Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsze Anime 2012 Roku !

viper1924

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Była kraksa z ankietą więc zakończymy to na starych rozdanych punktach wszystkie anime poniżej są w top 10 od campione (10) do SaO (1) sorka ale nie ogarniałem tej ankiety.

Campione!

Campione.png

Opis: Kusanagi Godo to 16-letni licealista, który zabił kiedyś bóstwo “Verethragna” tym samym zdobywając w wieku 15 lat tytuł “Campione” (zabójcy bogów). Erica Brandelli jest 16-letnią Włoszką będącą “Wielkim Rycerzem” magicznego stowarzyszenia “Czarny Krzyż z Brązu”, która ramię w ramię z Godo stawiła czoła Verethragnowi. Chłopak nie lubi walczyć, jednak tytuł “Campione” sprawia, że raz po raz zamieszany jest w bitwy z innymi Campione oraz nieposkromionymi bogami.

Psycho-Pass

Psycho-pass.png

Opis:Seria ta ma miejsce w niedalekiej przyszłości, kiedy to staje się możliwe by natychmiastowo zmierzyć i oszacować możliwości ludzkiego umysłu oraz osobowość danego człowieka. Informacja ta zostaje zarejestrowana i przetworzona, zaś określenie "Psycho-Pass" odnosi się do normy, wedle której ocenia się poszczególne ludzkie jednostki. Historia obraca się wokół “oficera wykonawczego” Shinyi Kougamiego, który walczy z przestępczością w tym zwariowanym świecie.

Bakuman 3

Bakuman.png

Opis: Raczej tak zacnego Anime nie trzeba opisywać bo to już trzeci sezon tego wspaniałego Anime wg. mnie : )

Magi

Magi.png

Opis:Historia ta opowiada o przeznaczeniu i walce, by utrzymać świat na właściwej ścieżce. Aladyn to chłopiec, który więziony przez większość życia w małym pokoju, postanawia wyruszyć w podróż i zwiedzić to, o czym do tej pory mógł tylko marzyć. Jego najlepszym przyjacielem jest flet, z rezydującym w nim dżinem Ugo. Szybko okazuje się, że Aladyn to Magi, magik posiadający prawo wyznaczania królów. To właśnie po to się narodził, by wybrać kolejnych następców tronu, którzy podejmą prawe decyzje w walce z osobami sprzeciwiającymi się przeznaczeniu. Śledź jego przygody, podczas których spotka inne postacie z Baśni z Tysiąca i Jednej Nocy, takich jak Ali-Baba, czy Sindbad i razem z nimi spróbuje utrzymać równowagę świata!

Sukki-tte.

SukitteLinayo.png

Opis:

Mei Tachibana, spędziła 16 lat swojego życia bez chłopaka ani przyjaciół. Pewnego dnia, z powodu nieporozumienia, najpopularniejszy chłopak w szkole, Yamato Kurosawa, obrywa od niej kopniakiem z półobrotu. Jednak z jakiegoś dziwnego powodu wcale się na nią za to nie obraża – wręcz przeciwnie, chce się z dziewczyną zaprzyjaźnić! Pierwszy przyjaciel Mei (choć na razie tylko samozwańczy) przyda się jej dość prędko, kiedy będzie potrzebowała pomocy w pozbyciu się prześladowcy. Kto by jednak przypuszczał, że metodą owego ratunku okaże się pocałunek?!

Accel World.

