Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Nauczyciel Ma Prawo?

Doom_Radexpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy czytelnicy nawijam jak chory, ponieważ mi odwala ale to tak btw.

Otóż czy nauczyciel ma prawo wziąść nam komórkę w szkole?

I tu odp., ze nie do końca!

Nauczyciel nie ma zasranego prawa odebrania w jaki kolwiek sposób komórki uczniowi!

"(...) Komórki tylko wyłączone

Statuty szkół, uchwalane przez rady pedagogiczne po zasięgnięciu opinii rady rodziców i samorządu uczniowskiego, muszą określać warunki korzystania z telefonów komórkowych i innych urządzeń elektronicznych. Większość szkół zwykle nakazuje wyłączenie telefonów komórkowych czy mp3 na lekcjach. Zdarzają się jednak i takie placówki, które zakazują przynoszenia telefonów do szkoły. Urszula Przybylska-Zioło z Ministerstwa Edukacji Narodowej wyjaśnia, że statut szkoły nie może całkowicie zabronić korzystania z telefonów na jej terenie.

- Czy dyrektor szkoły ma prawo odebrać uczniowi telefon komórkowy i oddać go dopiero po zakończeniu roku szkolnego - pyta mama gimnazjalisty, która chce pozostać anonimowa. Nauczyciel zabrał aparat jej synowi, ponieważ odebrał sms-a na lekcji.

Grażyna Puchalska z biura prasowego Komendy Głównej Policji jest zdziwiona, że takie zdarzenie miało miejsce. W ten sposób nauczyciel bowiem dopuścił się przestępstwa polegającego na przywłaszczeniu sobie cudzej rzeczy. Grażyna Puchalska dodaje jednak, że statut szkoły powinien także przewidywać postępowanie w przypadku naruszenia zakazu korzystania z telefonu. Jeśli takich zasad brakuje, aparat powinien być zwrócony po lekcjach uczniowi lub jego rodzicom. (...)"

Możecie na luzie domagać się o tel...

Drugie pytanie...

Ile osób z was pali lub popala? :D

KOKS!

Opublikowano

hah to jak jakiś nauczyciel mi zabierze tel to bd mu truł całą lekcje dupę xDDDDD

@P.S. ja nie pale ale wgl. to poco takie pytanie ? xDD

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano

Mi (ani zadnemu koledze) nie zdarzylo sie zeby tel oddawali po roku szkolnym, jesli juz zabierali to oddawali po lekcji albo uczen musial go odebrac u dyrektora. Ale zabieranie tela do konca roku to jest pewnego rodzaju naruszenie prywatnosci :P

everythingfou - sprawdź to.

Gość Mounthains
Opublikowano

U nas w reguaminie w szkole jest napisane że nauczyciel ma prawo wziąc fona ale że ja taki cfany to dam moją starą (bez karty) xD

Opublikowano

u nas jest lajt mozesz sluchac mp3 na lekcji nawet z glosnika moglbys puscic ale nie jakos glosno xD i komorka moze bez przypalu lezec na lawce mozesz pisac esy itp ale nie mozesz dzwonic na lekcji z niej :D

Opublikowano

wiesz co jesli w statucie szkoly jest napisane ze nie mozesz uzywac komorek w sql to jesli zlamalem regulamin to nauczyciel moze wstawic ci uwage, pkt nie wiem co tak sie ma w roznych szkolach( u mnie sa pkt ) ale nie ma prawa zabrac ci twojej prywatnej rzeczy mozesz sie klucic i nie musisz oddawac

a co palenia to nie pale i nie mam zamiaru

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Mojemu kumplowi zabrali to dostał po 2 godzinach. A tak to nawet nigdy nie wyciszam. Jak ktoś zadzwoni to odbieram pod ławką. :D

@UP2

To zajebiście macie. ;)

Nie palę. :P

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

U nas nauczyciel powie "Schowaj bo Ci zabiorę"

Chyba że dyra przyczai to wtedy przejebane.

@

Zapaliłem, Nie palę i palić nie będę.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

U mnie w school centralnie możesz wyciągnąć fona i sprawdzić godzinę, sms, nie odebraną rozmowę . Nauczyciele mają 'wyjebane' ;)

Możecie spotkać mnie pod nickiem Haapaj

Beztytulu_hsnqrqr.png

Opublikowano

Jak zwykle. Wg tego muszę oddać, wg tamtego nie muszę i się zaczyna wojna -,-. Ja nie mam telefonu i go nie potrzebuję (no-life).

Jestem w najgorszej klasie w szkole jeśli chodzi o zachowanie o0. Jak ktoś słucha głośno muzyki w ostatniej ławce to i tak to przez ten hałas nie dotrze do nauczyciela :O.

U mnie :

Używanie na lekcji - ban.

Sprawdzanie godziny - kick.

Używanie na przerwie - nic.

Opublikowano

To niezle Heheh :P

Moge ja posadzic o wykroczenie o ile nie skonczy sie to wywaleniem ze szkoly xDD

2pyt.

Okazyjnie ale tylko blany :P

@Up

Mam tak samo w klasie xq

Rozwalka na kazdej lekcji jest

@machen2601

Jak chodzisz do Lo ...

Albo do jakiegos Gim gdzie nauczyciele maja wyjebane to tak jest xD

U mnie zazwyczaj zabieraja i oddaja pod koniec lekcji

ichigonapisblb.png

Opublikowano

u mie na lekcji może zabrać ale po zawsze oddaje ale na przerwie niema prawa

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

Nareszcie coś "zmniejszającego" prawa nauczycieli :)

Nie palę ;p

@Losiu_Metin2

No to witaj w klubie :D Ale u mnie jest takich więcej xD

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

U nas w reguaminie w szkole jest napisane że nauczyciel ma prawo wziąc fona ale że ja taki cfany to dam moją starą (bez karty) xD

No to ją biorę,

@topick:

u nas zabiera do dyrka i musi matka/ ojciec/ opiekun prawdy przyjsc zeby oddali.

tyle kazda szkola ma swoj status i tego statusu sie trzyma.

71170943.jpg
Opublikowano

U mnie w szkole jak komuś zadzwoni telefon to mają niby zabierać ale się jeszcze nie spotkałem z tym żeby komuś zabrali.

NIE PALE I NIE MAM ZAMIARU.

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

Umnie w szkole uczeń nosi telefon na własną odpowiedzialnośc, jednak nauczyciel może zabrać telefon, który potem będzie do odbioru przez rodzica w sekretariacie...

2 pytanie...: Nie palę, ani nie popalam :P

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

a mojemu koledze ksiądź zabrał telefon (nowiutki xD) i sprzedał za 50zł kumpel może go pozwać xD?

wracaj do swojego świata ^_^

Jaram i to nie tylko fajki na przerwach ;]

2006-2010

Opublikowano

Mnie juz w tym roku sie zdazylo z 5 razy , mam pojechaną facetke od niemca ( suka pierdolona tak zwana ) tylko koma zadzwoni to juz odrazu wielka panika , zabiera i muwi ze da do dyry ale po lekcji mozna odebrac xP

A co do drugiego pytania to nie pale nie popalam , nie palilem i nie popalalem , nie bede palił i nie bede popalał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...