas któregoś z eventów w isie i można go było kupić za złotówki. Jest to Equus Purpur, dodaje +60 do szybkości. Nie można nim handlować, jest tylko i wyłacznie do uzytku na jednym koncie.

mam link do wiki:

http://wiki.metin2.pl/index.php/Equus_Purpur

kochamplastik.png
Opublikowano

O tym Miliatrze nic nie wiem sam jeszcze nie widziałem.

A co do fuzji mam nadzieję że połaczą przynajmniej 4 serwery w jeden :) może w końcu bedzie jakiś sens grać na PL.

Opublikowano

@UP nie prawda, nie można go wytwarzać. Był podczas któregoś z eventów w isie i można go było kupić za złotówki. Jest to Equus Purpur, dodaje +60 do szybkości. Nie można nim handlować, jest tylko i wyłacznie do uzytku na jednym koncie.

mam link do wiki:

http://wiki.metin2.pl/index.php/Equus_Purpur

Dzięki wielkie za odpowieź. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...