Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Modernizacja]Co zmienić?

xZrender

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam pytanie chce ulepszyc mój komputer ale nie wiem od czego zaczac. Mój budżet to 500-600zl.

Procesor:

Intel Pentium E5300 2 rdzenie 2,6 GHZ

Plyta:

ASUStek P5KPL-AM IN/ROEM/SI

Karta Graficzna:

NVIDIA GeForce 9500 GT

Ram:

2gb ddr2

System:

Windows 7 32-bit

CPU: AMD FX 8350    GPU: GTX 760 2GB   PSU: Deus G1    MOBO: GIGABYTE 970A-DS3P   RAM: 8GB

Opublikowano

Ja wychodzę z założenia że nie ma za bardzo sensu zabawa w wymianę tego czy tamtego.... Bo co z tego że masz super hiper karte gaficzną skoro procesor będzie kicha i w sumie nic ci to nie da.... Co z tego że masz dużo Ram'u skoro procesor jest słaby i masz 32bitowy Windows więc max 3,25GB ram będzie czytać.... Jeśli już to kupuje się cały komputer można potem ewentualnie dołożyć sobie Ram jeśli brakuje..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie ma sensu wkładać pieniędzy w socket 775, za 600zł można wykombinować coś takiego :

Celeron G550 - 150zł

MSI B75MA - P45 - 215zł

GoodRamy 1333mhz 4GB - 65zł

Zasilacz możesz mieć dobry, podaj markę oraz moc, jeśli tandeta, to bierz Aerocoola 450w - 130zł

Do tego dochodzi używana V3D 4850 - 160zł

Takie coś starczy CI do przyszłej rozbudowy, wydajnościowo 3x lepsze od aktualnej konfiguracji. Ten komputer co masz możesz opchnąć za 130-180zł i kupić Brutusa 410,dysk SATA, jeśli nie masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...