Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mob Grinder - Brak Mobów.

DJ D-VorT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! Zrobiłem dziś z kolegą na serwie domowym (stawianym przez niego na hamachi bez bukkita pliki serwerowe z minecraft.net) mob grindera. Jest to coś podobnego jak mają blow i mandzio na swoich skyblock. Zrobiłem to wszystko dobrze (w środku nie ma pochodni) a moby dalej się nie spawnują. Jak to naprawić? Dodam że potworki są włączone. Proszę o szybkie udzielenie odpowiedzi i bez spamu typu "WŁACZ POTWORKI, NIE WIEM". Nie wiesz? nie pisz.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Moby spawnują się w odległości ~16 kratek od gracza, jeśli odejdziesz na taką odległość i nadal nie będzie ich, to podeślij ss'y Mob Grinder'a albo save.

Mobs are aware of players within 16 blocks of them, except for Ghasts, which can see up to 100 blocks away andEndermen, which can see up to 64 blocks away.
1356746888-U334301.png

Opublikowano

Jaką masz ustawioną liczbę mobków w bukkit.yml, i czy masz jakieś inne pluginy, które mogłyby ograniczać spawn? nie doczytałem że czysty :D

W takim razie proponuje przeniesienie się na czystego bukkita, albo pogrzebanie w tamtych pliczkach przy konfiguracji, niestety nie mam ich pobranych, więc dokładnie nie podpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...