AccelWorld.png

Opis:W roku 2040, Neuro-synchronizacja, czyli technologia, która pozwala ludziom na manipulowania swoimi pięcioma zmysłami stała się powszechna w miejscach, gdzie tylko można się połączyć z Internetem i wkroczyć do wirtualnego świata. Haruyuki "Haru" Arita to niski, gruby chłopiec, który ma niską samoocenę. Aby uciec od męki prawdziwego życia, loguje się do szkolnej sieci, gdzie sam może pograć w squasha i gdzie zawsze zdobywa najlepszy wynik. Pewnego dnia, Haru przykuwa uwagę wiceprzewodniczącej Rady Studenckiej, Kuroyukihime, która oferuje mu możliwość dołączenie do tajemniczego programu o nazwie Brain Burst, który pozwala osobie na efekt zatrzymania czasu w jej otoczeniu przez "przyśpieszenie" jej fal mózgowych w prawdziwym świecie. Niestety, jest limit. Aby móc więcej razy użyć Brain Burst należy zdobyć specjalne punkty, walcząc z innymi użytkownikami programu. Jednakże, jeżeli użytkownik przegra i straci wszystkie punkty, program Brain Burst usuwa go i jego wspomnienia o programie. Kuroyukihime potrzebuje pomocy Haru, aby osiągnąć 10 poziom i spotkać się z twórcą Brain Burst, a także poznać prawdziwy cel programu. Aby tego dokonać, musi pokonać pięciu użytkowników z 9 poziomem, którzy należą do "Sześciu króli czystej barwy" - liderów sześciu najpotężniejszych frakcji w świecie Brain Burst. W zamian oferuje nie tylko możliwość spłacenia jej, ale też pomoc w walce z jego słabościami.

Another.

Another.png

Opis: 26 lat temu, do trzeciej klasy gimnazjum chodziła uczennica o imieniu Misaki. Miała świetne wyniki w nauce, osiągnięcia w sporcie oraz czarującą osobowość, która zagwarantowała dziewczynie sporą popularność. Kiedy nagle zmarła, jej koledzy postanowili do końca szkoły zachowywać się tak, jakby ich przyjaciółka wciąż była wśród nich. Później, w wiosnę roku 1998, do wspomnianej klasy przenosi się Kouichi Sakakibara. Od razu staje się podejrzliwy wobec tajemniczej i przerażającej atmosfery panującej w szkole. Co więcej ciągle widuje piękną, lecz, wydawałoby się, zamkniętą w sobie dziewczynę, Mei Misaki, noszącą przepaskę na oku i w samotności, na uboczu, rysującą swoje obrazy...

Btooom!

Btooom.png

Opis:Historia obraca się wokół Ryouty Sakamoto, niezatrudnionego, młodego mężczyzny, będącego jednym z najlepszych graczy w Btoom! – bojowej grze online. Pewnego dnia chłopak budzi się tropikalnej wyspie, nie mając pojęcia skąd się tam wziął! W oddali dostrzega sylwetkę człowieka, więc z nadzieją postanawia go zawołać i poprosić o pomoc. Ratunek jednak nie nadchodzi, a zamiast tego nieznajomy rzuca w Ryoutę przedmiotem, który szybko okazuję się czymś bardzo dla bruneta znajomym – bombą “BIM”! W tym momencie nasz bohater uświadamia sobie dwie rzeczy: po pierwsze – jego życie jest w niebezpieczeństwie; po drugie – właśnie znajduje się w świecie Btoom!

High School DxD

HighSchoolDxD.png

Opis:Historia obraca się wokół Issei’ego Hyodo, trochę przygłupiego i zboczonego ucznia drugiej klasy liceum, który zostaje zamordowany na swojej pierwszej randce, warto dodać, przez dziewczynę, która na ową schadzkę z nim poszła. Chłopak przechodzi reinkarnację i staje się diabłem, tym samym skazuje się na bycie podwładnym Riasu, wysoko-poziomowego diabła, a jednocześnie najpiękniejszej dziewczyny w szkole.

Sword art Online

SwordArtOnline.png

Opis:Ucieczka jest niemożliwa aż do ukończenia gry, a choć jeden najmniejszy błąd oznacza śmierć w prawdziwym świecie... Nie znając prawdy kryjącej się za tym tajemniczym MMO następnej generacji, Sword Art Online, tuż po włączeniu serwerów gry, zalogowało się do niej już około dziesięciu tysięcy graczy, którzy nieświadomie rozpoczęli zmagania, gdzie stawką było ich własne życie. Kirito, bohater tej opowieści, zaakceptował kryjącą się za tą grą i w tym nowym świecie, gigantycznym zamku, unoszącym się w powietrzu, nazywającym się Aincrad, wyróżnił się jako samotny gracz. Chcąc ukończyć grę, osiągając najwyższe piętro zamku, Kirito przez dwa lata samotnie ryzykował własnym życiem. To jednak się zmieniło, kiedy przyjął zaproszenie do drużyny od pewnej wojowniczki, która była mistrzynią walki rapierem, Asuny. Od teraz jego dalsza gra będzie wyglądać zupełnie inaczej...

