Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Enchant all? To możliwe!

Pinkie Pie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

439941402413987763731.png

Witajcie,

W ciągu ostatnich kilku miesięcy, na różnych serwerach, dotarło do mnie kilka pytań od adminów. Wszystkie dotyczyły one jednego, a mianowicie możliwości maksymalnego zenchantowania danego przedmiotu. Wpadłem na pomysł, żeby napisać o tym mały tutorial. Dlaczego nie? - pomyślałem. W ten właśnie sposób powstał ten temat.

CO TO WŁAŚCIWIE JEST, TEN ENCHANT?

Enchant to pojęcie z gry minecraft. Jest ono powiązane z przedmiotem z gry minecraft, "Enchantment table".

Enchantment table, to przedmiot, który służy do ulepszania naszego ekwipunku, np. miecza, czy hełmu.

JESTEM ADMINISTRATOREM SERWERA. CHCE MIEĆ NAJLEPSZE EQ NA SERWERZE, DZIĘKI KTÓREMU ZYSKAM "NIEŚMIERTELNOSĆ"

Jasne. Nie ma nic prostrzego. Potrzebujemy do tego pewnego pluginu, oraz odrobinkę zaangażowania.

NO DOBRZE, ALE JAKI KONKRETNIE PLUGIN MASZ NA MYŚLI?

Jest to plugin Tim, the enchanter.

Można go pobrać tutaj:

http://dev.bukkit.org/server-mods/enchanter/

PRZEJDŹMY TERAZ DO RZECZY SAMEJ. ABY ZDOBYĆ TAKIE EQ, MUSIMY TYLKO WYKONAĆ PONIŻSZE KROKI.

1. Dobrze, mamy swój serwer, OP'a, plugina Tim The Enchanter, oraz diamentowy miecz, który chcemy ulepszyć.

2. Zaznaczamy go w naszym pasku itemów. Przeważnie służy do tego kółko od myszy.

miecz.png

3. Otwieramy chat (litera T) i wpisujemy następującą komendę:

komenda.png

4. Wyświetla nam się następujący komunikat:

tiim.png

5. Doskonale :) Teraz nasz miecz ma niezwykłe właściwości. Możemy przetestować je np. na zombie.

opcje.png

Dziękuję za czas poświęcony na przeczytanie mojego poradnika. Został on stworzony w 100% przeze mnie, w związku z czym zastrzegam sobie prawo do umieszczania go na innych witrynach, bez mojej zgody.

Dobrowolnie, możecie podziękować mi plusem. :)

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Heh :P Fajnie i ładnie zrobiony tutek ... TTE (TimTheEnchanter) to zaje*isty plugin ^^ . Leci like MISZCZU

911001425911918417398.jpeg

Opublikowano

Dzięki :D

Ps: mogłeś się pofatygować i dać plusa.

Najbardziej wredna forma pozyskania od użytkownika "plusa" . To od każdeo osoby zależy czy da tego pluta , Ty już nie musisz jej o tym przypominać -.- . Teraz dotyczące tematu znałem plugin od dawna a pot napisałem aby zatrzymać wredne wyżebrywanie plusa na tym forum .

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał, mi też enchantuje się na poziom .127

@up

Te itemki i tak sa baaardzo mocne, goscia w takiej zbroi i tak biorą na hita, więc po co Ci na poziom .1000 ?

,,Bo bez adrenaliny życie jest nudne" ~Ja.

4tx441.jpg

Opublikowano

Hmm.. Dzięki ; P A jeżeli ktoś by wiedział, czy w essentials da się uzyskać taki efekt? Wiedziałem o tym.. Ale tak z ciekawości jeszcze o essentials pytam

x

Opublikowano

lol, dzięki ;] akurat o tym nie wiedziałem

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Heh, fajne. Szukałem takiego pluginu !

//Czasami lubię zamknąć się w szafie i udawać, że jadę windą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...