Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Better nerf Irelia

MagcikWarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wiedzieć jak wy się ustosunkujecie do nieustających próśb tudzież płaczu o znerfienie Ireli?

Jak dla mnie, jest dobra ale jeżeli ktoś potrafi grać to " nie taki diabeł straszny"

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słaba, są lepsze picki. Mało robi w TF, za mały burst, kiepskie CC, mały AOE dmg.

Opublikowano

Dobra postać, true dmg + speed atak i trochę życia/obrony robi ją ciężką do zabicia, ale tak jak mówisz, nie taki diabeł straszny na jakiego wygląda, jeżeli ktoś potrafi grać można ją skontrować.

Moim zdaniem nie jest jakaś mega op żeby ją nerfowali, to samo był szał na katarine, a teraz da się ją łatwo skontrować.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Słaba, są lepsze picki. Mało robi w TF, za mały burst, kiepskie CC, mały AOE dmg.

ten post to prowokacja, cze

irelia prawie nie do skontrowania, jedno z najlepszych late game w grze, po 9 niszczy każdego 1v1, nawet po tylu nerfach jest w chuj mocna

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

zgodzę się z AOE ale jeżeli potrafi się grać irelia, to ad carry składa się w kilka sekund więc to raczej nie jest mało w TF. Hmm to E nie jest takie kiepskie w połączeniu z Phage lub FM nie da się przed nią uciec.

Według mnie to jest jeden z władców topa.

Opublikowano

better nerf irelia ciae aktune c:

nadal w ch** mocna mid-late game, jej Q pozwala wykonac trzy ataki w odstepie ~pol sekundy w czasie tradingu. Ma bardzo latwy last hitting, jesli sprowokuje dobrze Jaxa do uzycia E, to nawet I jego rozwali 1v1

gralem nia wiele razy vs Olaf I Olafem vs Irelia I wydaje mi sie, ze Jax jest lepsza kontra od Olafa ;o

ad carry to ona zjada na E, W, Q, dwa AA I ult :)

ap carry jeszcze latwiej, bo nie maja armor runes I ga, czasem tylko hourglassa

Opublikowano

Na irelie pikniesz olafa i ona tego late nie dożyje więc nie wiem o co chodzi ona musi się w nafeedować i nafarmić aby coś robić jak dla mnie pisanie better nerf irelia jest bez sensu.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

To nie płacz że jest mocna, tylko super śmieszne żarty "better nerf irelia" bo była już nerfiona z 50 razy.

Nie ważne czy grasz irelią, heimerdingerem, czy soraką, ważne JAK grasz.

Opublikowano

Na irelie pikniesz olafa i ona tego late nie dożyje więc nie wiem o co chodzi ona musi się w nafeedować i nafarmić aby coś robić jak dla mnie pisanie better nerf irelia jest bez sensu.

tylko, że irelia ściska olaf'a po 9, więc nie wiem o czym mowa

ale ok może sie nie znam, nie wiem jak na tym 1,2k grajo

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

tylko, że irelia ściska olaf'a po 9, więc nie wiem o czym mowa

ale ok może sie nie znam, nie wiem jak na tym 1,2k grajo

na 1.2k irelie kontruje teemo, jebnie afka i jest nie do rozjebania.

Opublikowano

Irelia to bardzo dobry Champ. Nawet 1 gre jaką grałem pvp miałem dobre staty. Łatwa do ogarnięcia. Można się nieźle pobawić. Według mnie nie trzeba jej już bardziej nerfić. Pozdrowienia ;)

sygna2z.png

Opublikowano

Widać nie graliście z ogarniętą irelią, która maxuje true dmg ;)

na to wygląda :3 ja zawsze jak gram irelką to skile są tak: w q e maxuje "w" i jak widać się to sprawdza : irelia 3:0 ranki już :) jedyny problem jaki nią miałem to vs jax >.< nie dawał mi farmić ale i tak wygraliśmy bo w late w tf-ach rzucałem się na adc combo i go nie ma :3 irelia to strasznie mocny pick..
304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Boze, irelia to jest 1-target champ... Gówno zrobi przeciwko takiemu lee, czy rivence... Nie lubie nią grać, dla mnie to bez znaczenia ;P

