Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robienie Masy i Dieta

Selander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Zaczynam od Nowego roku Pakować :)

Mam Małą Silownie w Domu- Atlas+ ławka+ sztanga+ Hantle

I mam do was pytanie mam 185 i 73KG.

Chciałbym troche schudnąć-mam 14 lat a zarazem robić rzeźbe

Czy Codziennie Bieganie 1h i Robienie Rzeźby 3x W tygodniu nie przeszkodzi w robieniu rzeźby?

bo czytałem że jak się Pakuje to nie można zabardzo Biegać itd.

Opublikowano

Chudnąćprzy tym wzroście? Ja mam ~175cm i ~73kh wagi. Ja bym ci raczej radzził troche przytyć. Ja biegam na bierzni i pakuję, i nie słyszałem ż jak się pakuje to nmie można biegać.

Radzę Ci jeśćrzeczy które mają sporo białka czyli ryby, piersi z kórczaka i inne różne typy mięsa, jajka, pić mleko, ser itp. wszystko co ma w sobie sporo białka. Na każdy kilogram wagi jedz ok. 1.5g białka co dzień i jedz dość często.

ps. jeżeli będziesz ćwiczył nie będzie po tobie widać że np. ważysz te 80kg bo wszystko pójdzie w mięśnie a nie w brzuch :)

Opublikowano

Chudnąćprzy tym wzroście? Ja mam ~175cm i ~73kh wagi. Ja bym ci raczej radzził troche przytyć. Ja biegam na bierzni i pakuję, i nie słyszałem ż jak się pakuje to nmie można biegać.

Radzę Ci jeśćrzeczy które mają sporo białka czyli ryby, piersi z kórczaka i inne różne typy mięsa, jajka, pić mleko, ser itp. wszystko co ma w sobie sporo białka. Na każdy kilogram wagi jedz ok. 1.5g białka co dzień i jedz dość często.

ps. jeżeli będziesz ćwiczył nie będzie po tobie widać że np. ważysz te 80kg bo wszystko pójdzie w mięśnie a nie w brzuch :)

Dzięki za wypowiedź :) dałbym lajka ale nei moge...

A czy to prawda ze powinno się cwiczyc max 4 razy w tygodniu zeby mięśnia odpoczywąły??

i ze jak cwi\czysz np. 7 razy to Ci nic to nie da ;D?

Opublikowano

Dzięki za wypowiedź :) dałbym lajka ale nei moge...

A czy to prawda ze powinno się cwiczyc max 4 razy w tygodniu zeby mięśnia odpoczywąły??

i ze jak cwi\czysz np. 7 razy to Ci nic to nie da ;D?

tak bo mięśnie muszą odpoczywać. Ja na siłownie chodzę pn,wt,czw,pt, we wtorek odpoczywam a w sob,nd, robie lóźne ćwiczenia w domu czyli 2 serie po 40pompek i inne takie gówna, radziłbym Ci robić 6weidera żeby nie mieć brzucha, a mieć mięśnie :P

Opublikowano

Zależy od partii ciała np. klatka powinna odpoczywać około 2 dni ale nigdy nie rób np. klata i nogi bo to się mija z celem i jeśli nie masz rozpiski dobrej to nie bierz się za to :)

jak będzie chodził na siłownie to pewnie dadzą mu kartke z ćwiczeniami jakie ma robić tzn. może, bynajmniej ja z kumplami dostaliśmy listy ćwiczeń na wszystkie partie ciała. Jak będzie robić tylko np. na klate i nogi to będzie mógł chyba mieć garba ;p
Opublikowano

ja bym ci radził masy nabrać .

potem troszkę na drążku i cwicz tylko klate a na brzuszek tylko norzyce największy efekt .

ps. nie podnoś sztangi na stojąco bo mi trener mówił ,ze to chyba coś tam z wzrostem przeszkadza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...