Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mikrofon jest bardzo bardzo cichy

sebek1230

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam taki problem, WSZYSTKIE ustawienia jakie tylko istnieja w windowsie standardowo ustawilem na maxa. Mam windows XP 32bit. Na poprzednim kompie tego problemu nie bylo, wszystko smigalo, jednak zmienilem kompa, i (stety albo niestety) zamontowalem sobie glosniki 5:1 creativa icon_mutny.gif uzywam programu SoundMax, ktory ogarnia mi te glosniki i tam tez wlaczylem wszystko na max.

btw, jest opcja konfiguracji w tym SoundMaxie, glosniki smigaja, jednak przy tescie mikrofonu:

Przeczytaj następujący tekst: (na głos)

Używam kreatora AudioWizard. W trakcie tego testu kreator dostosuje ustawienie głośności mikrofonu. Jeśli mikrofon jest podłączony poprawnie, a układ głośników skonfigurowany właściwie, wskaźnik poziomu dźwięku znajdujący się poniżej będzie się zmieniał podczas mówienia.

Nic sie nie zmienia, klikam dalej i:

Kreator nie zarejestrował mowy uzytkownika w poprzednim kroku

1) czy mikrofon jest podłączony ble ble ble (az takim kretynem to nie jestem icon_ysz.GIF )

2) czy karta dzwiekowa jest wybrana jako "preferowane urzadzenie" w panelu sterowania multimediami?

prawy, wlasciwosc (na Moj Komputer) sprzet, menedzer urzadzen ? Tam wszystko wydaje sie byc OK, karta dzwiekowa dziala, wiec pewnie to nie o to im chodzilo.

Prosze o pomoc, jesli w pkt 2) chodzilo o cos innego to prosze o tutorial dla debili jak to sprawdzic, bo juz nie mam pomyslow icon_jezyk1.GIF

Opublikowano

po cholerę w tym programie testujesz

normalnie działa w innych czy nie ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...