Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2PL grać dalej czy wymienić?

UMN

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Siema , grałem na PL'u (największy lv 86lv) oraz na różnych privach , hardach , easy jak i medium i 4fun'y (największy lv 250).

Mam teraz na s26 (Solar) 50lv , bojowiec , eq słabe +4 i kasa 48k.

Nie wiem czy by grać na tym koncie i czy kontynuować grę czy może wymienić się z kimś na hardzie Ravia.eu , że dam komuś te konto za jakieś na Ravii. Jak odpowiecie , że grać na PL to jak pozarabiać sobie na lepsze eq możecie też odpowiedzieć.

Czekam na rady i nagradzam.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Lepiej się zamień bo niestety, ale PL zszedł na psy. Eventy rzadko i lipne, trzeba kupę kasy ładować w is żeby mieć dobre eq (lub grać dużo czasu..). Ravia otóż mega hard i można grać bez is.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Pasjonat
Opublikowano

@UP Thx za odp. z wymianą jest jeden problem - najpierw trzeba znaleźć kogoś do wymiany xDD

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Ta tylko że jak będziesz chciał sprzedać konto z priva to nikt ci nie kupi. A z Pla to prędzej sprzedac.

Na twoim miejscu bym zrobił jakiegoś dropka do m1/m3/m2 i tak zarabiać.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Nie musisz teraz w nic pakowac w is. Wszystko masz dostępne w grze,same szkaty mistrza ucznia itp. po 3 zmianki i dodania 5 bodzi? żyć nie umierać w 2 dni zrobiłem riba na +9 Pozdrawiam

Opublikowano

Ta tylko że jak będziesz chciał sprzedać konto z priva to nikt ci nie kupi. A z Pla to prędzej sprzedac.

Na twoim miejscu bym zrobił jakiegoś dropka do m1/m3/m2 i tak zarabiać.

Mylisz się :) jeśli jest to dobry priv, znany i oblegany przez ludzi, to popyt na konta i itemy można powiedzieć, że ma lepszy jak Pl :)

Siema , grałem na PL'u (największy lv 86lv) oraz na różnych privach , hardach , easy jak i medium i 4fun'y (największy lv 250).

Mam teraz na s26 (Solar) 50lv , bojowiec , eq słabe +4 i kasa 48k.

Nie wiem czy by grać na tym koncie i czy kontynuować grę czy może wymienić się z kimś na hardzie Ravia.eu , że dam komuś te konto za jakieś na Ravii. Jak odpowiecie , że grać na PL to jak pozarabiać sobie na lepsze eq możecie też odpowiedzieć.

Czekam na rady i nagradzam.

Taką decyzję podejmij sam, jeden woli grać na pl'u, więc napisze, żebyś tam grał, a inny woli na privach to napisze, że na privie ;)

Od siebie tylko napiszę tylko tyle, że z privem nigdy nic nie wiadomo, a solar to jeden z najlepszych serverow stajni GF, więc jeśli wolisz pewną stabilność i gwarancję na to, że zawsze kiedy będziesz miał ochotę zagrać, to będziesz mógł to zrobić - wybierz solar, a jeśli chcesz zagrać na czymś łatwiejszym i z większą dostępnością niektórych przedmiotów, to zagraj na ravii :)

Dodam jeszcze, że przy zamianie istnieje duże ryzyko, że trafisz na zwykłego oszusta, a wtedy już pewnie nigdzie nie zagrasz ;p

beztytuuacf.png

Opublikowano

Proponuję byś został na PL. Możesz użyć KamerModa i zrobić nową postać na np. Loch Małp czy Kamienie Metin w M2 i drop sprzedasz a Yang przeznaczysz na EQ.

Opublikowano

Osobiście uważam że warto zostać na Plu, wprowadzają coraz to ciekawsze misję i eventy które wpływają lepiej na grę, przykładowo ostatnio wprowadzili misję co dostaje się 3 rady i 10 zwoi co juz jest bardzo przydatne dla gracza który nie wydaje pln w grze, proponuje oczywiście zrobić 35 poziom z bojem i powoli zarabiac na EQ ;] wyżej expić się ze skilami m5 m6, w m2 spokojnie można zarobić na takie skile.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Graj na PL, odrobisz na DT. A teraz rusz 4 litery i jazda na DT robić eq :)

Edit:

Tu masz taki temacik:

http://www.mpcforum.pl/topic/659563-nie-wiesz-jak-zarabiac-zapytaj-tutaj/

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zasada jest prosta nigdy nie wymieniaj priva za globala!!!

Jeżeli tak spróbuj znaleźć kogoś od metin2.sg może ktos się zamieni.

Priv to bardziej na rozwijanie się i zabawy global do porządnej gry bynajmniej ja tak uważam.

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...