Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na mase

KosaXp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam sporą niedowagę(ponad 15kg), a mój metabolizm działa bardzo dobrze i w dodatku jestem sportowcem.

Planuje uczęszczać na siłownie, ale muszę mieć z czego rzeźbić ;)

Szukam sposobu, aby przybrać na masie.

Najbardziej interesowałyby mnie specjalne diety.

Kupno tabletek i innej chemii nie wchodzi w grę.

Opublikowano

@up jak ma dobry metabolizm i jest sportowcem to nie ...

Ułóż sobie dobrą diete, polecam forum kfd - tam znajdziesz wszystkie informacje.

Opublikowano

Kup sobie gainera z 5kg i leć na siłkę.

Gainery to popularne odżywki na masę, które są wysokokalorycznymi preparatami o niezwykle wysokiej skuteczności. Szczególnie polecane są dla osób, które zastanawiają się jak przytyć. Jest to najszybszy i najskuteczniejszy sposób na to, aby przyspieszyć przyrost tkanki mięśniowej beztłuszczowej i w krótkim relatywnie czasie zwiększyć masę swojego ciała. Oprócz podstawowych produktów z typu Gainer dostępne są także Gainery o wzmocnionej sile działania. Gainery zawierają dobrze przyswajalne białka i węglowodany, które wpływają na przyrost beztłuszczowej tkanki mięśniowej i powodują, że następuje przyrost masy u osoby, która regularnie zażywa ten środek. Oczywiście przyjmowanie Gainerów musi być ściśle powiązane z regularnymi ćwiczeniami całego ciała. Na rynku można znaleźć wiele typów Gainerów, produkowanych przez wiele firm specjalizujących się w odżywkach dla sportowców i kulturystów. Należy korzystać tylko z rekomendowanych środków, czyli takich, których producent jest sprawdzony i ma odpowiednie doświadczenie w produkcji odżywek dla sportowców i kulturystów.
1356721310-U739101.png

Opublikowano

rób to co ja robie na codzień.

Siedź na dupie przed kompem, ruszaj się tylko do szkoły/ ze szkoły/ do sklepu/ lodówki i kibla

Żryj co jakiś czas obojętnie o których godzinach.

ja śniadanie jem koło 12, potem o 14-16 obiad (zależy ile w szkole siedze) i jakoś w nocy kolacja.

Masa zrobi się szybko :D

+ często żryj chemie :D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

'' Żryj kebaby, popijając Coca-Colą o 22 '' Zawsze działa ! :)

japierdole, odpowiedzi typu, siedz przed kompem caly dzien itp. są zajebiście smieszne ;D

sranie w banie sam tłuszcz bedzie mial, wyginaj na siłke i 5 razy dziennie po 100 G ryżu z jakimś sosem/ mięsem/ ryba/ jakaś marchewka czy cuś lub makaron zamiast ryżu, do szkoły ryż bierz itp, chodzę też na siłkę i ziomek 10 razy większy ode mnie poleca taką dietę zresztą na kfd czytałem dużo ;d RYŻ RYŻ RYŻ RYŻ a nie jakies kurwa hamburgery i cola ;/

WODA , Ryż , MAKARON, Orzechy , RYBY DUŻO RYB :)

Chipsy odpadają .

Opublikowano

pij mleko i wszystko co ma dużo białka + ćwiczenia na siłowni i będzie dobrze. Ja na każde KG masy jem jakieś 2g białka albo ponad co dziennie i chodzę na siłownie i waże 73kg przy wzroście ~176cm.

nie widać po mnie że jestem chudy ani gruby jedyne co widaćto klate, bica, tricepsa :P

Opublikowano

rób to co ja robie na codzień.

Siedź na dupie przed kompem, ruszaj się tylko do szkoły/ ze szkoły/ do sklepu/ lodówki i kibla

Żryj co jakiś czas obojętnie o których godzinach.

ja śniadanie jem koło 12, potem o 14-16 obiad (zależy ile w szkole siedze) i jakoś w nocy kolacja.

Masa zrobi się szybko :D

+ często żryj chemie :D

To gówno działa, przy dobrym metaboliźmie ;)

Opublikowano

A ile masz lat ? i wzrost bo wiesz zależy jak jesteś w wieku dojrzewania to wszystko idzie w wzrost tak jak u mnie, a teraz na wagę ;) ale każdy jest inny proponuje dużo tłustych rzeczy no i białka i węglowodany. Ja mam wzrost 180 cm około i wagę 63 kg więc nie jest źle siła też jest.

Opublikowano

Jedz dużo białka. Jedz dużo. Jedz późno.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jedz dużo słodyczy czekolad pączków itd i wgl tłustych rzeczy ;x

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

Znaczy się wiecie jak ma dobry metabolizm to gówno mu da, że będzie jadł po 20 pączków po prostu będzie najedzony i tyle musiałby ciągle ppo 2 na 10 minut i do tego jakaś chemia. No i jak jesteś sportowcem to raczej masy nie będziesz miał bo to spalasz.

Opublikowano

Nie słuchaj tych co ci każą wpierdalać słodycze itp. Jak już chcesz przybrać na masie niech będzie to dobrej jakości masa a nie sam tłuszcz i inne gówna.Poszukaj sobie w internetach jak ułożyć dietę.

Opublikowano

idź do dietetyka powiedz że chcesz zrobić mase troche zabulisz ale jak wkurwisz to co ci da to urośniesz jak ja (182 cm/95 kg - troche przesadziłem ale skurwysyn ze mnie konkretny)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Jedz dużo słodyczy czekolad pączków itd i wgl tłustych rzeczy ;x

ja się z tym nie zgodze bo słodycze dają Ci tylko to że jesteś tłuty i nic więcej i są w nich cukry i inne badziewia tylko przeważnie, a to białko jest głównym składnikiem budowy mięśni bez niego możesz sobie chodzić na siłownie cały czas i Ci nic to nie da bo nie będzie białka. Jedz to co jest bogate w białko, no i często trzeba jeść. Polecam pić dziennie litr mleka ma 30g białka w 1l.

Opublikowano

ja się z tym nie zgodze bo słodycze dają Ci tylko to że jesteś tłuty i nic więcej i są w nich cukry i inne badziewia tylko przeważnie, a to białko jest głównym składnikiem budowy mięśni bez niego możesz sobie chodzić na siłownie cały czas i Ci nic to nie da bo nie będzie białka. Jedz to co jest bogate w białko, no i często trzeba jeść. Polecam pić dziennie litr mleka ma 30g białka w 1l.

Czytasz ze zrozumieniem? Napisałem białko, białko, białko co to znaczy? Tak ma kurwa jeść białko nie powiedziałem słowa o słodyczach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...