OndteAw.png
Opublikowano

Boze, irelia to jest 1-target champ... Gówno zrobi przeciwko takiemu lee, czy rivence... Nie lubie nią grać, dla mnie to bez znaczenia ;P

Lee sin właśnie ma przesrane na irelke ;)

na to wygląda :3 ja zawsze jak gram irelką to skile są tak: w q e maxuje "w" i jak widać się to sprawdza : irelia 3:0 ranki już :) jedyny problem jaki nią miałem to vs jax >.< nie dawał mi farmić ale i tak wygraliśmy bo w late w tf-ach rzucałem się na adc combo i go nie ma :3 irelia to strasznie mocny pick..

ja mam 8:2 irelką :P

<>

Opublikowano

Irelia sama nic nie zrobi.Moim zdaniem jest bardzo dobrze zbalansowana do poziomu innych champów. W dobrych rękach potrafi praktycznie wszystko.Ale jest też dużo graczy, którzy myślą, że jak ją kupią to będą pro elo koksy i że zawsze będą nią wygrywać. Irelie trzeba ogarnąć.

PS. obuwie merkurego, zefir, pasywka (z jednym przeciwnikiem bodajże -30%)= 95% nieustępliwości=żaden cc na nią nie działa.

Opublikowano

Maxowanie Q nad E, to ty chyba nie wiesz co jest mocne w Irelce.

Skoro jest taka op i wogle to czemu nie jest na każdym turnieju jak kiedyś.

Ps Q + Philosopher Stone to maszynka do robienia pieniędzy, spróbujcie sb :)

Opublikowano

Olaf nie kontruje irelii

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

@up

Olaf kontruje irelie w early o ile gra agresywnie, jeśli umie cię zoutplayować to przegrasz topa totalnie ale jeśli nie to po 6 spokojnie zaczniesz wygrywać.

@2up

I co ja zrobię później z philosopherem? Jak sprzedam to wyjdzie na to samo jak bym go nie miał...

Q lub E maxuje się zależnie od przeciwnika na linii.

Przykładowo vs olaf będziesz maxował E, aby po jego E oddać mu dmg, żeby wyjść na + z wymiany,

natomiast vs zed będziesz maxował Q, aby sieknąć mu AA i Q, gdy lasthituje.(tons of dmg)

NIE UMIECIE GRAĆ IRELIĄ(NIEKTÓRZY Z WAS)TO PO CO SIĘ WYPOWIADACIE?

Opublikowano

@up

od 1 lvla Olaf przegrywa kazda wymiane z Irelia ale co ja tam wiem rozegralem tylko 550 rankedow Irelia z czego 120 juz w tym sezonie. A tak btw od kiedy maxuje sie cos innego niz W na Irelii? ;D

Maxowanie Q nad E, to ty chyba nie wiesz co jest mocne w Irelce.

Skoro jest taka op i wogle to czemu nie jest na każdym turnieju jak kiedyś.

skladanie philo stona to przegranie linii na Irelii

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Hahhahaha, lee ma przesrane ? Prosze cie... Jest 100x bardziej mobilniejszy, ma slowa, lifesteala, jak jej jebnie combo to ded. Ogólnie to każdą postacią rozjebiesz irelke o ile potrafisz grac.

OndteAw.png
Opublikowano

Lee sin właśnie ma przesrane na irelke ;)

No właśnie na odwrót, ilekroć gram Lee Sinem na Irelia, zawsze wygrywam z nią lane ;]

Ja philosopera to kupuję u niej jako pierwszy/drugi item

@2up

I co ja zrobię później z philosopherem? Jak sprzedam to wyjdzie na to samo jak bym go nie miał...

NIE UMIECIE GRAĆ IRELIĄ(NIEKTÓRZY Z WAS)TO PO CO SIĘ WYPOWIADACIE?

A po co go sprzedawać? Z Philo się buduje shurelyie i ja ją zawsze buduje i jest ok, reg hp, mana plus zawsze można kogoś dogonić/uciec tak więc... Widzę, że tutaj zrobienie jakiegoś itema ,,supportowego'' na postać inną niż support to jest zupełnie czarna magia o.O

PS. Ty też nie za dobrze znasz Irelie, patrząc po tym Philo, to po co się wypowiadasz, mistrzu :>

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...