Opublikowano

Dzięki, wprawdzie dużo roboty z tym nie było chciałem po wstawiać obrazki i opisy tych anime ale za dużo roboty, lecz przy top 10 po robie wszystko jak należy .. ;D

Opublikowano

Zapomniałeś o Sakuraso no Pet na Kanojo w sezonie jesiennym.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Gdzieniegdzie brakuje tytułów. Ja walnę ogólniaka xD

Oczywiście Robotic;Notes i Psycho-Pass jeszcze się nie skończyło, to takie na podstawie wyemitowanych odcinków i potencjału. No i wspominam, że nie wszystko oglądałem z ankiety. No i muszę zaznaczyć, że najlepsza komedia to Daily Lives of school boys <3

Moja topka, coś takiego:

1. Another

2. Kuroko no Basuke (niedługo drugi sezon xD)

3. Robotic;Notes

4. Daily Lives of school boys

5. Kokoro Connect

6. Hyouka

7. SAO

8. Btooom!

9. Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

10. Highschool DxD

- Psycho-Pass

Mam nadzieję że podobnie będzie wyglądać z ankiety :)

Opublikowano

@Asparate - Już dodane. ;)

Heh zaczełem oglądać Psycho-Pass i jestem mile zaskoczony bardzo mi się spodobał i walnełem ten tytuł obok Cowboy Bebop.

Opublikowano

Hight School DxD, Sword Art i Btoom! lub Code Breaker.

Końcówka sezonu niestety bez wyraźnego lidera :)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Lato/wiosna 2012. Brakuje mi tam Angel Beats.

Another.

KnB.

Zetsuen no Tempest.

tumblr_ma48mnz8EY1r9gsedo1_500.jpg

(それは) 無愛想な笑顔だったり

(それは) 日曜日の日暮れだったり!

あいしてるよ !

Opublikowano

Rok wydania: 2010.

Najlepsze Anime 2012 Roku !

Gomene, mój błąd.

tumblr_ma48mnz8EY1r9gsedo1_500.jpg

(それは) 無愛想な笑顔だったり

(それは) 日曜日の日暮れだったり!

あいしてるよ !

Opublikowano

Ankieta nie śmiga(każe mi wybrać odpowiedź w każdym pytaniu). Mój głos pada na przehypowane SAO.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Dziwna sprawa nie czaję tego ze trzeba wybrać odpowiedzieć w każdym pytaniu jeszcze tego nie miałem w takim razie muszę prosić was o komentarze ;/

Opublikowano

SAO ;)

//Znałem twój typ, jeszcze przed wejsciem do topicu ;] Guess who i am ^,^

//My father :ooooo ?

//Let me think 'bout it...

1350951930145.gif

//Leo why :cccccc

//For money?

//no plz

//Why?

//bcs imma spoderman

//im dolan

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

czemu same chujowe w top10 nie ma ani dragon balla ani naruto a mysle ze wlasnie to najwiecej oglada

8709ec53e24606c931c5fe03ab37077f.jpg

Opublikowano

czemu same chujowe w top10 nie ma ani dragon balla ani naruto a mysle ze wlasnie to najwiecej oglada

Nie widzisz nazwy? wydane w 2012, a nie 'wszystkie wyemitowane w 2012'.

Opublikowano

Jeżeli już się robi taką ankiete to wypadałoby dać wszystkie anime z 2012 roku.

