Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ps3

Omega Flut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Kupiłem niedawno ps3 z fifa 2013 i z 1 padem. ( 500 GB )

Lecz grałem w różne gry i czasami po wyłączeniu na telewizorze mam czany ekran i za 5 sekund znowu jest obraz ps za 5 sek sie wylacza i znowu czarny i tak wkółko.

Co to moze byc ?

prosze o pomoc

Opublikowano

To się dzieje tylko w menu po wyjściu z gry czy przy włączaniu gier także?

Wgrywałeś jakiś motyw na konsolę albo tapetę?

Jak masz możliwość to sprawdź na innym odbiorniku, być może Twój telewizor wariuje po zmianie rozdzielczości z 720p na 1080p lub odwrotnie?

Jeśli masz podłączone pod drugie wejście hdmi jakieś urządzenie to je odłącz, sprawdź też podłączając kabel w drugie wejście o ile telewizor jest posiada

Układ graficzny konsoli chyba jest sprawny jeśli podczas grania nie występuje pojawianie się czarnego ekranu, sprawdź w opcjach czy masz wszystko dobrze ustawione pod swój odbiornik.

Jeśli czarny ekran pojawia się na innym telewizorze to oznacza ewidentny błąd konsoli, warto będzie zajrzeć do Recovery Menu i zacząć od przywrócenia systemu plików, jeśli nie przynosi to skutku to zabrać się za odbudowę bazy danych, w ostateczności całkowity format konsoli i postawienie wszystkiego na nowo, jeśli nadal to nie przyniesie skutku skorzystaj z gwarancji i oddaj konsolę.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Powiem tak..

Normalnie ps3 wszystko ładnie chodzi. Wyłącze gre np Uncharted 2 i no mi miga czarny ekran i za 4 sek znow menu. Włącze gre nastepna np. Pris Of Persia to juz nie mam czarnego obrazu ;) ( to jet rzadko tak to ps smiga )

na poczatku myslalem ze trzeba podlaczyc pada i sie ładował z 1godzine i przestalo tak sie dziac.

Potem zmieniłem jakos w ustawieniach na HDMI 4 jescze raz i przestało działać.

Ale teraz dalej pomogło ładowanie ale to nie tego wina na pewno :P

Więc co robic?

Nie mam dostepu do innego telewizora.

Zmieniałem tylko motyw na niebieski kolor.

Opublikowano

Skoro nie wgrywałeś żadnych tematów to ominiemy tą kwestię

Chciałbym abyś dokładnie się przyjrzał temu migotaniu czy występuje ono po zmianie rozdzielczości, zakładając że menu PS masz w 1080p a gra działa w 720p np. Unchatred 2

Zadzwoń do jakiegoś znajomego i się spytaj czy możesz wpaść z konsolą na chwilę w celu odpalenia tych gier po których występuje czarny ekran w celu wyeliminowania błędu w Twoim telewizorze.

Sprawdź inny kabel hdmi jak napisał glinka.

Jeśli nadal obraz będzie migotał na czarno, zajrzyj do Recovery Menu lub oddaj konsole na warunkach gwarancji

Opublikowano

Tak jak pisałem, musisz postarać się sprawdzić na innym tv żeby wyeliminować usterkę konsoli albo wariacje tv, sprawdź też na innym kablu być może gubi on sygnał, jeśli nadal problem będzie występował skorzystaj z gwarancji.

Na pierwsze to podłącz konsole pod kabe dołączone do zestawu i sprawdź czy nadal miga, grafika będzie dużo gorsza ale pozwoli to się dowiedzieć czy to czasem nie jest wina hdmi

Opublikowano

O jakich Ty pieniądzach w tej chwili mówisz?

Nikt Ci nie mówi że masz coś kupować, masz sprawdzić tylko czy to wina tv czy konsoli, idziesz do kolegi który ma tv albo monitor z wyjściem hdmi, podłączacie konsole i sprawdzasz... oto cała filozofia, jeśli to wina konsoli to idziesz i korzystasz z gwarancji

Samo się nie naprawi szczególnie jak nie zrobisz nic...

Opublikowano

Miałem taki sam problem jak twój z tym brakiem obrazu na 5 sec.

Okazało się, że kabelek HDMI był wadliwy, wymieniłem i jest wszystko OK.

Opublikowano

Wątpie, że to wina kabla HDMi kupowałem nowy za 40 zł..

Jeśli nie jesteś pewny czy to pomoże(powinno pomóc) pożycz od kogoś kabel i przetestuj ;) Na pewno wiele osób go ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...