Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do kart graficznych Radeon HD xxxx

Gagusek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam takie pytanie, osobiście posiadam Radeon HD 6450 i czy ona jest dobra do np. Battlefield 3 ?

I czy z tymi Radeonami chodzi o to, że jeśli wyższy numer w nazwie danej karty to oznacza to, że jest ona lepsza?

I jeszcze mam ostatnie pytanie. Do czego nada się Radeon HD 6450?

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Opublikowano

Tak im większy "numerek" jak to powiedziałeś tym lepsze. Na hd'ku 7770 pójdzie Ci wszystko

Nie wciskaj mu kitu. Wyższy numerek oznacza tylko to, że karta jest nowsza, nie lepsza. Karta z niższym "numerkiem" może być lepsza od tej z wyższym.

Twoja szału nie robi, ale zła również nie jest.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Im wyższy numer MODELU karty tym jest lepsza (HD 6850 jest lepszy od HD 7750) nr modelu to konkretniej 3 ostatnie cyfry

Serie 6 jest słabsza od 5, która dorównuje serii 7.

Karta którą wybrałeś to shit nie warty kupna.

Opublikowano

Tak, powinno pójść, ale nie jestem pewien.

Im, większy numerek modelu tym lepiej. Ale są też, stare konstrukcje typu 4870x2(Karta dwuprocesorowa) Która, jest równa karcie hd7770.

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Nim wyższy numerek to nie oznacza że karta lepsza. Np. Radeon HD 5450 jest słabszy od Radeona HD 4850.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

HD4890 lub HD4870 (nie polecam 4870x2, kosztuje ponad 350 ale się strasznie grzeje + są lekkie scinki w grach z powodu CFx)

Opublikowano

Spytam się o jeszcze jedną rzecz.

To mój procek:

AMD Athlon II X2 270 3.4 GHz

Jak nada się z moim Radeonem HD 6450 do battlefield:bad company 2 ? Jak oceniacie ten procesor? B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...