Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Farma zbóż

ContraGaminG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś jak zrobić automatyczną/półautomatyczną farmę zbóż ? Gram na pewnym servie i nie mam dostępu zbytnio do pistonów więc jeśli wiecie jak zrobić coś bez pistonó proszę podeślijcie , będą LIKE .

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

Ja osobiście jakbym robił farmę zboża to potrzebował bym kilka wiaderek wody,pistony zwykłe,redstone i ripitery.Zrób w suficie dziurę na 3 kratki.W 1 kratce wlej wodę,w 2 piston,doprowadz mechanizm i gotowe :)

Opublikowano

Zrób jakiś tam pokoik i w suficie , Zrób dziure na 2 kratki (wgłębienie). Gdy to zrobisz to na 2 kratce dajesz wode a na równi z sufitem dajesz jakiś bloczek. Gdy chcesz zebrać rozwalasz ten bloczek i leci ci wszystko ;)

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

To musi bić big pokój , musisz zasiać i lejesz do ścian wodę i na 1 kratce w głębieniu dajesz pistony , robisz tak wszędzie gdzie woda nie dochodzi , Mam nadzieję że pomogłem - Wesołego nowego roku ;)

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

To musi bić big pokój , musisz zasiać i lejesz do ścian wodę i na 1 kratce w głębieniu dajesz pistony , robisz tak wszędzie gdzie woda nie dochodzi , Mam nadzieję że pomogłem - Wesołego nowego roku ;)

Jtr dam LIKE , a jak duży ten pokój i ile pistonów trzeba?

Mam obszar 30x21

1359301966-U737205.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...