Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komunikator a'la fejsbuk

botanicFTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek chciałbym dodać, że ta sugestia nie ma zamiaru zrobić z mpc portalu społecznościowego.

Jak wiecie na FB jest taki komunikator, że gdy ktoś do kogoś napisze to wyskakuje takie fajniuskie okienko i tam można sobie pisać. Fajnie by było, jak by takie coś zostało wprowadzone na nasze mpc. Ułatwiło by to komunikacje pomiędzy ludźmi, bo czasem przeglądając mpc po prostu nie zauważamy na górnym pasku prywatnych wiadomości. Moja propozycja jest taka: dodać to i zrobić system, że gdy ktoś jest online to przychodzi mu wiadomość w formie takiego okienka, ale zminimalizowanego, żeby to np. globalom nie przeszkadzało w pracy. Oczywiście byłaby też opcja żeby to zablokować, jak komuś to się nie podoba. Gdy jesteś offline to po prostu wiadomości przychodzą jak normalne pw. Nie jestem pewien czy coś takiego istnieje na IPBoard, ale zdecydowanie takie coś ułatwiłoby prace wielu osobom :)

Co wy na to ?

Opublikowano

O tak! Ułatwi to komunikacje z ludźmi, na pm trudniej się pisze.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

@UP można wykombinować coś prostego mniej obciążającego serwery ;)

Wg. mnie nie musi to odrazu być komunikator jak na FB wystarczy troszke poprawić PW na którym się bardzo ciężko pisze :)

Opublikowano

Jest taki skrypt i nazywa się CometChat, lecz jest niestety drogi...

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Jestem na tak

Jest taki skrypt i nazywa się CometChat, lecz jest niestety drogi...

Można zrobić składkę od użytkowników na takie coś :) oczywiście jeśli administracja pozwoli i będzie chciała to zrobić.

4770714280454741315510.png
Arcymistrz
Opublikowano

Jestem na tak

Można zrobić składkę od użytkowników na takie coś :) oczywiście jeśli administracja pozwoli i będzie chciała to zrobić.

Nie będzie chciała.

Opublikowano

To jest forum, nie facebook.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jestem neutralny bo jest to zbędne. Ale i tak nie dodadzą, sugerowałem zmianę koloru edycji i Antix jeszcze nie zdołał czegokolwiek napisać do adminów.

Opublikowano

Od tylu lat, pewnie od 2006/7 przewinęło się pewnie już w setki tematów o shoutbox, wszystkie wyleciały, z tym będzie to samo.

Trolling is a art.

Opublikowano

Tyle lat było PW, dobrze było to czemu przy tym nie zostać. Jestem na NIE zbędny bajer a jeśli ktoś prowadzi bujne życie towarzyskie na MPC to radze wyjść mu z domu.

Opublikowano

Dla reklamiarzy to byłby raj...

Można by to jakoś ograniczyć (np. niech ten komunikator będzie od 50 postów lub dwóch tygodni na forum). To jest coś jak GG i lepiej się tym komunikuje, aniżeli przez PW. Zdecydowanie na tak.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...