Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z grafiką, teksturami w 2D

Lajk0nik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu mam problem z niektórymi grami 2D. Tekstury zmieniają się w kolorowe pasy, rozmycia itp. Problem występuje w wielu grach, ale screen jest z jednej z nich- Don't Starve. Gra się odpala, mogę nawet stworzyć mape, poruszać się, tylko menu główne i eq (będące na pierwszym planie) jest nieprawidłowe.

Od znajomego dowiedziałem się, że może to być wynik spalonego rdzenia karty graficznej, lub po prostu mam za słaby sprzęt. A może to sterowniki? Jeżeli to rdzeń, to jak sprawdzić czy karta jest dwurdzeniowa, i ewentualnie wyłączyć jeden z nich? Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu problemu. Grę odpalam na laptopie.

Sprzęt (jeżeli to jeszcze sprzęt- a nie złom):

Laptop: Samsung R60plus

Karta graficzna: Ati Mobility Rodeon X2300

System: Windows 7 Home Premium

Czy jedynym rozwiązaniem jest wymiana karty graficznej (albo całego sprzętu, bo przydałby się nowy) czy są jakieś sposoby na obejście tego?

post-818302-0-64880400-1356969598_thumb.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu mam problem z niektórymi grami 2D. Tekstury zmieniają się w kolorowe pasy, rozmycia itp. Problem występuje w wielu grach, ale screen jest z jednej z nich- Don't Starve. Gra się odpala, mogę nawet stworzyć mape, poruszać się, tylko menu główne i eq (będące na pierwszym planie) jest nieprawidłowe.

Od znajomego dowiedziałem się, że może to być wynik spalonego rdzenia karty graficznej, lub po prostu mam za słaby sprzęt. A może to sterowniki? Jeżeli to rdzeń, to jak sprawdzić czy karta jest dwurdzeniowa, i ewentualnie wyłączyć jeden z nich? Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu problemu. Grę odpalam na laptopie.

Sprzęt (jeżeli to jeszcze sprzęt- a nie złom):

Laptop: Samsung R60plus

Karta graficzna: Ati Mobility Rodeon X2300

System: Windows 7 Home Premium

Czy jedynym rozwiązaniem jest wymiana karty graficznej (albo całego sprzętu, bo przydałby się nowy) czy są jakieś sposoby na obejście tego?

post-818302-0-64880400-1356969598_thumb.png

Mam ten sam problem, jedakze ja sprzetu nie chcialbym wymieniac, jest szansa zwalczenia tego?

Opublikowano

nie , poszła grafika/pamięci

mam ten sam model r60+ i już sam naprawiałem to dwa razy aż odłaczyłem całkiem grafikę i skończył jako serwerek gdzie nie potrzeba grafiki

nieopłacalna naprawa ok 500 zł , lepiej kupić nowszy laptop

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...