Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Firmy hostingowe pod serwer minecraft, którym możemy zaufać.

Pinkie Pie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wcześniej nigdzie nie znalazłem takiego tematu, więc postanowiłem go stworzyć. Będę go na bierząco uzupełniać, oraz wzbogacać o nowe firmy.

Opcjonalnie można wynagrodzić plusem.

Przepraszam, że spis troszkę niepoukładany, ale mam zbytnio czasu na jego zmianę.

craftserve.png

Oficjalna witryna: craftserve.pl

Specyfikacja: Dosyć wysokie ceny, jednak jest to wyrównane duża ilością porządnych serwerów, co przekłada się na nieodczuwalne lagi lub nawet ich brak. Zdecydowanie najlepsza, lub jedna z najlepszych firm tego typu. Dodatkowo mamy możliwość założenia itemshopu online, 24/7

5/5

mineserv.png

Oficjalna witryna: mineserv.eu

Specyfikacja: Ceny, hm... Przeciętne. Niestety częste restarty i rzadkie, ale duże lagi.

4/5

slotex.png

Oficjalna witryna: slotex.pl

Specyfikacja: Dosyć niskie ceny, jednak niestety, dosyć częste lagi. Nie zawsze aktywna opcja zakupu serwera minecraft, ze względu na małą ilość serwerów (dedykowane są one pod serwery autopilot)

3/5

pukawka.png

Oficjalna witryna: pukawka.pl

Specyfikacja: Ceny przeciętne, ogarnięty panel i rzadkie (jednak częstsze niż na craftservie lagi.)

4,5/5

ownserver.png

Oficjalna witryna: ownserver.pl

Specyfikacja: Ceny przeciętne, jednak częste lagi. Dużym minusem jest także uciążliwa konsola (wpisujemy literę, a wyswietla się ona nawet 2 sekundy po wpisaniu)

3,5/5

ycraft.png

Oficjalna witryna: ycraft.pl

Specyfikacja: Ceny dosyć niskie. Lagi dosyć rzadkie, co jednak nie oznacza, że nie występują. Mała ilość ramu przydzielana na serwer. Pomocna, ogarnięta administracja.

4,5/5

pixelteam.png

Oficjalna witryna: pixelteam.net

Specyfikacja: Cena przeciętna, lagi, hmm... Tak jak firma wyżej. Dużym minusem jest ubogi panel administracyjny.

4/5

maxrate.png

Oficjalna witryna: maxrate.pl

Specyfikacja: Przeciętny, niczym niewyróżniający się hosting, czasami lagi.

4/5

internalhost.png

Oficjalna witryna: internalhost.pl/minecraft.php

Specyfikacja: Niskie ceny, jednak częste lagi. Przyjazny panel.

4/5

gameserverstar.png

Oficjalna witryna: gameserverstar.com

Specyfikacja: Ceny są oki. Lagi też występują rzadko, jednak konsola... Po wpisaniu każdej komendy musisz odczekać 8 sekund.

4/5

fiberhost.png

Oficjalna witryna: fiberhost.pl

Specyfikacja: Miły i szybku support, 8:00-24. Rzadkie lagi, prosty panel.

4,5/5

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Twoja ocena mineserv.eu jest dla mnie bezsensowna.To jest twoja ocena a nie pytałeś się użytkowników co oni sądzą o podanych firmach hostingowych.

Dla mnie mineserv.eu powinien mieć 5/5.Jest bardzo dużo powodów dlaczego i CraftServ nie jest idealne też nieraz ma lagi ...

Opublikowano

@UP Skąd wiesz, że nie pytałem? To, że nie pytałem akurat Ciebie nie oznacza, że nie pytałem innych. Sprawdzałem opinie na innych forach i blogach, poza tym nie raz miałem już serwer postawiony na mineservie, i jakoś nie byłem wniebowzięty.

Czekam na wypowiedzi innych.

nothing else.