1. Accel World

2. Acchi Kocchi

3. AKB0048

4. Amagami SS+ Plus

5. Ano Natsu de Matteru

6. Another

7. Aquarion Evol

8. Arashi no Yoru ni: Himitsu no Tomodachi

9. Arcana Famiglia

10. Area no Kishi

11. Bakuman. 2

12. Beelzebub

13. Binbougami ga!

14. Black★Rock Shooter (TV)

15. Brave 10

16. Btooom!

17. Busou Shinki

18. Campione!

19. Chihayafuru

20. Chitose Get You!!

21. Chouyaku Hyakuninisshu: Uta Koi.

22. Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

23. Code:Breaker

24. Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

25. Danshi Koukousei no Nichijou

26. Dog Days'

27. Ebiten: Kouritsu Ebisugawa Koukou Tenmon-Bu

28. Eureka Seven AO

29. Fate/Zero 2nd Season

30. Gakkatsu!

31. Ginga e Kickoff!!

32. Gintama'

33. Gokujo.

34. Guilty Crown

35. Hagure Yuusha no Estetica

36. Haiyore! Nyaruko-san

37. Hakuouki Reimeiroku

38. Hayate no Gotoku! Can't Take My Eyes Off You

39. Hidamari Sketch x Honeycomb

40. Highschool DxD

41. Hiiro no Kakera

42. Hiiro no Kakera 2nd Season

43. Hyouka

44. Inazuma Eleven Go

45. Inu x Boku SS

46. Jinrui wa Suitai Shimashita

47. Jormungand

48. Jormungand: Perfect Order

49. Joshiraku

50. K

51. Kamisama Hajimemashita

52. Kidou Senshi Gundam AGE

53. Kill Me Baby

54. Kimi to Boku. 2

55. Koi to Senkyo to Chocolate

56. Kokoro Connect

57. Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru!

58. Kore wa Zombie Desu ka? of the Dead

59. Kuro Majo-san ga Tooru!!

60. Kuroko no Basuke

61. Kyoukai Senjou no Horizon II

62. Litchi DE Hikari Club

63. Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna

64. Medaka Box

65. Medaka Box Abnormal

66. Mirai Nikki (TV)

67. Mouretsu Pirates

68. Moyashimon Returns

69. Muv-Luv Alternative: Total Eclipse

70. Natsuiro Kiseki

71. Natsume Yuujinchou Shi

72. Natsuyuki Rendezvous

73. Nazo no Kanojo X

74. Nisemonogatari

75. Oda Nobuna no Yabou

76. Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankeinai yo ne

77. Ozuma

78. Papa no Iukoto wo Kikinasai!

79. Persona 4 The Animation

80. Phi Brain: Kami no Puzzle

81. Phi Brain: Kami no Puzzle 2nd Season

82. Pretty Rhythm: Aurora Dream

83. Queen's Blade: Rebellion

84. Recorder to Randoseru Do♪

85. Recorder to Randoseru Re♪

86. Rinne no Lagrange

87. Rinne no Lagrange Season 2

88. Sakamichi no Apollon

89. Saki: Achiga-hen - Episode of Side-A

90. Sankarea

91. Sengoku Collection

92. Senhime Zesshou Symphogear

93. Shakugan no Shana III (Final)

94. Shiba Inuko-san

95. Shin Tennis no Ouji-sama

96. Shining Hearts: Shiawase no Pan

97. SKET Dance

98. Sukitte Ii na yo.

99. Sword Art Online

100. Tantei Opera Milky Holmes Dai 2 Maku

101. Tari Tari

102. Tasogare Otome x Amnesia

103. Teekyuu

104. Thermae Romae

105. To LOVE-Ru Darkness

106. Tonari no Kaibutsu-kun

107. Tsuritama

108. Upotte!!

109. Wooser no Sono Higurashi

110. Yuru Yuri♪♪

111. Yurumates 3D

112. Yurumates 3D Plus

113. Zero no Tsukaima F

114. Zetman

115. Poyopoyo Kansatsu Nikki

116. Last Exile: Ginyoku no Fam

Źródło: Shinden-anime.info

kdq1pt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...