Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy kompa - problemy.

sonniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

2 Dni temu dostałem nowego kompa, oczywiscie składaka. Dostałem go, wszystko śmiga, postanowiłem zainstalować gre - metin2. Może to nie jest dobry przykład, ale jako że kumpel mówił, żebym z nim pograł to zainstalowałem. Co do bardziej wymagających gier, w poniedziałek dostane Black Ops 2 i dopiero wtedy będe wyrabiał opinie o mojej karcie graficznej. Ale przejdźmy do sedna. W metinie, okno logowania, ten pasek który się ładuje, zapełnia się około... 1 minuty.. Dość długo, na starym komuterze śmigało szybciej. Następnie jeżeli chodzi o wygląd graficzny metina. Kiedyś jak miałem odpalone 5-6 clientów, miałem takie paski na logowaniu, grafika była niecoo gorsza, literki były niewyraźne. Teraz tak mam gdy odpalam jednego clienta i nie mam żadnych innych programów włączonych..

Mój sprzęt : Radeon 7870 od Gigabyte

Intel core i5 3570k

Płyta główna Gigabyte Z77M-D3H

Ramu mam 8GB...

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jak dostałem komputer z serwisu to były zainstalowane. Teraz włożyłem płytki, poinstalwoałem programy, jakieś sterowniki itp, ale do karty graficznej były świeże. Teraz pobiera mi się coś z płytki, nie wiem czy to do płty głównej czy do karty graf, to się okaże. Tera lece bede pewnie po 12-13 i zobaczymy co to się poinstalowało tutaj.

Opublikowano

Monitor Full HD własnie. Wziąłem od brata bo mój 19' miał i też coś czułem, że nie pociągnie.

Opublikowano

Zasilacz mam odpowiedni dawali mi go w serwisie.

A jest to : Nitro 85+ Chieftec 650W

@

Pingwinek_PL ściągnąłem te sterowniki, coś się pobierało, ale dalej nie widze poprawy. Dalej mam lekkie smugi na literach. Spróbuję zresetowac kompa bo dopiero wróciłem ;-)

@ Edit : Z grafiką pomogło, problem dalej tkwi w tym, że co jakiś czas, łapie zwieche. Przeglądam strone, zwiecha na 2-4 sekundy i leci dalej. Ładowanie metina również trwa koło 20-30 sec.

Wiem że metin to dość nietypowy sposób na sprawdzanie karty graficznej, albo ogólnie komputera, ale przy takim sprzęcie powinien chodzić bez jakiejkolwiek zwiechy, czyż nie ?

@ Edit. Jednak problem z grafiką dalej jest... Jutro pewnie będe miał BO 2 to będę zdawał raporty. Czym może być spowodowane to, że mi czasami tak ścina ten komp

Opublikowano

Ja komputer dostałem 2 dni temu. Nie powinno się tak dziać przy takim sprzęcie. Jutro dostane Black Ops 2 i nie chciałbym używać dodatkowych programów, żeby chodził mi na ultra.

Opublikowano

poinstaluj sam sterowniki, kumpel to samo mial, mowil ze wszystko jest, poinstalowalem mu kazdy sterownik po kolei i bylo git...

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERVER !
24521_8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...