Opublikowano

Popraw ycraft, mam tam serwer hostowany od 9 miesięcy, na początku administracja odpowiadała. Teraz już milczy i na odpowiedź trzeba czekać nawet do kilku miesięcy!

Opublikowano

@2xUP: Fiberhost dodany, co do tego drugiego, to się jeszcze zastanowię, bo póki co mają przerwę techniczną, i nie wiadomo jak to się skończy.

@UP: Dzięki. Zasięgnę jeszcze opinii kilku innych osób, i zmienię :D

nothing else.

Opublikowano

Ja miałem i na mineserv i na craftserve. Craftserve jest o wiele lepszy i mnie lagów (ja mam 0). Dodatkowo na craftserve jest automatyczny sklep 24/7 (dodaj to do spisu).

Opublikowano

Powodzenia z supportem do 7 dni. Pukawka w Boże Narodzenie odpisała do 2h a w dni robocze do 1h. ;) Dla "ogarniętych" jest również API do sms na własnej stronie (ItemShop). Kilka miesięcy mam u nich serwer i nie zauważyłem nawet rzadkich lagów. Jak dla mnie 5/5.

b_350_20_FA8D00_FFE9CC_000000_591F11.png
Pomocnik
Opublikowano

Pukawka najlepsza. Darmowe domeny(nazwa.maxc.pl, nazwa.maxcraft.pl). API płatności, a niedługo ITEMSHOP. 100mb/slot. Bardzo dobry panel. 2zł/slot. Taniej niz na craftserve. W moim przypadku 20 pluginów na craftserve i były lagi, a na pukawce nie. Pukawka zasługuje na 6/5.

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Opublikowano

Super mi się podoba ale miałem z Craftserve ma Mineserve i teraz sam już nie wiem ;c

sgh.png
KLIK!! W napis wyżej by ocenić :D
Gdy do mnie piszesz na gg,skype i pw przedstaw się i dopiero opisz czego

ode mnie potrzebujesz :P

Opublikowano

Pukawka jest najlepsza. Nie będę tego powtarzał co napisali koledzy wyżej :D

BTW: To daj tej pukawce 5/5 bo już 3 osoby dają jej 5/5 :D

@cdminestudio - Moje konto na twitter. Zapraszam.

"Jedna wiara, jeden klub, Real Madrit, aż po grób"

"Nie żebram o like'y, to like'y żebrają do mnie"

Opublikowano

craftserv oczywiscie najlepszy hosting :D ale mineserv tez bardzo dobry mialem tam serwery i lagow 0 więc... :D

Opublikowano

Który lepszy craftserve czy mineserv?

sgh.png
KLIK!! W napis wyżej by ocenić :D
Gdy do mnie piszesz na gg,skype i pw przedstaw się i dopiero opisz czego

ode mnie potrzebujesz :P

Opublikowano

Dodaj gry.wilan.pl

Bardzo fajny i dobry hosting bez lagów na serwerze a dodatkowo jak się coś stanie odzew Administracji jest natychmiastowy :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dla mnie Ownserver to takie 4/5 API jest, lagi też są, ale po wgraniu spigota śmiga przepięknie, a spigot oczywiście w niczym nie przeszkadza, to tylko ulepszony bukkit, dodatkowo na ownserver są płatności zdalne (łatwy IS) oraz API płatności. 1.50 za 72/slot i PL lokalizacje wydaje mi się bardzo ok. (u mnie na spigocie przy 35/48, pobiera jedynie 800mb z 3.5gb wolnego) jedynym minusem jest to, że serwer czasem dostaje freeze lub źle się jakiś chunk zapisze, ale jak się zna na serwach to się to naprawi :) Możecie wbić do mnie, serw na ownserver (gildie.gomc.pl) i ocenić czy są lagi. Ja osobiście muszę serwer restartować co 1d, inaczej są lagi, ale to chyba nie uciążliwe zrobić 2 kliknięcia :) Tylko ta konsolka mnie wnerwia.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...