Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem

lukki78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od miesiąca mam problem z internetem dokładnie z neostradą.Problem tkwi w tym ,że:

wczesniej miałem internet 1 mb i działał on dobrze potem jeszcze przedłużyłem umowę to akurat mi troche się pogorszył znaczy ping wzrósł troche i jeszcze raz przedłużyłem umowę ,ale tym razem zwiekszyłem prędkość do 8mb.I teraz największy problem jest w tym ,że z przed połodnia do nocy ta prędkość jest ,że ściąga po 40-50 kb/s a ping jest po 100-200, tylko rano mam po 4-6mb i na początku to nie chciało wyciągać ,ale wziołem na synchronizacje i alt +d i wziołem konfiguracja/ i iso.I już prawie od miesiąca mam taki wolny net.(na początku był lepszy ale też nie miał całej prędkości).Dobra ostatnio do nich próbowałem się do nich dodzwonić się na infolinię i tam mówili ,że coś "nie ma takiego numeru ,bład jakiś i wgl cos nie mogłem się połączyć z nimi".No ostatnio rodzicie byli na mieście każdy załatwiał inne sprawy. Mama poszła do neostrady i mówili też ,że to tato musi być ,bo na niego to było ,dobra to nie ważne.(tylko utrudniają życie.)No potem jeszcze raz rodzice przyjechali do nich i oni powiedzieli ,że trzeba do nich dzwonić na infolinie i mieć włączony komputer i internet.A nie mogłem do nich dodzwonic się na infolinie.Wgl pytam się was czy wy macie lub mieliście z nimi jakieś problemy kiedyś???I co wy zrobiliście.Może spróbuje z nimi to załatwić ale wątpie.Odrazu pytam się was jaki odrazu wybrać inny internet ,bo nie wiem czy uda mi się załatwic z nimi.Mieszkam na wsi 40 km od Białej Podlaskiej (Lubelskie).Dokłądnie dam wam mapę:

beztytuuxoe.png

Doradzi ktoś co mam z tym problemem zrobić zrobić???Bo mi tylko zwiększyli rachunek za internet a tego internetu prawie nie mam ...No jak nie rozwiąże problemu to jaki mi radzicie wybrać na wieś internet.

Przepraszam ,że się powtarzałem.

Lajk za pomoc i z góry bardzo wam dziękuje za pomoc.

Opublikowano

mam na kabel internet (modem ADSL) a byłem u nich to mówili ,żeby dzwonić no cuż spróbuje ale pewnie bedzię to samo ,że błedy jakieś.

A od kąd mam neostrade to tyle formatów miałem.

Opublikowano

Bierz UPC. Wiadomo, że trzeba trochę poczekać gdy dzwonisz bo jest kolejka ale jeszcze nie zdarzyło mi się nie dodzwonić a kilka razy faktycznie pomogli więc próbuj.

fjlw0o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...