Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

COD niszczy FPS'y

CiachoPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Interia i Ty niszczycie i zaśmiecacie mpcforum... Niby pod jakim względem? CoD ma najlepsze multi...

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Call of Duty ceni się za fabułę a nie za powtarzalność gry. Myślę jednak, że nie mają pomysłu na tego cod'a a muszą go kontynuować. Część za częścią ma tylko inne mapki i fabułę a reszta to praktycznie to samo czyli m.in. grywalność, bohaterowie, zakończenie itp. MW2 było niepowtarzalne, BO 1 i 2 to była porażka a MW3 w pewnej części to to samo co MW2. Kupuję bf'a i zobacze na własne oczy czy faktycznie CoD jest taki zły :>

Opublikowano

CoD ma najlepszego casual multi, jaki istnieje w fps'ach, jezeli ktos gustuje w takich realiach wojennych (oczywiscie pomijajac tf2, ktory jest odskocznia od typowych strzelanek). Imo, odpalasz, grasz ile chcesz, nie musisz miec jakiegos skilla, po prostu grasz. Dolaczajac do tego krotka, ciekawa fabule w single player, otrzymujemy gre na pare chwil.

Nie jestem fanem tej serii, gdyz za kazdym razem gdy do niej sie dostalem, porzucalem to w pizdu, sprzedajac asap. Rownie dobrze moge wskazac gre, ktora wymaga wiecej skilla, i bez watpienia nie jest casual multi - cs1.6, gdzie ogarniecie zajmuje troszke czasu.

To jest cos jak lol vs dota2, gdzie w lola gra mnostwo casual gejmerow. I prosze mi nie pierdolic, ze ta gra jest dla hajtow, bo przy milionowej liczbie, 80% to zasrani niedzielni gracze. I wiem co mowie, gdyz w lola graja moi znajomi, i ni chuja nie przerzuca sie na ciezsza gre aka dota2, gdyz nie potrafia ogarnac mechaniki, nie wiedza jak sterowac kurierem, juz nie mowiac, ze ciezko jest im skupic sie na caloksztalcie rozgrywki (kurier, d, lh, ks, ks, WTF?!, zabil mnie jakis pet!!!!). Oczywiscie sa to niedzielni gracze, tak jak wieksza czesc naszego spoleczenstwa. Podobny przyklad co do CoD vs cs1.6 (moze i nawet bf3).

Stad i prosta konkluzja, wiekszosc zawsze bedzie popierac to co jest banalne, proste jak i daje duzo funu podczas rozgrywki. Gdyz na chuj mamy sie meczyc, plakac i wkurwiac, jezeli mozemy wyciskac soczki z czegos co jest tak chodzenie.

Defacto tak jest ze wszystkim: filmy, muzyka, ksiazki. Wszystko co proste bawi nas tak dlugo jak tylko chcemy, gdyz zaraz pojawi sie cos podobnego, i prawdopodobnie latwiejszego.

Wiec interia blyszczac swoim redaktorskim okularem, nie wcisnie mi, ze jakis tam CoD zniszczyl gatunek FPS. Slodki Jezu... po prostu go zmodyfikowal, ulatwiajac go nam.

kh4xi.jpg

Opublikowano

CODa hejtują ci, którzy uważają że w cs'ie czy bf'ie jest lepsze multi, bo niby bardziej realne. Tak naprawdę to wszystko to to totalne zręcznościówki i taki cs (najbardziej chujowy gimbo fps ever) niczym nie różni się od Team Fortress.

Chcecie skillowej gry idźcie na Quake'a, chcecie symulacji - ARMA

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

CODa hejtują ci, którzy uważają że w cs'ie czy bf'ie jest lepsze multi, bo niby bardziej realne. Tak naprawdę to wszystko to to totalne zręcznościówki i taki cs (najbardziej chujowy gimbo fps ever) niczym nie różni się od Team Fortress.

Chcecie skillowej gry idźcie na Quake'a, chcecie symulacji - ARMA

Powiedział Fan Boy Cod'a który jest pełen od gimbow a nawet i podgimbow

Opublikowano

Ehh, to że CoD to kotlet, to nikt nie narzeka. A BO 2 jest takie samo jak 4, ze względu na to, że następna część będzie już na nową generację konsol.

Jak fan coda, powiem, że mimo kupowania każdej części, BO 2 już mnie nie przekonało, czekan na coś nowego.

Multi i Single dalej niszczą akcja i idealnym rozstawieniem wszystkich swoich elementów.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Zgadzam się. Najlepsze multi z FPS-ów ma L4D2.

COD zrobił się tak chorobliwie monotonny, że od COD4 MW nie chciało mi się grać w żaden następny.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jestem fane COD'a ,wiem o tej grze sporo

grałem wszystkie czści począwszy od MW do BO2

każda część od mw2 jest taka sama ,są małe poprawki

każda gra z cyklu coda jest taka sama ,nie oszukujmy sie ,a BO2 to nie wypał

mam coda od mw2 poprzez BO i mw3 ,bo sie czyms rozni ,tyle

mam takze BF3 i MoHa najnowszego ,gry lepsze sa i tyle

­

Opublikowano

obwiniacię Cod-a że nie jest najlepszą grą w swojej kategorii czy marudzicie że każda następna część jest taka sama ?

Według mnie inne bronie dodatki tryby gry mapy to zmiana na +

Czego oczekujecie od Cod-a ? przecież czasy przeszłe były terazniejsze też przyszłe też

chyba nie oczekujcie że cod zrobi fps gdzie nakurwiasz jakimś spidermanem w kosmosie i zamiast glocka ma budyń ...

