Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] qbot

tevirafi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż chciałbym bocic qbotem ale wymagany jest NET framework 4 i gdy go instaluję muszę mieć cos takiego: Przed uruchomieniem Instalatora trzeba zainstalować 32-bitowy składnik Windows Imaging Component (WIC). Czy moza to skądś pobrać ??bo szukalem i nie znalazlem jeśli tak to proszę o linka. Dodam ze mam windows Xp

Opublikowano

hmm ja bym na twoim miejscu poprostu zainstalowal tego net framwework 4 i w tedy kompa od nowa wlonczyl i juz powinno byc ;p

mi takie cos przynamniej nie wyskoczylo przy instalacji ani na xp ani na win7

wlasnie sorki za edity ale mi sie przypomnialo moze pobrales nie tego co trzeba bo sa sys 32bitowe i 64 bitowe:P

Opublikowano

Jakie masz system operacyjny ? 32bit czy 64 bit?

Jak 32 bit to pobieras znet famework 4 32bit a jak 64 bit to net famework 64bit ;x

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

hmm ja bym na twoim miejscu poprostu zainstalowal tego net framwework 4 i w tedy kompa od nowa wlonczyl i juz powinno byc ;p

mi takie cos przynamniej nie wyskoczylo przy instalacji ani na xp ani na win7

wlasnie sorki za edity ale mi sie przypomnialo moze pobrales nie tego co trzeba bo sa sys 32bitowe i 64 bitowe:P

Czytaj dokładnie napisałem:

Otóż chciałbym bocic qbotem ale wymagany jest NET framework 4 i gdy go instaluję muszę mieć cos takiego: Przed uruchomieniem Instalatora trzeba zainstalować 32-bitowy składnik Windows Imaging Component (WIC).

Zrozum że FRAMEWORKA 4.0 nie da się u mnie zainstalowac.

Mam 64 bitowy XP. Słyszałem coś ze trzeba pobrac jakieś " Windows installer 3.1 lub 5.0 " ale nie wiem dokładnie co. Czy jest jakiś sposób na zainstalowanie wreszcie tego frameworka 4.0 czy po prostu zmienic system na Windows 7 ? ( w ostatecznosci )

Opublikowano

Dobra problem z NEt framework rozwiązany ale mam jeszcze jeden.

Gdy chce włączyć Qbota wyskakuje okienko "code]System.IO.FileNotFoundException: Nie można załadować pliku lub zestawu 'System.Data.SQLite.dll' lub jednej z jego zależności. Nie można odnaleźć określonego modułu.

Nazwa pliku: 'System.Data.SQLite.dll'

"

Gdy je zamykam i próbuje się logować wyskkauje Nie można załadować pliku lub zestawu 'System.Data.SQLite.dll'.

Wie kto jak temu zaradzić ?

ps. Do zamknięcia problem został rozwiązany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...