Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na mase

KosaXp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja się z tym nie zgodze bo słodycze dają Ci tylko to że jesteś tłuty i nic więcej i są w nich cukry i inne badziewia tylko przeważnie, a to białko jest głównym składnikiem budowy mięśni bez niego możesz sobie chodzić na siłownie cały czas i Ci nic to nie da bo nie będzie białka. Jedz to co jest bogate w białko, no i często trzeba jeść. Polecam pić dziennie litr mleka ma 30g białka w 1l.

Czytasz ze zrozumieniem? Napisałem białko, białko, białko co to znaczy? Tak ma kurwa jeść białko nie powiedziałem słowa o słodyczach.

sory nie do Ciebie to było :) to było do "Jedz dużo słodyczy czekolad pączków itd i wgl tłustych rzeczy ;x"

Opublikowano

A ile masz lat ? i wzrost bo wiesz zależy jak jesteś w wieku dojrzewania to wszystko idzie w wzrost tak jak u mnie, a teraz na wagę ;) ale każdy jest inny proponuje dużo tłustych rzeczy no i białka i węglowodany. Ja mam wzrost 180 cm około i wagę 63 kg więc nie jest źle siła też jest.

Co do tego to mam 193cm i 16 lat, ale już nie rosnę.

Jeśli chodzi o posiłki to jem 5x dziennie, ale nie przykuwam uwagi co, raczej nie słodycze. ;)

Już od dawna staram się jeść na kolacje jakiś nabiał, ale chyba naprawdę zacznę wpieprzać same białka i węglowodany :D

Opublikowano

Powiem ci tak że ćwicz normalnie jak to robisz i jedz śmiecie ( chipsy , batoniki ) co godzinkę ale nadal masz ćwiczyć !!

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Wystarczy trochę chemii i siedzenie przed kompem. Nie faszeruj się tylko żadnymi odżywkami.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

wystarczy ze bedziesz duzo jadl wiczorami, i bedziesz po prostu cwiczyl , napewno zrobisz cos pozytywnego - napewno nie b edziesz mial nadwagi , jedz duzo ale tez zdrowo .

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

Jeżeli chcesz mieć normalną masę a nie sam tłuszcz i wodę, to ogranicz spożywanie węglowodanów. Jak mówiłem wcześniej, dieta wysokobiałkowa będzie idealna...

Opublikowano

Jedz późno, w ciągu dnia zagryzaj. Zrezygnuj ze sportów na daną chwile bo inaczej nigdy nie utyjesz. Możesz też brać suple na mase, kolega chciał 2-3 kilogramy i po 10 dniach ważył 82 kg, więc mogę polecić. A i w smaku są w miare dobre.

Opublikowano

Ja polecam dietę na warzywach strączkowych - są bardzo bogate w białko jak i witaminy ale w przeciwieństwie do mięsa zawierają znikome ilości tłuszczu.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Witam,

Moja pierwsza rada to jest taka zebys poszedl do taurusa i wpierdolil 3 golonki mysle ze masz niedaleko 20 min samochodem szczelam ze jest kolo apteki

Moja druga rada to jest taka ze szczelam ze mama twojego najlepszego kolegi pracuje w biedronce to powiedz mu zeby ci kupila po cenie hurtowej 4 kg paczkow

Moja trzecia rada to jest taka zebys nie wypuszczal tyle litrow z ciala bo mozesz sie odwodnic a to wplynie na twoj metobolizm, wiem bo jestem expertka z tych spraw.

P.S Ukonczylam wyzsze studia w Wąchocku.

Pozdrawiam Basia z Wąchocka

Opublikowano

Mam sporą niedowagę(ponad 15kg), a mój metabolizm działa bardzo dobrze i w dodatku jestem sportowcem.

Mam pomysł, oddam ci to 15 kg, może nawet 20 bo u mnie o przytycie bardzo łatwo (taka moja natura ;/), a o schudnięcie cięzko ;/ :)

Przede wszystkim biało. Takie jak mleko itp. Tłuszcze, tylko nie chodzi mi o picie tłuszczu z patelni tylko o tłuszcze naturalne take jak są w kuraczku etc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dieta wysokobiałkowa,tak jak wyżej mówią,a tak przy okazji.Można robić biceps na 1 ręke ? o.O.Bo miałem łokieć złamany,a chirurg zalecił ćwiczenia po pół roku,od złamania :D

2011-2015,tylko MPC!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...