Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak grać junglę?

ZiomalZfirmyHG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie to jungla jest po to aby jungler mógł pomagać/wywierać presje na inne lane, robić drake etc.

Zaczynasz z maczętą+5 potek, gdy masz okazje gankujesz linię.

Co do poradniku to na każdą postać jest inny item build etc. więc lepiej poszukaj poradnik do danej postaci na solomid.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Ogolnie w jungli starasz sie oczyszczac obozy i gankowac jak ktorys z przeciwnikow zbyt pushnie. Po ganku nie pushuj lini ,bo to tylko szkodzi. Pamietaj tez zeby nie gankowac na chama. Np. Ty gankujesz topa ktoremu w miare idzie. A na bocie przeciwny adc ma double killa. Staraj sie nie odstawac z levelem. Dla pocztkujacych dobry jest ww i udyr. Szybka jungla i przy ganku tez cos zrobia. Moim zdaniem njlepsze picki do jungli to tankowaci championi z masa cc. Polecam skladac ten nowy item z aegisa oraz omen randuina. Opcjonalnie shurellie. Dobrze mozna wykorzystac item na wardy za 700g. Zwardowac wyjscia z jungli przeciwnika na midzie i twojego ap nie zgankuja. Jezeli masz problemy z mana polecam lodowe serce. Blue staraj sie oddawac ap carry ,ale niektorzy naprawde tego potrzebuja. Teamfighty powinienes inicjowac wraz z toperem ew. Tez supportem. Twoje zadanie to rozpierdzielic wrogich carry jednoczesnie oswajajac swoich. Najlepiej takim nautim zgarnac kotwica , zestunowac aa ,a jezeli ma on escape system to i ultuj. Maokaiem natomiast w na wrogiego carry, potem q i szybko ult. Wrogi team ruszy do obrony carrych i walka bedzie sie toczyc w twoim ulcie co z bastionem ajebiscie oslania twoj team . Po kilku meczach ogarniesz. Jesli masz jeszcze jakies pytanie to pytaj. ;)

Opublikowano
Po ganku nie pushuj lini ,bo to tylko szkodzi.

nie zgodze sie z przedmowca, jesli spushujemy linie pozwoli to stracic expa przciwnikowi, jesli spushujemy wieze mozemy sie wybrac na dragona poniewaz na pewno beda musieli kogos poslac do odpushowania linii, dodatkowo daje do expa i 150 g dla druzyny co jest bardzo wazne

Opublikowano

nie zgodze sie z przedmowca, jesli spushujemy linie pozwoli to stracic expa przciwnikowi, jesli spushujemy wieze mozemy sie wybrac na dragona poniewaz na pewno beda musieli kogos poslac do odpushowania linii, dodatkowo daje do expa i 150 g dla druzyny co jest bardzo wazne

Nie dogadalismy sie. Nie chodzilo mi o pushniecie wiezy ,tylko o ubiciu creepow wroga nie last hitujac. Wtedy twoje creepy beda pod wieza wroga , dany ziomek z lini bedzie mial utrudniona farme ,a wrogi jungler w przeciagu minuty na 100% zgankuje. Wtedy poleci na ciebie flame i nawe nie podziekuje za ganka. Wg mnie takie farmienie junglera na lini ,np. Midzie zmusza naszego carry do niepotrzebnej straty many na skille. Wiezy tez nie pushuj na chama. Bo jak top wygrywa 50 csami to moze nie chce konczyc lanowania. Jezeli ziomek z lane ci spinguje to czemu nie ,ale pamietaj nic na chama. Btw. Dodam jeszcze ,ze te nowe itemy z maczety sa lepsze dla wiekszosci . A latarnia stala sie teraz wg mnie wyjatkowym itemem. Kupuje ja chyba tylko na ww.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja rowniez polecam Eve na jungle. Bardzo dobre ganki ma. Jest ona niewidzialna dopuki nie udezy albo nie podejdzie za blisko do wroga, wiec mozna latwo i szybko zaatakowac z zaskoczenia. Jesli robicie gank np. na topa i po zabiciu przeciwnika albo jak ucieknie to jesli jest to jeszcze poczatek gry nigdy nie puszujcie lini. zamiast puszowac linie idzcie do jungli wezcie buffy( jesli sa) i idzcie jesli trzeba inna linie spuszowac albo ukrac buffy wrogowi. Bo jesli bedziecie chcieli puszowac linie np, topa na poczatku gry to wasz toper tylko na tym straci. Na poczatku gry przy gangach najlepiej jesli mozecie dajcie zabic przeciwnkia graczowi ktory gra na tej lini, dzieki temu ulatwi mu to poczatkowa gre a wy majac asyste i siedzac na jungli dacie sobie spokojnie rade.

Poczotkujacym nie polecam WW poniewaz ma on gangi od 6lv i trzeba ogarniac sie i byc zgranym z teamem zeby dobzre wykozystac jego ulti.

Xin Zhao moze byc wam ciezko, poniewaz poczatkujacy moze nie ogarniac jak wykozystywac jego ulti oraz inne skile, wiec tylko moze pomoc przeciwnemu teamowi.

Wedlug mnie Eve bedzie wam latwo, ale to tylko moje zdanie :)

Pewnie ktos mnie tu skrytykuje, ale wyrazilem swoje zdanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...