Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Na co ban?

GamePek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jeśli było to przepraszam - szukałem, ale nie znalazłem.

1. Jeśli gram na bocie i nakryje mnie Gm/gracz to ban poleci na ip czy jedno konto (email).

2. Czy boty do nostale wysyłają jakieś logi na serwer? Mogę dostać bana jeśli Gm nie nakryje mnie osobiście lub ktoś mnie nie podkabluje?

3. Jeśli ktoś dostał bana za bota to może mi powiedzieć czy leci od razu perm, czy też jakiś ban ostrzegawczy (słyszałem o takim banie, ale nie jestem pewien)

98038953939237349491.jpg
Opublikowano

1. Na email jak pisał OgarnijSię, na IP nie mogą ponieważ zbanowali by kilka innych osób gdyby np. była radiówka lub kilka komputerów na jednym IP (router)

2. Nie wysyłają.. Robią coś za ciebie i tyle. Jeśli admin podejdzie, napisze, a ty mu nie odpiszesz, a będziesz bił potworki to z automatu jest banik :D

3. Miesiąc, a potem permik

Zbieram like ;x

Opublikowano

1. Jeśli gram na bocie i nakryje mnie Gm/gracz to ban poleci na ip czy jedno konto (email). Zbanowane zostaje cale konto, lecz istnieje mozliwosc, iz moga zostac takze zablokowane konta powiazane tj. email.

2. Czy boty do nostale wysyłają jakieś logi na serwer? Mogę dostać bana jeśli Gm nie nakryje mnie osobiście lub ktoś mnie nie podkabluje? Ponoc wysylaja, ale nie jest to potwierdzone. Najczesciej jezeli ktos z graczy nakrywa Cie na botowaniu pisze raport na IRC- po 5min od odezwu na raport obok botera pojawia sie GM i daje slowne ostrzezenie, jezeli postac dalej zachowuje sie jak zombie to zostaje zbanowane.

3. Jeśli ktoś dostał bana za bota to może mi powiedzieć czy leci od razu perm, czy też jakiś ban ostrzegawczy (słyszałem o takim banie, ale nie jestem pewien) Za botowanie jest perm, jesli niema odzewu na ostrzezenie j.w. napisalem.

Odpowiedzi udzielilem koloru zielonego.

Perm- stala blokada konta. Za botowanie przewaznie jest perm, choc to zalezy od GMa, moze tez dac na miesiac

Opublikowano

Nie banują na ip tylko na konto. Mój brat dostał z 10 razy bana za bota i nadal gra -.-

@edit

§5 Oszustwa

• Modyfikowanie klienta gry w jakimkolwiek stopniu jest surowo zabronione i prowadzić będzie do stałej blokady konta.
  • Używanie i dystrybucja programów nie wydanych przez GameForge / GameForge4D jest zabronione i prowadzić będzie do stałej blokady konta.
  • Używanie botów, symulatorów klawiatury lub z innych programów jest zabronione i będzie skutkować stałą blokadą konta. Używanie jakichkolwiek programów / skryptów, które automatyzują grę podczas, gdy gracz jest z dala od komputera jest zabronione i będzie skutkowało stałą blokadą konta.

Opublikowano

Ludzie.. jakie IP.. routeer.. 2 bracia 1 botuje i co ten 2 też ma dostać bana?..

1. Jeśli gram na bocie i nakryje mnie Gm/gracz to ban poleci na ip czy jedno konto (email) Na konto, czyli całę konto block.

2. Czy boty do nostale wysyłają jakieś logi na serwer? Mogę dostać bana jeśli Gm nie nakryje mnie osobiście lub ktoś mnie nie podkabluje?Ktoś cię musi podkablować, jeżli GM nie ma na serwie, jeżeli ktoś cię podkabluje i ma twarde dowody to banik, jeżeli nie ma wystarczajacych ale jakieś ss są to GM może to sprawdzić osobiście(jeszcze się z czymś takim nie spotkałam, sama powiem ;)).

3. Jeśli ktoś dostał bana za bota to może mi powiedzieć czy leci od razu perm, czy też jakiś ban ostrzegawczy (słyszałem o takim banie, ale nie jestem pewien)

Kolega mi powiedział,że jeżeli ktoś się sam przyzna to na 20 -30 dni, albo za 1 razem na 30 dni a za 2 perm ^^
1470jk.jpg
Opublikowano

dostaje sie bana ale mozna grac dostajecie albo bana na kilka dni albo na rok ale grac mozecie nie mozecie sie bic ani expic ani nic kupowac tylko se gadac

2435676187.png

Opublikowano

dostaje sie bana ale mozna grac dostajecie albo bana na kilka dni albo na rok ale grac mozecie nie mozecie sie bic ani expic ani nic kupowac tylko se gadac

Jak nie wiesz to może byś się nie wypowiadał? Kup sobie słownik ortograficzny a nie płacisz za neta -.-. Ban/perm czyli jak chcesz się zalogować do gry to pisze, twoje konto zostało zablokowane. Idź i nie wracaj -.- nie wiesz a się wypowiadasz..

1470jk.jpg
Opublikowano

Dzięki wszystkim za odp. all+

Żeby nie zakładać nowego tematu:

Skoro bany lecą na konto, to znacie może jakieś sposoby na zarobek z botem na nowym koncie (niski level)

Mi nic nie przychodzi do głowy :(

98038953939237349491.jpg
Opublikowano

Jak nie wiesz to może byś się nie wypowiadał? Kup sobie słownik ortograficzny a nie płacisz za neta -.-. Ban/perm czyli jak chcesz się zalogować do gry to pisze, twoje konto zostało zablokowane. Idź i nie wracaj -.- nie wiesz a się wypowiadasz..

Zrobilem jakis blad? ze mam kupowac slownik?

2435676187.png

Opublikowano

@UP

dostaje się bana ale można grać , dostajecie albo bana na kilka dni albo na rok ale grać możecie, nie możecie sie bić(bić? serio?) ani expić, ani nic kupować tylko sobie(se? prosze cie..) gadać

Nie, nie zrobiłeś żadnych błędów, coś ty.. a po 2 jak nie wiesz to się nie wypowiadaj :) bo ludzi wprowadzasz w błąd :)

1470jk.jpg
Opublikowano

za bota teraz odrazu dają perma, bynajmniej w moim przypadku tak było hehe :D , ale mam dobry sposób, żeby nie dostać bana :), główną postacia siadasz np przy mimi, a poboczną postacią bijesz kurczaki za ml :D , Tak się dorobiłem na głównej postaci 55 joba :D

asdqwda.jpg Gram na Enigmie pod nickiem: Hasey
Opublikowano

1. Jeśli gram na bocie i nakryje mnie Gm/gracz to ban poleci na ip czy jedno konto (email).

2. Czy boty do nostale wysyłają jakieś logi na serwer? Mogę dostać bana jeśli Gm nie nakryje mnie osobiście lub ktoś mnie nie podkabluje?

1. Konto, słyszałem o IP ale według mnie to bzdury.

2. To i to - mogą cię podkablować wysyłając zgłoszenie do teamu na chacie lub GM sam cie zauważy.

3. Najpierw miesiąc potem perm.

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano

1.Email

2.Nie

3.Idioci kapują...

A do 1 pkt..

Na ip tak? .. to okey., dostalem bana na 1 miech za bota a jakos na 2 koncie dalej grałem? no jakim cudem skoro dostałem na ip ?

Porażka .. ,a e-mail sie dostaje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...