Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Sprzęt Do Let's Play ?

PiterosE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym nakręcić serię let's play minecraft w stylu Dziennika.

Pytanie do was, czy uciągne nagrywanie frapsem na moim sprzęcie ?

-Intel Pentium 3.0 Ghz.

-8Gb RAM DDR3

-Karta graficzna 512mb.

Nie wiem co jeszcze podać, jak co to pytać.

Czekam na odpowiedź.

Opublikowano

To można sprawdzić ;) Pobierz sobie Frapsa odpal i zobacz jak ci się gra ;p. Ja mam Pentium Dual Core i 2 GB Ramu DDR2, dlatego sobię będe modernizował do 6 - rdzeniowca i 8 GB Ramu by się lepiej nagrywało. Więc powinno ci w miarę dobrze się nagrywać. Jak już mówiłem włącz Frapsa i sprawdź jak ci hula :)

G1iWyyb.png

Opublikowano

Przypuszczam, że ten Pentium to g860, nie podałeś modelu, ale przy DDr3 i taktowaniu 3,0 ghz nie ma za dużo opcji. Karta graficza 512... zależy jaka. Podaj dokładny model. Teoretycznie powinieneś dać radę, zamiast Frapsa spróbuj z Bandicamem ;).

Opublikowano

Ja nagrywam na takim sprzęcie:

Procek: Amd Phenom II x4 965 4x3.4Ghz

Ram: 4gb 1600Mhz

Karta graficzna: Ati HD 3000 256mb

I nagrywa się dość dobrze z tym że na procku zmieniam takowanie z 3.4ghz na 2.2ghz aby był cicho bo na boxie chodzi czasem jak suszarka :D

Ale to i tak nie sprawia problemu aby nagrywać w 1280x720 więc u cb powinno się ''dobrze'' nagrywać :D

Opublikowano

@UP

Ile ustawiasz fps w fraps ?

Wiem, że nie mnie się pytałeś, ale jak chcesz uploadować film na youtube to w frapsie tylko i wyłącznie 30 fps. Youtube filmy które na niego uploadujemy konwertuje właśnie na 30 fps więc dawanie więcej we frapsie wiąże się z kiczowatą jakością przesłanego już przez nas filmu.

@UP

g860 ma dwa rdzenie

więcej info masz tu :

http://ark.intel.com/products/53492/Intel-Pentium-Processor-G860-3M-Cache-3_00-GHz

Opublikowano

Dobry do nagrywania jest jeszcze Mirillis Action :)

@UP

Jakość filmu nagranego we Frapsie jest identyczna do filmu nagranego w Bandicamie

Opublikowano

Wiem, że nie mnie się pytałeś, ale jak chcesz uploadować film na youtube to w frapsie tylko i wyłącznie 30 fps. Youtube filmy które na niego uploadujemy konwertuje właśnie na 30 fps więc dawanie więcej we frapsie wiąże się z kiczowatą jakością przesłanego już przez nas filmu.

Dziwne, tylko gdy nagrywam na 30 fps to mi się ta jakość nie podoba odtwarzanego filmiku, i jak na YT widzę nikt takiej nie ma, przy 60 fps gdy nagrywam jakość jest ok, ale jak powiadasz. ;]

Spróbuje jeszcze z tym Bandicam.

Opublikowano

Na BC masz napis na gorze.. Ale mozesz kupic orginal.. Albo ***** :)

Fraps to roznie.. Zobacz sobie 60 ja w tylu nagrywam bo 30 to za małoo :(

Cześć.

Opublikowano

Ilość rdzeni przy Minecrafcie nie ma znaczenia, gra nie wykorzystuje wielordzeniowości (chyba 2 max), więc nawet przy zakupie Bulldozera o niskim taktowaniu nie odczuł byś jakiejś wielkiej różnicy (przy kręcony Visherach sprawa by już inaczej wyglądała). g860 umożliwia bezproblemowe nagrywania przy 50FPS + (zależy od GPU, ale jakiś straszny kicz to na pewno nie będzie ;)).

Opublikowano

Mi rdzenie były potrzebne do renderowania filmików.

Zrób test nagrywaj po 1min programami: Frabs, BandiCamera czy Action

W 60fps i 30fps wrzuć na YouTube i sprawdź które będzie Ci odpowiadać.

Cześć.

Opublikowano

ludzie spokojnie uciągnie ja mam:

1gb ram ddr2 667mhz

procesor intel e2160 1.80ghz

grafika nvidia GT630 1gb

dysk HDD

zasilacz 500W

windows 7

i z dobrze skonfigurowanym optifine to na odległości renderowania normal mam 30 fps podczas nagrywania. nie wierzycie to luknijcie na mój kanał www.youtube.pl/Th0eGame

13383240635273632566.png

Opublikowano

Rozumiem ,że samemu sprawdzić jest za trudno, trzeba walnąć bezsensowny temat na forum...

Sprawdź, nagraj, zobacz czy Ci jakość pasuje -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...