Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[dyskusja] Co z tą dzisiejszą metą?...

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Trochę to głupio wygląda ale... dzisiejsza meta jest ch**owa. Dlaczego? Chcąc wybrać kontrę na dariusa picknąłem nocturna na topa, zaraz na czacie flame np. Omg noct top report it, noct vs darius? xaaxxa itd. Noct to zajebista kontra na darka. btw. shield gdy używa ulti.

Tak samo jak team flame'i gdy chcę iść karthusem na topa... dlaczego na topa? bo na midzie co 2 sekundy wyskakuje jungler outfarmiąc mnie, a na topie jest zabezpieczenie ( tylko z 1 strony, jak wiecie [albo i nie ], karthusem farmi się do 30 minuty, potem wpieprzamy się w tf, padmy, castujemy ulta i spamujemy z q ). można kupić 1 warda zamiast 2 / 3. Tak samo był flame gdy chciałem iść z kolegą na topa. Picknąłem dariusa, a on karmę ( dat power, 20 minuta 2 turrety padły, irelia miała 6 lvl w 20 minucie ( ja chyba 11 +), podczas ganku double kill ) Nie mówcie, że to troll picki, bo jakby każdy widział, że np. na turnieju / streamerzy grają soraką adc na topa, to na 800-1800 elo każdy by nią tam chodził, twierdząc, że jest op.

Co o tym sądzicie?

graphic.png

Opublikowano

Wczoraj grałem Soraką pod AD (z resztą nie pierwszy raz) na czacie od razu flame "omg noob" "report him" itd. po zrobieniu pierwszej krwi i double killa wszyscy się zamknęli :) Soraka pod AD Może być ale są dużo lepsze picki.

Opublikowano

@cheatek

Lepiej buty + 3 poty i cofka co 40 sekund? tak to kleiłem turreta do uzbierania 3k golda...

Do tego mieli kha'zixa, który gankował po zrobieniu wilków..., co minutę był na lane i cieszę się, że nie kupiłem butów / armora na start bo bym miał przejebane

graphic.png

Opublikowano

To co robisz to jest trolling. Jasne każdy może picknąć co chce, ale oprócz wygranej linii trzeba myśleć o całej grze. Co np. w tym wypadku oznaczał double top? brak jungli? solo bot? Co wyjście to gorsze dla drużyny. Takie zabawy przejdą jeszcze na low elo gdzie przeciwny zespół nie umie wykorzystać przewagi. Dodatkowo dochodzi zaburzanie kompozycji drużyny, tłumacz sobie jak chcesz, ale to jest trolling w czystej postaci. Podoba się to tobie i Twoim kolegom graj z nimi w ten sposób. Ale pretensje do ludzi, że są źli kiedy narażasz ich na utratę czasu przez jakieś dziwaczne pomysły? Sam sobie jesteś winien.

Opublikowano

@up.

Ano tak, co z tego, że adc składał się na w+ulti, bo i tak takie zgranie jest chujowe, karma pod ap bije po 20, a irelia wykieruje tą grę ( btw. można to nazwać 4 vs 5 )

graphic.png

Opublikowano

Wyfarmiony Ad Bruiser vs ADC? Brałbym ADC, jakbyś się nie starał takiego damage jak on nie zrobisz, no chyba że chcesz się budować pure AD, ale wtedy to o czym my mówimy, Zwykły swap linii bez poinformowania o tym drużyny, czyli też trolling. A ogarnięty top laner, farmiący sobie spokojnie pod wieżami miałby spokojnie level wyższy od was.

Opublikowano

Dzisiejsza meta skupia się na mobilnych postaciach np. orianna. Oraz musi być aoe dmg, aoe ult czyli np. amumu. Dzis już nie zagrasz porządnym nukerem typu lb ...

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Dzisiejsza meta skupia się na mobilnych postaciach np. orianna. Oraz musi być aoe dmg, aoe ult czyli np. amumu. Dzis już nie zagrasz porządnym nukerem typu lb ...

Albo tristana na midzie.

Meta jak meta, kiedys sie znowu zmieni, nic na to nie poradzisz. Teraz dobra postac to aoe dmg, mobilność i escape

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

A ja jak wbijam pisze odrazu " mid" pickuje Karme to wszyscy odrazu spinaja sie ze wybralem Karme... Najgorzej ze na koncu i tak powstaje

zament i nie mamy supporta w teamie tylko jakiegos ap na bocie...

u1lc.png
Opublikowano

tutaj przyznaję całkowitą rację stokarz-owi

lb była moim mainem. na 3lvlu był fb, double przy gankach itp. ale niestety jak to sobie ludzie wymyślili mobilność to podstawa >.<

a co wy myślicie o starcie piersiówka, 5potów i ward? jak dla mnie uniwersalne to może być, lecz lekko uciążliwe. jeszcze nie miałem okazji z takim startem grać ;p podzielcie się waszymi przeżyciami jeśli startowaliście z tym ;)

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Hmm.. zauważyłem że kilku ludzi z topki tak gra, ale ja zostaje przy butach i potach, jak umie się grać to nie trzeba ich używać no chyba że dostaliśmy jakiegoś dobrego ganka ze strony przeciwnika, a buty dają nam możliwość ucieczki :) przed tymi co mają poty i wardy.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Buty + 3 poty najlepsze moim zdaniem.

Ostatnio chciałem trochę dłużej siedzieć na topie więc wziąłem heal regen i poty i od razu flame.

Przed 1600 ELO nie warto zwracać uwagi na tego typu komentarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...