Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Plugin MobRider

Gość piotrex43

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piotrex43
Opublikowano

Chciałem wam przedstawić plugin "MobRider" jeżeli miałbym go umieścić w którejś kategorii pluginów była to by na pewno kategoria FUN .

Głębszy opis pluginu

A więc plugin pozwala na ujeżdżanie mobów oraz graczy ! Brzmi śmiesznie ? I wygląda śmiesznie ! Pozwala jeździć na wszystkich mobach prócz : Slimów , Magma Cubes , Ghasty , Witcher oraz Enderdragon . Aby usiąść na mobie wystarczy kliknąć na niego prawym przyciskiem siodłem . Jeżeli to nie sprawia wam wystarczająco radości to może sprawi wam radość to że moby po wpisaniu odpowiedniej komendy mogą podążać / atakować innych ! Nawet graczy ! Oczywiście atakować mogą jedynie moby agresywne takie jak pająk , zombie itp . Ale o komendach później . Plugin również pozwala sprawdzić ile nasz mobek ma życia na pasku łatwym do ogarnięcia (wszystko będzie na screenach) . Mobki można również kontrolować za pomocą wędki . Mobki agresywne chronią Ciebie gdy inny mobek zaatakuje Ciebie ! Jeżeli to Ty zaatakujesz innego moba to Twój mobek również będzie starał Ci pomóc . Myślę ze plugin wprowadza na serwer wiele i jest tak zaje... fajny że trudno go nie zainstalować ...

Instalacja

Plugin wymaga pluginu Vault który znajdziecie tu : http://dev.bukkit.or...6-vault-1-2-22/ (Link odrazu do pobrania najnowszej wersji )

Oraz sam plugin : http://dev.bukkit.or...-mods/mobrider/ (Link do strony pluginu na dev.bukkit)

Instalacja jak każdy inny plugin wrzucamy obydwa pliki do folderu plugins . (Plugin na serwer Bukkit dla mniej wiedzących osób ;D )

Komendy

/mr mount - Wsiądź / wysiądź z/na pobliskiego moba / gracza

/mr go (kierunek) [opcjonalnie dystans] - Mob ma możliwość jazdy w różne strony świata, (pełne nazwy angielski lub skrótami (n , s , w , e) również po skosie (nw , se itp) )

/mr goto - Idź do danego moba , npc lub gracza . Np . /mr goto (spider,kacpex99(gracz),nick npc)

/mr follow - Śledzi pewnego gracza / moba / npc po wpisaniu /mr follow (nick , nazwa moba)

/mr attack - Atakuje gracza / moba (musisz aktualnie siedzieć na mobie AGRESYWNYM aby mob zaczął atakować)

/mr buck - Zdejmuje gracza który na Tobie aktualnie siedzi

/mr stop - Jeżeli dałeś swojemu mobowi do wykonania jakąś komendę , ta komenda cofa tę poprzednia (np /mr attack spider)

/mr reload - Restartowanie pluginu (w przypadku zmiany pliku config)

Permissions

mobrider.command.mount - Pozwala na używanie komendy /mr mount

mobrider.command.go - Pozwala na użycie komendy /mr go

mobrider.command.goto - Pozwana na użycie komendy /mr goto

mobrider.command.follow - Pozwala na użycie komendy /mr follow

mobrider.command.attack - Pozwala na użycie komendy /mr attack

mobrider.command.buck - Pozwala na użycie komendy /mr buck

mobrider.command.stop - Pozwala na użycie komendy /mr stop

mobrider.admin.reload - Pozwala na użycie komendy /mr reload

mobrider.players - Pozwala na ujeżdżanie graczy

mobrider.animals - Pozwala na ujeżdżanie mobów pasywnych oraz przyjaznych (świania , kurczak , wilk)

mobrider.monsters - Pozwala na ujeżdżanie mobów agresywnych (spider , zombie , szkielet)

mobrider.spawnegg - Pozwala na uzyskanie jajka spawnu moba po zejściu z niego

Możesz również :

mobrider.animals.chicken - Dać permissie dla jednego mobka lub kilku określonych

mobrider.monsters.zombie - Dać permissie dla jednego mobka agresywnego lub paru określonych

Screeny znajdują się na imageshark w linku tutaj : http://imageshack.us/g/1/9939361/

Coś więcej ?

Wg mnie dużą zaletą pluginu jest to iż współpracuje on z dosyć dużą ilością popularnych pluginów np .

Citizens

Towny

WorldGuard

Factions

Regios

Multiverse

Residence

Plugin działa na wersji 6 javy !

Screenshots!

Warto przypatrzeć się ciekawemu pasku życia danego zwierzęcia ! Jest on pokazany na dole screena takie zielone <|||||Wolf> Woof

20121229131923.png

Kurczaki ? Czysta przyjemność spadania na kurze :D

20121229134523.png

Siedzenie na graczu ? Nic trudniejszego !

20121229131711.png

Dziękuję za przeczytanie prezentacji którą wykonał dla MPCforum piotrex43 . Mam nadzieję Że była ona czytelna i pomogła wielu użytkownikom . I pytanie , Czy mam robić więcej podobnych prezentacji czy raczej nie ?

P.s Czekam na krytykę dot.prezentacji . Chce wiedzieć co powinienem poprawić w następnych moich pracach :)

P.s 2 Oczywiście informuję że ja nie tworzyłem pluginu a jedynie go prezentuję :)

Gość piotrex43
Opublikowano

@ref Widzę że praca cieszy się małym zainteresowaniem :( Ehh trudno , chciałem być oryginalny . Tak to jest na mpc .

Gość piotrex43
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź :) Czekam na inne komentarze :) (Każde są mile widziane i te negatywne i te pozytywne ;-) )

Gość piotrex43
Opublikowano

@f5 Wybaczcie te 10-15 min refka wcześniej ale później nie mam czasu :(

Gość piotrex43
Opublikowano

Dziękuję za pozytywne opinie . W zbliżającym się czasie opublikuję kolejną prezentacje 3majcie się !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...