Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] czy to dobry procek?

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czy jest to lepsze od:

nvidia geforce 9500GT

Pentium® Dual Core CPU E500 2.50Hz 2.49GHz

Zasilacz mustang

model ATX KY-450W

Bo nowego kompa kupuje a te tutaj są to parametry mojego obecneg

oto opis tego co kupuje:

Witam, oferuję mocny PC w stanie bdb, idealny dla graczy. Komputer w stanie oryginalnym, zakupiony w DE, stąd Windows Vista w języku niemieckim. Standardowo bardzo wydajny, jednak posiada możliwości rozbudowy i wzmocnienia jego wydajności wedle potrzeb.

Podstawowe dane:

- Obudowa Alienware - pięć wiatraków, podświetlenie diodowe z regulacją koloru

- zasilacz - HIPRO HP-W700WC3

- płyta - FOXCONN N15235

- procesor - AMD Athlon 64X2 6000+ 3.00GHz Dual Core

- RAM - 4 x 1GB

- dysk - 1TB

- grafika - GeForce 8800 Ultra

- napęd - dvd LG z LightScribe

- czytnik kart

- oryginalny segregator Alienware wraz z kompletem CD!!!

Dodatkowo do tego doskonałego komputera dorzucam monitor LG L227WT.

Wszyscy, którzy znają tę markę wiedzą doskonale co to za sprzęt, jednak w razie pytań proszę o maila bądź kom - 501 601 975.

Ze względu na wagę, gabaryt oraz specyfikę towaru preferuję odbiór osobisty

Kopmuter ALIENWARE Aurora 7500

za 2100zł opłaca się?

Oczywiście profesjonalizm tej firmy na pierwszym kroku wali całą moją nadzieję, że to porządny gotowiec. Cytat " Obudowa pięć WIATRAKÓW " ... Wiatraki to w młynach na wsi a w obudowie może być najwyżej pięć WENTYLATORÓW.

Nie ma za drogo po za tym i5 jest lepsze w grach

Opłacalniejsze od i7 a nie lepsze, zastanów się czy jest to możliwe że flagowy układ jest gorszy od średniej półki.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

xue - jak nie wiesz to po co piszesz ? i7 to to samo w grach co i5, ma 8ht więc jest lepszy w renderze, streamie etc.

nie przeczę, ja piszę że i7 nie może być wolniejszy od i5 poczytaj parę razy w.w moje słowa i wtedy się niemądrze wypowiadaj.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

nie przeczę, ja piszę że i7 nie może być wolniejszy od i5 poczytaj parę razy w.w moje słowa i wtedy się niemądrze wypowiadaj.

A jednak w niektórych grach i5 jest lepsze od i7 :P

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A jednak w niektórych grach i5 jest lepsze od i7 :P

Proszę mi pokazać, to jest fizycznie nie możliwe żeby wolniejszy procesor był szybszy.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

Proszę mi pokazać, to jest fizycznie nie możliwe żeby wolniejszy procesor był szybszy.

Czemu wolniejszy? i5 i i7 to prawie to samo tylko, że i7 ma więcej rdzeni i tym samym lepiej sprawdza się w renderingu.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

xue, pierw się dobrze dowiedz... Na anandzie masz porównanie w których i7 jest w niektórych grach nawet kilka FPS słabszy. To po prostu inny procesor i inaczej działa w każdej grze.

Opublikowano

xue, pierw się dobrze dowiedz... Na anandzie masz porównanie w których i7 jest w niektórych grach nawet kilka FPS słabszy. To po prostu inny procesor i inaczej działa w każdej grze.

co do jednego testu na "anadzie" wygrywa i7 http://www.anandtech.com/bench/Product/551?vs=701

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

Dałeś IB które jest nie opłacalną grzałką. My tu rozmawiamy o 2500k i 2600k. Po za tym koniec offtopu, temat ma być przejrzysty

Opublikowano

Dałeś IB które jest nie opłacalną grzałką. My tu rozmawiamy o 2500k i 2600k. Po za tym koniec offtopu, temat ma być przejrzysty

No to again jeśli się tak upierasz to masz

i koniec i7 lepszy forever. koniec .

mówię koniec to koniec, sobie popatrz na gry niektóre, dostaje w du.. o 5 fps więc to nie błąd pomiarowy

//TrueFaith - żeby już posta nie nabijać

to błędy pomiarowe idiotów którym zapłacili.

//xue9999 xD

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

Opublikowano

można prosić o najlepszego kompa do gier w granicach do 2300zł? moze byc i7 lub tam i5

http://techplanet.pl...nosc-i-dostawa/

Bez nagrywarki, da się przeżyć chyba :P.

Do gier będzie ciężko dobrać coś lepszego. Jak zostanie Ci kasa to nie kupuj nagrywarki tylko dołóż 30zł to 3470.

No to again jeśli się tak upierasz to masz

i koniec i7 lepszy forever. koniec .

mówię koniec to koniec, sobie popatrz na gry niektóre, dostaje w du.. o 5 fps więc to nie błąd pomiarowy

//TrueFaith - żeby już posta nie nabijać

to błędy pomiarowe idiotów którym zapłacili.

//xue9999 xD

I7 to tak naprawdę i5 + HT (4 rdzenie logiczne gratis) tyle, że przy takiej cenie zupełnie nieopłacalne. To, że w niektórych grach wychodzi, że lepszy jest i7, a w niektórych i5 (same IB), to są właśnie typowe błędy w pomiarach - źle obliczona średnia FPS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...