Opublikowano

@up mi sie by fajnie budyniem strzelalo. A co do tematu ja zostałem fanem Borderlands 2. A COD to tylko robienie kasy pełno płatnych dodatkow i multi jest tez cały czas takie same

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

obwiniacię Cod-a że nie jest najlepszą grą w swojej kategorii czy marudzicie że każda następna część jest taka sama ?

Według mnie inne bronie dodatki tryby gry mapy to zmiana na +

Czego oczekujecie od Cod-a ? przecież czasy przeszłe były terazniejsze też przyszłe też

chyba nie oczekujcie że cod zrobi fps gdzie nakurwiasz jakimś spidermanem w kosmosie i zamiast glocka ma budyń ...

Ale to nie chodzi o realia tylko o pomysły. CoD rzuci nowym trybem do multi i ochy i achy ale to wszystko już gdzieś było.

Far cry był rewolucją w FPS-ach. To się da zrobić, tylko trzeba potrafić wdrażać nowe pomysły a nie trzymać się oklepanej formuły byle wycisnąć z niej tyle hajsu

ile sie da...

Opublikowano

Ale to nie chodzi o realia tylko o pomysły. CoD rzuci nowym trybem do multi i ochy i achy ale to wszystko już gdzieś było.

Far cry był rewolucją w FPS-ach. To się da zrobić, tylko trzeba potrafić wdrażać nowe pomysły a nie trzymać się oklepanej formuły byle wycisnąć z niej tyle hajsu

ile sie da...

lol ? chyba lepiej zapłacić 120zł i nic już nie płacić(chyba że jakieś tam gówniane nic nie warte dodatki) niż jakieś lipne pseudo FPS typu WR gdzie nie wydając pieniedzy jesteś niczym.

Po prostu każdy ma inny gust a to że jakiś tam rolnik napisał coś tam bo go ciągle niszczyli w codzie to nie znaczy że cod ma się zmieniać bo ktoś ma takie życzenie ...

Prawda jest taka że Cod i BF to czołówka FPS'ów a jak się komuś nie podoba co robi cod to niech zagra w startreka a nie wymusza robienie im czego innego

Gdyby cod był taki chujowy i bez sensu to by go ludzie nie kupowali a jest inaczej.

Opublikowano

Mi osobiście grafika nie przeszkadza, i tak nie grałem w wszystkie części kiedyś mw 2, po graniu myślałem że już nie mam ochoty na coda, przerzuciłem się na battlefielda, jednak teraz zainteresował mnie BO II, kupiłem i nie żałuje, kampania ciekawa a w multi gra sie przyjemnie, jednak optymalizacja kuleje :/

Opublikowano

Mam ogromny sentyment do kampanii w CoD 2.. Multi MW jest super. Na kampanię w MW2 również nie narzekałam. BO gorzej mi weszło. W nowsze nie grałam, bo brak czasu. W każdym bądź razie CoD zawsze bardziej mi pasował niż BF czy MoH i tak raczej pozostanie.

#don't care

Opublikowano

Tak, sugeruj się takimi stronami. Call of Duty to tak samo świetna gra jak Battlefield i nie psuje w żadnym stopniu FPS'ów. Zobacz ile ludzi w CoD'a gra.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

lol ? chyba lepiej zapłacić 120zł i nic już nie płacić(chyba że jakieś tam gówniane nic nie warte dodatki) niż jakieś lipne pseudo FPS typu WR gdzie nie wydając pieniedzy jesteś niczym.

Po prostu każdy ma inny gust a to że jakiś tam rolnik napisał coś tam bo go ciągle niszczyli w codzie to nie znaczy że cod ma się zmieniać bo ktoś ma takie życzenie ...

Prawda jest taka że Cod i BF to czołówka FPS'ów a jak się komuś nie podoba co robi cod to niech zagra w startreka a nie wymusza robienie im czego innego

Gdyby cod był taki chujowy i bez sensu to by go ludzie nie kupowali a jest inaczej.

Bo ludzie nie mają alternatywy i zostali już przyzwyczajeni do tego co CoD im serwuje. Między innymi dlatego BF, który oferuje rozgrywkę nieco bardziej złożoną jest również nieco mniej doceniany niż cod...

Opublikowano

Haha, wypowiedź gościa z THQ. Czemu mnie to nie dziwi.

Nikt nikomu COD'a nie wpycha, NIKT nie musi w niego grać. Jak chcecie dobrego FPS'a klasy AAA - Battlefield 3, Spec OPS: The line.

Opublikowano

Mi osobiście grafika nie przeszkadza, i tak nie grałem w wszystkie części kiedyś mw 2, po graniu myślałem że już nie mam ochoty na coda, przerzuciłem się na battlefielda, jednak teraz zainteresował mnie BO II, kupiłem i nie żałuje, kampania ciekawa a w multi gra sie przyjemnie, jednak optymalizacja kuleje :/

Jak byś kupił tańsze mw3 ,było by to samo z lepsza kampanią

Proszę nie mówcie mi że kolejny CoD to ulepszona wersja poprzedniego

Nie mają już jakich kolwiek pomysłów na multiplayera ,a szkoda bo mw2 uwielbiam i twierdze ,że to najlepszy fps jaki powstał

EA ma pomysły na BF'a czy MoH'a ,wychodzą one różnie ,ale kombinują

CoD został przy jednym ,trztma jedną rzesze fanów ,nie powiększa jej jak FPS'y EA a tylko traci

­

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...