Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wijanie na konto administraatorów

bilon22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajice

Prowadzę spory serwer, ale od jakiegoś czasu wbija mi na serwer pewien... hmm haker. Sytuacja powtarza się od kilku dni. Wygląda to tak:

Okolo 11 wbija na serwer i jeżeli ktoś na nim jest to wpisuje: /kickall /stop. Jeżeli nie ma (adminów) To handluje z graczami. Sprawa jest naprawdę poważna, bo na serwerze jest dużo dzieci, a wśród 100 graczy online nie jest mu ciężko znaleźć kogoś kto chce coś kupić... Konsola serwera ma możliwośśc wpuszczenia na siebie tylko 1 osoby, co sprawia, że nie może sobie zmienić hasła. Na każdym końcie,kktóre ma dostęp do kickall i stop jest ban... Ale niestety on pomimo bana wbija na konto i wpisuje hasło: polska2. Zawsze okazuje sie ono prawidłowe (bez względu na to czy zostało zmienione) i może wbić pomimo bana. Co do pluginów to z ważniejszych są:

SurvivalGames

AuthMe

Essentials

WG I WE

PermissionEx

AZRank

Proszę o pomoc :) Stawiam serię lików:D

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Możliwe że to coś przez AuthMe ale wydaje mi się, że akcję z takim wbijaniem to były jedynie przez xAuth

A on wbija na konto wasze ? Któregoś z Adminów ?

Cześć.

Opublikowano

Wbija na konto administratorów, ale nie jakichś podrzędnych tylko tych najważniejszych. Próbowałem wbić dając przed loginem /// i ?? ale w pierwszym wyoadku nie pozwalalo a w drugim zostawiało login ??Bilon22??

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Koleś ma zmienne IP skoro wchodzi po banie,musisz się zgłosić do jakiegoś technika serwerowego,on powinien ci pomóc.

Ściągnij dwa przydatne pluginy:

-AntyCheat

-CheatPlus

Luknij też w te linki:

http://www.mpcforum.pl/topic/231554-tut-blokowanie-gm-mode-na-serwerze/

http://www.mpcforum.pl/topic/375003-tut-instalacja-ipfw/

http://www.mpcforum.pl/topic/403005-mini-tutuser-root-na-ip/

Opublikowano

Kiedyś był taki bóg że wchodzi pod nickiem //(nick Admina) i nie musieli się logować ani nic.. I to było przez xAuth

Cześć.

Arcymistrz
Opublikowano

Sprawdź też czy nie wyrypał Ci się do bazy FTP bo takie pluginy zapisują hasła, które w plikach można zmieniać na takie jakie on chce.

Opublikowano

proszę o dalszą pomoc -_-

Opublikowano

Niestety to najprawdopodobniej amatorski haker... Jeżeli znasz jego ip gdy wbija na serwer przeskanuj jego otwarte porty (Program advanced port scanner)Wtedy dowiesz się czy używa on jakiegoś hacka czy poprostu sam wszystko robi (haker)

Opublikowano

Wszystkie włączają się poprawnie :)

W logach pisze tylko tyle, że wpisuje hasło POLSKA2 i wbija na konto (mimo iż hasło jest inne)

Opublikowano

Ehh. Bez logu i dostępu do maszyny za dużo nie zdziałam, więc gdybamy dalej: czy w bazie danych authme jego hasło jest inne czy takie same? Spróbuj wbić pod jego nickiem(jeśli to nonpremium) i wpisać hasło. jeśli się uda to ma jego koncie ustaw sobie (jemu) inne.

Opublikowano

A skasuj wszystkie pluginy dotyczące Cheatowania, i wgraj ponownie plugin NoCheatPlus... Powinno to coś zdziałać, i skasuj go z listy graczy na mapach. Jeśli dalej nie pomogłem, wlep mu banana permanentnego, daj banana na ip i bezpośrednio na gracza. Dalej nic ? Sprawdź dokładnie każde permission w pexie... Znowu nic ? Prześlij nam tutaj swoje logi serwera.. może pomożemy. Jeśli pomogłem, daj lajki i odpisz. Mam nadzieje że gościu padnie. Pozdro!

P.S Jeśli, byś chciał mogę wejść na serwa z rangą i go sam załatwię.

Opublikowano

Nie wbija to nie mogę sprawdzić waszych porad :) Czyli, albo działają, albo jeszcze nie próbował wbić :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...