Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pro komp do metin2

login2093

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

szukam jakiegoś pro kompa do metin2 aby mi się nic nie zacinało nawet na najbardziej zaludnionych ch w m1 gdzie jest pełno sklepów. Czy ten komp spełni moje wymagania xxx

prosze o odp

Opublikowano

Na pewno ci starczy ale po co ci aż taki komp ? Jest wiele czynników zalezacych od lagów m.in. serwer na którym grasz jak i internet sam komp tego nie załatwi. Pamietaj ta gra została wydana w 2005 roku wiec takich mocnych kompów nie było i jakoś ludzie grali.

do6qfp.jpg

Opublikowano

musi być pompa bo do innych gierek tez bedzie potrzebny :D

nie mam lagów internetowych ale graficzne i mi gre scina po prostu a kompa mam 1.8 ghz amd sempron 3000+ 1gb ram i nvidia geforce 6600

Opublikowano

komp nawet dobry tylko ja bym poszukal cos podobnego ale z karta graficzna na 256b szynie

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

/AceBoy: Proszę dostosować się do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek

Opublikowano

powiem tylko tyle-nie kupuj gotowców,zarejestruj się na PCLAB.PL i tam pomogą złożyć ci zestaw idealny a kupienie gotowca jest jak kupienie gotowego kłopotu

Gość koxxxik12
Opublikowano

Komp jest dobry ,ale radziłbym Ci nie kupować. W gotowcach z netu zawsze jest coś nie tak.

@up szybszy

Opublikowano

Dobry komputer do Metin2.pl, nie jest potrzebny. Musisz mieć dobrego neta, bo sam 4 Lata temu miałem bardzo słabego neta, a komputer nawet dobry, na te lata, to i tak miałem lagi, kupiłem lepszy internet i odrazu zachciało mi się grać, na Metin2.pl, więc komputer, na Metin2.pl, nie gra takiej dużej roli. Musisz poprostu kupić lepszy internet. A komputer jest dobry, nie które gierki ci pociągną, aż miło.

Nie ma lipy! Pompa musi być!

Hardkorowy koksu, szacunek!

Opublikowano

Czytam i czytam i nie mogę znaleźć nic o zasilaczu(parametrów) a jak będzie poniżej 550W to nie kupuj. Ja mam w swoim Seasonic 620 Bronze i jest rewelacyjny w ciemno nie ma co kupować bo potem bałaganu może się narobić.

Ok znalazłem 500W oj cienko, cienko będą kłopoty za jakiś rok czy też dwa lata

do6qfp.jpg

Opublikowano

Zainwestuj w ram, Na 1gb nie masz co liczyć, gdy system zajmuje połowe i metin2 połowe to jak ma chodzić płynnie ;) Kup sobie 4gb będzie git, ramy są teraz stosunkowo tanie, więc nawet jak masz pieniążki to 8gb i masz 10 metinów odpalonych ;) Ja wyciskam 6 metków na 4gb ;)

Dodatkowo, jak Ci grafika nie pasuje, polecam 8800gt - każda gra medium/high ;) Sam mam ją jakieś 6 lat(ogolnie cały komp) 0 problemów, działa do dziś jak "nufffka" - na allegro po 200zł nawet taniej.

Opublikowano

Zainwestuj w ram, Na 1gb nie masz co liczyć, gdy system zajmuje połowe i metin2 połowe to jak ma chodzić płynnie ;) Kup sobie 4gb będzie git, ramy są teraz stosunkowo tanie, więc nawet jak masz pieniążki to 8gb i masz 10 metinów odpalonych ;) Ja wyciskam 6 metków na 4gb ;)

Dodatkowo, jak Ci grafika nie pasuje, polecam 8800gt - każda gra medium/high ;) Sam mam ją jakieś 6 lat(ogolnie cały komp) 0 problemów, działa do dziś jak "nufffka" - na allegro po 200zł nawet taniej.

Na 4Gb Ram i 0 lagów się nie nastawiaj. :) Przy 8 prawdopodbnie wszystko się unormuje. Osobiście mam 6 a i tak mnie laguje.

nanicz.png

Opublikowano

Hmm, zrozumiałem, z tego co autor napisał, że ma lagi w m1.. Przy 1gb ramie się nie dziwie...

up jeśli to do mnie, 0 lagów może nie, ale dwa konta na raz da się kontrolować, nawet cztery. Zależy co robisz. Jak dropiłem riby 4 kontami to luźno, może małe lagi, gdy biegalem po światyni, luźno - ale gdy wbijasz się na moblocku 4 kontami w wielki spot to co tu liczyc ze bedzie bez lagów.. :) Na ch handlowym nie potrzebuje stać (zależy, bo fajne rzeczy mozna podnieść, ostatnio ebo 8 i srebrna 8.. ktoś chciał ulepszyc xD). Jak stawiasz sklepy - raczej minimalizujesz, prawda? czy trzymasz 5 sklepów na pulpicie i patrzysz czy zejdzie.. zależy kto jak sprzedaje jeszcze ;). Dlatego moim zdaniem 4 gb to jest minimum, do trzymania więcej niż jednego konta bez lagów.. Bo 1 konto raczej luźno na handlowym będzie stało..

Do 100zł 4gb kupisz :) Sam się czaje na 8gb.

Zresztą, róbcie co chcecie. Autorze, najlepiej będzie, jak zmodernizujesz sobie cały komputer. Ale ja bym zaczynał od ramu :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem jak Ty to robisz że na 4gb tylko 6 metków, jak kiedyś miałem 2gb ramu to odpalałem 10 fb :)

Opublikowano

@silver a od kiedy sa procki 6 GHz? bo jakos ja zadnego nie widzialem, i po co 4GB ram? tak samo z karta graficzna, to ile GB nie jest najwazniejsze....

nie znacie sie a wypowiadacie ....

Na 4Gb Ram i 0 lagów się nie nastawiaj. :) Przy 8 prawdopodbnie wszystko się unormuje. Osobiście mam 6 a i tak mnie laguje.

oO

bo masz a) chujowa plyte glowna

B) chujowy procesor

c)chujowa karte graficzna

4 gb ramu wystarczy zeby uciagnac ~20 metkow xD

Opublikowano

qpa, odpalić 10 fb zminimalizowanych to ja tez moge, chodziło mi o dropienie czegokolwiek niezminimalizowanych ;) A 6 czemu? bo m2bob tyle mógł xD

Lubie, jak mówicie 6ghz czy cos, bo ma CZTERY rdzenie PO 2GHZ to ma 8ghz procek xD Znawcy od siedmiu boleści xD

4gb uciągnąć uciągnie, nawet więcej.. ale chodziło mi o grę, zresztą, dałem liczbe 6 bo odpalałem tyle na m2bobie i wszystkie widziałem..

Dobra, już nie piszę bo się nie znam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...