Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A i jeszcze mam pytanie jak kupuje na stronie morele.net to jaki mam czas gwarancji ?

Mam do wydania na monitro 550zł-600zł

Opublikowano

Na każdą część masz określony czas gwarancji, potem zostaje jeszcze gwarancja producenta, która zazwyczaj jest dłuższa, a czasami w ogóle jej nie ma i musisz polegać na morelach. Zazwyczaj dostajesz standardowe 24/36 miesięcy, w przypadku części, które epczą się dosyć często/nie epczą się nigdy, okres gwarancji jest dłuższy.

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie a jak z Kupnem Oryginalnego systemu windows 7 64bit ? Musze kupywać osobno płyte czy jak ? i jakie tego koszty będą ?

Opublikowano

Dla mnie wydawanie kasy na system jest zupełnie nie opłacalne (w przypadku Windows 8 nie, bo 130zł za elektroniczną wersję). Koszty kupna Windows 7 HP x64 to jakoś 300-350zł.

Opublikowano

i trzeba kupić go osobno ? czyli koszt kąpa 4200zł +350zł za system ?

Ps: Dla mnie wydawanie kasy na system jest zupełnie nie opłacalne to co mam zrobić ? nie mieć systemu ? czy jak ?

Opublikowano

Ale będę mógł robić na nim wszystko to co na orginalnym systemie ? ustawiać tapety i inne ? a i polecacie windows 7 czy windows 8 ?

Opublikowano

Ja od siebie polecam Windows 8, ale uważaj na hejterów tego OS'a. Nie podoba im się interfejs Modern UI i wylewają płacze. Prawda jest taka, że Windows 8 jest mniej zasobożerny i szybszy niż 7.

Jednak jeśli chcesz "kupić na torrentach" Windows 8 to nie radzę. Nie ma na razie permanentnych aktywatorów/witaminek przez co są problemy ze zmianą tapety itp. Jeśli chcesz kupić Windows 8 to w wersji elektronicznej kosztuję 130zł co się bardzo opłaca.

Opublikowano

Lepiej pobrać nadal darmową wersję WIndowsa 8 (ostatnia to chyba Release preview), nie różni się bardzo od tej oficjalnej, język ojczysty możesz sobie bezproblemowo dograć, w sumie nic nie zapłacisz, a będziesz się cieszyć legalnym systemem.

Opublikowano

A Możesz mi podać linka do pobrania ?

Aha i słyszałem że jak nie podkręce procesora w tym kąpie to chłodzenie nie będzie chodzić tak jak trzeba i Komp po 2 miechach będzie do naprawy to prawda ?

Bo szczerze to nie wiem jak się podkręca.

Wytłumaczycie ?

Opublikowano

Na Majkrosofcie już nie ma, chyba lecą na kasę. Tu masz link, mimo, że nie od MS, to nadal legalnie :

http://www.instalki.pl/systemy-operacyjne/download/Systemy_operacyjne/Windows_8.html

Kto Ci powiedział o tym chłodzeniu ?! Można je nawet wsadzić na Celerona :P. O podkręcaniu polecam CI przejrzeć pclab-a i benchamarka, tam wytłumaczą Ci wszystko krok po kroczku przez poradniki.

Opublikowano

Okeej : ) Dziękuje Bardzo ;d a i jeszcze 1 Lepiej kupić w sklepie np: iść do sklepu i powiedzieć jakie się chce części czy zamawiać na Morelach bo jak kupie w moim mieście to mam gwarancje. I ide jak coś nie działa to ide i mówie że to i to jest zepsute czy coś a jak zamówie na Moralach czy to jaką mam gwarancje że nie będzie nić zepsute i wrazie tego można to wymienić albo coś ? Ps: raczej wole kupić oryginalny system windows 7 64-bitowy za 330zł ;d

Opublikowano

Tak, wymienią Ci na gwarancji, albo im wysyłasz, albo przychodzisz do najbliższego punktu. Zostanie Ci jeszcze producent, niektórzy oferują gwarancję D2D, czyli tyłka z domu nie będziesz musiał ruszyć, jak coś się uwali. Lepiej kup na morelach, masz zawsze niższe ceny, niż w pobliskim komputerowym.

No i ten Windows... na kija Ci ? Jak już musisz mieć "PEŁNĄ, OFICJALNĄ WERSJĘ" (która praktycznie nic nowego nie wnosi), to wystarczy Windows 8 przez neta. Ja nadal Ci jednak radzę, abyś zastanowił się nad darmowym preview'em.

Opublikowano

Sory ale jednak wole windows 7 ;d da się skądś go pobrać ? i czy pobrany będzie się różnił czymś od oryginalnego ?

Opublikowano

Tylko tym ze będzie crackowany btw nie pytaj sie o piractwo bo za to jest cls temat i chyba 5% ale jak już to z torrentow pobierz :x

Opublikowano

A tak btw: dlaczego polecacie mu tak drogą obudowę? Nigdzie nie widziałem, by autor chciał mieć "wyglądającą budę". możesz kupić brutusa 410 (200 zł mniej) 430,CoolerMaster Elite430 . 2 rzecz: po co płacić za składanie? Dla użytkowników Pc labu jest specjalny kod - złożą ci za 1zł i dadzą prezent jeszcze ;)

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...