Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim grać na początku Gry

RuSs3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznij od jakiejś trudnej postaci i ogarnij ją, potem z łatwiejszymi nie będziesz miał problemu :) Może Anivia ? Albo Lee Sin ? Sam zaczynałem od Xeratha i myślę że na dobre mi to wyszło :)

Opublikowano

przetlumacz na Polski xD

Grywalem Ashie i naprawde fajnie mi sie gra ale padam co chwile ;x

Mid - środek

Top - góra (solo - samotnie)

Bot - dół

Jungla - te potworki, co masz między topem a botem

Ashe to AD, więc bot. Padasz, ponieważ jesteś od tego, aby mieć bardzo duży dmg. Od tego są inni, aby taknowali (brali na siebie). Huh... Najłatwiej wg. mnie nauczyć się grać w LOLa jest wtedy, gdy gra się, bo teoria teorią, praktyka najważniejsza (tak jak z prawem jazdy ;d). Jeżeli grasz na Nordicu to możemy pograć razem :)

Opublikowano

Po 1. To graj z graczami i staraj się dobrze grać, szybciej nabierzesz doświadczenia. Na początek polecam Ci jakieś łatwe postacie typu: teemo, jax, garen.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Mid - środek

Top - góra (solo - samotnie)

Bot - dół

Jungla - te potworki, co masz między topem a botem

Ashe to AD, więc bot. Padasz, ponieważ jesteś od tego, aby mieć bardzo duży dmg. Od tego są inni, aby taknowali (brali na siebie). Huh... Najłatwiej wg. mnie nauczyć się grać w LOLa jest wtedy, gdy gra się, bo teoria teorią, praktyka najważniejsza (tak jak z prawem jazdy ;d). Jeżeli grasz na Nordicu to możemy pograć razem :)

ja zawsze lece srodkiem ;p gram na East Nordic ..

Ok Dziekuje Wszystkim za Pomoc ;)

ps . Szczesliwego :P

Opublikowano

ja zawsze lece srodkiem ;p gram na East Nordic ..

Ok Dziekuje Wszystkim za Pomoc ;)

ps . Szczesliwego :P

No to Ashe raczej na bota w normalnych rozgrywkach.

Na mida przeważnie AP.

Szczęśliwego ;d

Opublikowano

daj sobie spokoj tam u gory prosie z tlumaczeniem kim on ma grac i nie kaz mu juz na samym poczatku wybierac linii na ktorej chce grac, stopniowo powinienes grac wszystkimi champami, po jakims miesiacu zobaczysz czym wolisz grac, narazie testuj wszystkie mozliwe postaci, wszystkie z rotacji ktora zmienia sie co tydzien, znajdz swoje przeznaczenie przywolywaczu!

Opublikowano

szczerze, gram w lola może 2-2,5 tygodnia i ogarnąłem już kilka championów. zależy, czy wolisz atakować na zasięg czy w zwarciu etc. ja gram championami carry czyli na dystans, zaczynałem od ashy, potem annie, teraz anivią bo jest w rotacji ( co tygodniowo masz 10 bohaterów darmowych czyli rotacja ) . ja Ci polecam pograć najpierw tymi z rotacji, potem na jakiegoś lepszego uzbierasz

Opublikowano

Tak jak @2up napisał, graj narazie postaciami z rotacji i wtedy powinieneś wybrać swoją ulubioną linię i typ champa i wtedy będziesz mógł łatwiej wybrać.

Opublikowano

Dokładnie, skoncentruj się na rotacji, na poczatku graj dystansowymi.

Później polecam jax'a. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

daj sobie spokoj tam u gory prosie z tlumaczeniem kim on ma grac i nie kaz mu juz na samym poczatku wybierac linii na ktorej chce grac, stopniowo powinienes grac wszystkimi champami, po jakims miesiacu zobaczysz czym wolisz grac, narazie testuj wszystkie mozliwe postaci, wszystkie z rotacji ktora zmienia sie co tydzien, znajdz swoje przeznaczenie przywolywaczu!

Chyba lepiej skupić się na jednej linii i ją ogarniać niż na X i nie ogarniać żadnej.

Zresztą, sam napisał, że gra bardziej ma midzie, więc w czym problem? Tylko, że Ashe ;d

Zaczęliście mu polecać champy, którymi Wam gra się najlepiej...

Wracając do RuSs3r - tak jak napisałam, jeżeli chcesz to możemy pograć na botach, bo mam ze znajomym <innym> pograć i pouczyć go to i owo. Więc możesz przyłączyć się :)

Tylko napisz do mnie na PW.

Opublikowano

Tryndamere ci polecam, zrobiłem nim 2 razy pente.

- leczenie

- Spowolnienie

- Dobra ucieczka z E

- Masz god'a na 2,5 sekundy na maxie chyba :D

5.

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

Ja na początku grałem głównie Warwickiem , a jak ogarniesz Garena to będzie z ciebie świnia nie do zabicia.

Spin to win.

Opublikowano

Graj Ryze'm, fajny offatankowy Mag z bardzo dużym DMG i ksoztuje 450 dolców.

Weź nie pierdziel że ryze jest offtankem, bo to jest papier, najlepszy apc to lux, i łatwy do ogarnięcia, solo top to hmm garen, adc to miss fortune draven etc, jungler to amumu.

Opublikowano

Pozdrawiam koleżanke Renissance może mnie jeszcze pamiętasz graliśmy kiedyś razem w metka :)

Wracając do tematu zainwestuj w najlepszego junglera warwick wypasiony jako pomoc drużynie jego ulti stunuje drużyna dobija ,lub fiore ulti razi paru graczy ,przyda ci się

teamspeak3 żeby pogadać z kimś kto pomoże ci ogarnąć gre.

zobacz jaki robię build na ww na noob koncie bo 1zbanowane do 6 za wulgi;p tam nawalam fiorą :)

http://www.lolking.n...9495095#history polecam ci warwicka fiore ciężej ogarnąć

na początku inwestuj w dmq póżniej w armory najlepszy guardian angel<anioł stróż>2życie:) .

Może kiedyś pogramy ale teraz ciężko będzie bo praca po 12h od jutra;/

super001.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...